Telefoonhouder auto met magneet

Het gemak van een magnetische telefoonhouder in de auto

Sinds maart 2002 is het in Nederland volgens de wet verboden om niet-handsfree gebruik te maken van je smartphone tijdens het besturen van een motorvoertuig. In de volksmond wordt hiermee bedoeld dat je jouw smartphone niet vast mag houden tijdens het autorijden. Het is wel toegestaan om handsfree gebruik te maken van je toestel, bijvoorbeeld wanneer je toestel in een telefoonhouder vast zit.

Zonder houder is het lastig om gebruik te maken van je smartphone, omdat het lastig is om je toestel ergens veilig neer te leggen binnen de auto waar je nog goed op het beeldscherm kunt kijken en waar de microfoon van het toestel jouw stem nog kan opvangen. Een handige telefoonhouder is hiervoor de ultieme oplossing. 

Bij hoesjesdirect.nl vind je verschillende soorten telefoonhouders voor in de auto, waaronder de magnetische variant. Hiermee kun je je toestel magnetisch vastmaken aan een houder die in de auto wordt bevestigd. Maar hoe werkt zo’n magnetische telefoonhouder voor in de auto?

Hoe werkt een magnetische autohouder?

Een magnetische autohouder maakt gebruik van de kracht van een permanente magneet. Deze sterke magneet zit in een houder verwerkt. Bij een magnetische autohouder wordt ook een dun metalen plaatje geleverd. Deze kun je gebruiken om ervoor te zorgen dat jouw toestel ook echt aan de magneet blijft plakken.

De smartphone zelf zal dus niet aan de magneet blijven plakken, maar moet worden voorzien van een metalen plaatje. Dit metalen plaatje kun je bijvoorbeeld onder het hoesje stoppen wat om je toestel zit. Als je geen hoesje om het toestel hebt zitten, of wanneer er geen ruimte in je hoesje is voor een metalen plaatje, dan kun je deze ook op het hoesje of op je toestel plakken.

We raden dan natuurlijk aan om het metalen plaatje op een hoesje te plakken, zodat er geen permanente lijmresten op jouw smartphone komen. Met het metalen plaatje blijft je toestel op de magnetische autohouder zitten. 

Is de magneet in de telefoonhouder veilig?

Een magnetische autohouder is één van de veiligste bevestigingen in de wereld van de telefoonhouders. De magneten worden namelijk sterk genoeg ontworpen om het gewicht van jouw smartphone te dragen. Wanneer je over een hobbeltje rijdt met je auto, zal je toestel dus niet opeens van de magnetische houder af vallen. Deze blijft altijd stevig vast zitten. 

We horen vaak dat mensen zich zorgen maken over de invloed van het magnetische veld op de werking hun smartphone. Deze angst kunnen we eigenlijk direct wegnemen. Het telefoonsignaal, 4G, Wi-Fi, NFC, GPS en Bluetooth worden niet beïnvloed door magneten. Ook de hardware van een smartphone kan niet worden beschadigd door de kracht van de magneet van een telefoonhouder.

Ook bank- en andere pasjes kunnen niet worden beschadigd door de magneet. Hiervoor is de magneet simpelweg niet sterk genoeg. Bij het bepalen van de sterkte van de magneet die in een autohouder wordt verwerkt wordt een balans gevonden tussen functionaliteit en veiligheid.  

Waarom is een telefoonhouder magneet in de auto handig?

Een magnetische telefoonhouder voor in de auto is zeer gebruiksvriendelijk, omdat je je toestel enkel tegen de houder aan hoeft te houden om deze te bevestigen. Je hoeft bij deze variant houder dus geen klepjes of schuifjes te verplaatsen/verschuiven om je toestel veilig te bevestigen. De auto is natuurlijk een plaats waar je graag goed wilt letten om de weg om de veiligheid te waarborgen. Het is dan fijn als het plaatsen van je smartphone in een autohouder weinig tot geen moeite kost. 

Daarnaast zijn magnetische autohouders over het algemeen zeer klein en subtiel. Deze variant autohouder belemmert dus niet het zicht wanneer je je toestel er niet in plaatst. Het aanzicht van je dashboard blijft rustig, maar is toch zeer functioneel. 

Welke soorten magnetische telefoonhouders zijn er verkrijgbaar?

Als we spreken over magnetische telefoonhouders, dan hebben we het natuurlijk alleen maar over de bevestiging tussen smartphone en houder. Maar hoe bevestig je de houder in je auto? Hiervoor zijn verschillende varianten beschikbaar.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een magneet die is te plaatsen in het ventilatierooster. Deze is dan op een schotje van de rooster te klemmen. Je kunt ook kiezen voor een exemplaar waarbij de houder aan het raam van de auto wordt bevestigd door middel van een zuignap.

Er is zelfs een magnetische telefoonhouder beschikbaar welke je in de cd-speler van je radio kunt bevestigen. Of kies voor een magnetische autohouder die in de bekerhouder van jouw auto wordt bevestigd.

Er is zelfs een variant die met een sticker op het dashboard van de auto kan worden geplakt. Welke variant het beste is voor jou is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur, en wat in je auto zal passen. Mocht je twijfelen of een bepaalde variant bij je past, dan kun je dit altijd bij ons navragen via de klantenservice. Onze product-specialisten helpen je graag bij het vinden van een geschikt exemplaar. 

Is een magnetische telefoonhouder voor in de auto geschikt voor elk toestel?

De magneten die worden verwerkt in de magnetische telefoonhouders zijn sterk genoeg om elk toestel goed te kunnen dragen. Het is echter wel belangrijk om te kijken wat voor soort hoesje je om je toestel hebt zitten. Als een hoesje te zwaar is, bijvoorbeeld wanneer je een portemonnee-hoesje gebruikt, dan kan het zijn dat het gewicht van toestel+hoesje te zwaar is voor de magneet om vast te houden. In dat geval is een magnetische telefoonhouder niet aan te raden.

Het is ook belangrijk om te controleren of het hoesje wat om je toestel zit niet te dik is. Wanneer je dan het metalen plaatje achter je te dikke hoesje stopt, is de afstand tussen het metalen plaatje en de magneet te groot, waardoor de magnetische bevestiging minder sterk zal zijn.

De magnetische autohouders zijn voor elk soort smartphone te gebruiken. Of je nu een iPhone, een Samsung Galaxy, een Huawei of een ander merk smartphone hebt, de universele magnetische telefoonhouders zijn voor elk toestel te gebruiken.

Bekijk ook het assortiment telefoonhouders auto ventilatierooster, of bekijk het assortiment telefoonhouders auto voor bekerhouder.

Van laag naar hoog sorteren

18 producten

per pagina
 1. -50%
  Haicom Magneet Dashboard Telefoonhouder Auto voor de Apple iPhone 6(s) - Zwart
  Regular Price 19,95 incl btw Special Price 9,95 incl btw
  Morgen bezorgd
 2. -50%
  Haicom Magneet Dashboard Telefoonhouder Auto voor de Apple iPhone 6(s) Plus - Zwart
  Regular Price 19,95 incl btw Special Price 9,95 incl btw
  Morgen bezorgd
Van laag naar hoog sorteren

18 producten

per pagina