Advies over screenprotectors - Welke moet ik kiezen?

Als je op zoek bent naar een screenprotector voor je smartphone of tablet kan je vaak kiezen uit verschillende opties. De juiste keuze maken lijkt moeilijk. Om je te helpen bij je keuze kan je ons advies over screenprotectors gebruiken. Alle mogelijkheden worden besproken zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken bij het aanschaffen van een screenprotector

Ga direct naar: 1. Materiaal - 2. Formaat - 3. Afwerking - 4. Merken

Screenprotectors zoeken op merk en model

1. Materialen

Je kunt kiezen uit een tweetal materialen bij je keuze voor een screenprotector. Al jaren zijn er kunststof screenprotectors verkrijgbaar, maar tegenwoordig kan je ook een screenprotector van glas op je display plaatsen.

tempered-glass-250x250

Glazen screenprotector

Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van screenprotectors zijn de glazen screenprotectors. Deze variant is gemaakt van een zeer dunne laag echt gehard glas. Het grote voordeel van deze variant is de touch ervaring. Het scherm blijft namelijk net zo glad aanvoelen als het scherm van je smartphone of tablet zonder protector. Je merkt hierdoor geen verschil met swipen, slepen en vegen over het scherm. De glazen screenprotectors zijn gemaakt van gehard glas. Dat geeft als extra voordeel dat het oppervlak zeer krasvast is. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat de glazen screenprotector snel krast, en kunt er daarom vaak langer gebruik van maken dan van een kunststof variant.

liquid-protector-250x250

Kunststof screenprotectors

De meest bekende soort screenprotector is de kunststof screenprotector. Deze variant is gemaakt van een zeer dunne laag transparant kunststof met een plakzijde welke aan het scherm hecht. Een kunststof screenprotector is vaak voordelig, en doet zijn werk prima. Toch is het tegenwoordig niet meer de beste keuze. Het scherm is door dit type protector wat stroever, en ook kan het folie na verloop van tijd wat beschadigen.

 

liquid-protector-250x250

Vloeibare screenprotector

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van screenprotectors zijn liquid ofwel vloeibare screenprotectors. Deze producten zijn ideaal omdat elk oppervlak - curved of recht- kan worden beschermd. Een vloeibare screenprotector vormt een zeer dunne onzichtbare laag over het scherm waarmee krassen worden voorkomen. Tevens werkt een vloeibare screenprotector antibacterieel.

Video over screenprotector materialen

2. Formaat

Toen alle toestellen nog een recht display hadden was een screenprotector altijd zo groot als het volledige scherm. Bij toestellen met een schuin aflopende rand is daar verandering in gekomen. Vaak zijn standaard screenprotectors niet geschikt om op een aflopend display te worden bevestigd. Om ook bij een toestel met aflopende rand goed te beschermen zijn er tegenwoordig verschillende typen formate screenprotectors verkrijgbaar.

standaard-250x250

Standaard

Een standaard screenprotector is verkrijgbaar voor vrijwel elk toestel. Dit type screenprotectors zijn gemaakt van glas of kunststof, maar bedekken uisluitend het rechte deel van het scherm. Schuin aflopende randen worden niet bedekt, en daardoor kan er ruimte overblijven.

curved-250x250

Curved

Waar standaard screenprotectors stoppen bij schuine delen van het scherm gaat een curved screenprotector verder. De curved ofwel gebogen glasplaat of kunststof folie kan daardoor zelfs toestellen met een aflopend scherm bedekken. Door de complexe vorm van een curved screenprotector zijn deze doorgaans een stuk duurder dan standaard modellen.

3. Afwerking screenprotectors

Screenprotectors zijn er naast in verschillende materialen zoals hierboven besproken ook met verschillende afwerkingen ofwel effecten. De meest standaard versie is de volledig heldere ultra clear variant, maar er zijn ook speciale screenprotectors met andere afwerkingen.

ultra-clear-250x250

Ultra Clear

De meest populaire afwerking is de screenprotector zonder afwerking, namelijk gewoon volledig helder en transparant. Dit type geeft je beeld net zo weer als het zou doen zonder protector. Voor de meeste gebruikers raden we daarom een ultra clear variant aan. Daarmee zit je eigenlijk altijd goed.

Voor- en nadelen:

+ Voordelig in aanschaf
+ Volledig helder zicht op het scherm

anti-glare-250x250

Anti Glare / Mat

Een screenprotector met een extra afwerking is de Anti-Glare of ook wel matte screenprotector. Dit type heeft een laagje ingebouwd die zonlicht weerkaatsing en reflectie tegengaat. Vooral handig als je buiten met je smartphone of tablet wilt werken in de volle zon. Naast het voorkomen van reflectie zorgt dit type screenprotector er ook voor dat vingerafdrukken minder of niet meer zichtbaar zijn op het scherm. Een klein nadeel is het feit dat deze screenprotectors het scherm iets minder helder maken. Wil je dat niet, dan kies je toch beter voor een Ultra-Clear variant.

Voor- en nadelen:

+ Voordelig in aanschaf
+ Geen last meer van reflectie en vingerafdrukken
- Scherm is iets donkerder

privacy-screenprotector-250x250

Privacy

Als je vaak met het openbaar vervoer reist, of gewoon niet wilt dat mensen die naast je staan of zitten mee kunnen kijken, kan je gebruik maken van een privacy screenprotector. Deze variant is voorzien van een unieke eigenschap waarbij je alléén vanaf recht voor je smartphone zicht hebt op het scherm. Degene die naast je staat of zit ziet alleen een donkere gloed, en kan dus niet meekijken wat jij op je smartphone doet. Nadeel bij deze variant is dat het scherm wat donkerder is. Je moet de verlichting van je scherm altijd op de hoogste stand zetten, en dat kan de batterijduur verminderen.

Voor- en nadelen:

+ Maakt het display vanaf de zijkant onzichtbaar
- Iets duurder in aanschaf
- Maakt het scherm iets donkerder

anti-blue-light-screenprotector-250x250

Anti Blue Light

Een nieuwe ontwikkeling is de anti blue light screenprotector. Dit speciale filter absorbeert het schadelijke blauwe spectrum uit de LED verlichting (wat traanogen en irritatie kan veroorzaken). Het schadelijke blauwe licht kan mogelijk ook schade toebrengen aan het netvlies van ogen. Het product zorgt ervoor dat de kleuren zonder kwaliteitsverlies tot u komen en dankzij de filter wordt het schadelijke blauwe spectrum uit LED verlichting gereduceerd.

Voor- en nadelen:

+ Filter absorbeert schadelijk spectrum uit LED licht
- Iets duurder in aanschaf

mirror-screenprotector-250x250

Mirror / Spiegelend

Een screenprotector die vooral door dames wordt gebruikt is de mirror ofwel spiegelende screenprotector. Bij deze variant heb je als het toestel uit staat een handige make up spiegel, en zet je het scherm aan dan verdwijnt het spiegel effect. Voordeel is dus dat je altijd een spiegel bij de hand hebt als je jouw smartphone mee hebt, maar het nadeel is net als bovenstaande Anti-Glare variant dat het scherm iets donkerder is. Wil je dat niet, dan kies je toch beter voor een Ultra-Clear variant.

Voor- en nadelen:

+ Maakt een spiegel van het display indien uitgeschakeld
- Iets duurder in aanschaf
- Maakt het scherm iets donkerder

4. Merken Screenprotectors

De keuze in merken screenprotectors is erg groot. Er zijn grote verschillen zichtbaar in de prijs per merk. De duurdere merken screenprotectors zijn ook van hogere kwaliteit. Vaak zijn de materialen beter, blijft de screenprotector langer mooi en is de screenprotector minder zichtbaar door dunner materiaal.

Beste combinatie prijs / kwaliteit

Als screenprotector specialist hebben wij producten in alle prijsklassen. Enkele merken verdienen extra aandacht waaronder het merk Mobigear. Screenprotectors van Mobigear zijn zowel kwalitatief als voordelig, en daarom voor de meeste gebruikers een ideale combinatie tussen prijs en kwaliteit.

Uitgelichte merken

Er zijn een aantal merken die zeker vermeld mogen worden als de absolute top in ons assortiment. Je kunt door op onderstaande logo's te klikken direct door naar het volledige assortiment van deze merken zodat je kunt zien welke screenprotectors beschikbaar zijn.

Naast bovenstaande merken hebben we bij hoesjesdirect.nl telefoonhoesjes van nog honderden andere merken. Bekijk hier alle merken

Ons advies

Er zijn verschillende keuzes te maken. Je kan kiezen uit kunststof en glas. Daarin is ons advies heel simpel. Kies altijd voor een glazen screenprotector. Hiermee heb je simpelweg de beste touch ervaring wat erg belangrijk is bij dagelijks gebruik van je smartphone of tablet.

Wat betreft de afwerkingen is ons advies te kiezen voor een ultra clear afwerking tenzij je bovengenoemde voordelen van andere modellen belangrijk vindt.

De screenprotector die voor de meeste gebruikers het beste zal voldoen is daarom een glazen ultra clear screenprotector.