Advies over smartphone fietshouders

Met een smartphone fietshouder is het mogelijk om je smartphone veilig te gebruiken op de fiets. Gebruik bijvoorbeeld een navigatie app of sport app tijdens het wielrennen om statistieken bij te houden. Je smartphone is altijd binnen handbereik, maar toch veilig beschermd tegen schade. Er zijn verschillende modellen fietshouders voor smartphones verkrijgbaar. We leggen je graag de verschillen uit zodat je een goede keuze kunt maken uit de verschillende modellen.

Diverse modellen smartphone fietshouders

We kunnen de smartphone fietshouders onderverdelen in drie groepen, namelijk de spatwaterdichte fietshouder, de open fietshouder en de tas fietshouder. Hieronder lees je per model de eigenschappen, voordelen en nadelen.

1. Gesloten smartphone fietshouder - Advies van onze specialist

We beginnen gelijk met het meest populaire model. De smartphone fietshouder welke waterbestendig is, en kan worden bevestigd aan de stuurstang. In deze categorie vinden we verschillende modellen voor vrijwel alle smartphones. De smartphone kan veilig worden opgeborgen in een spatwater dichte houder zodat het geen probleem is als er tijdens de rit een regenbui voorbij komt. Je kan dan gewoon door fietsen met de smartphone in de houder.

Naast bescherming tegen regen zorgt de afgesloten houder ook voor goede bescherming tegen schade door andere invloeden. Denk aan opvliegend vuil of steentjes van de weg. Je smartphone is ten alle tijde goed beschermd.

gesloten smartphone fietshouder

2. Open smartphone fietshouder

Als je niet van plan bent om in de regen te gaan fietsen, en liever een iets voordeligere smartphone fietshouder aanschaft, is de ideale keuze de open smartphone fietshouder. Dit type kenmerkt zich door een stuurklem met open toestel houder. Het toestel klemt in de houder, maar is niet bedekt. Je hebt hierdoor volledige toegang tot alle functies, maar wel met een iets mindere mate van bescherming.

open smartphone fietshouder

3. Tas smartphone fietshouder

De laatste groep is niet heel ruim vertegenwoordigd, maar wel erg praktisch. De smartphone tas fietshouder kan worden bevestigd aan het frame van de fiets, en biedt plek voor een smartphone. Daarnaast is er in de tas ook ruimte voor andere spullen zoals bijvoorbeeld een powerbank of niet smartphone gerelateerde spullen die je graag meeneemt op de fiets.

tas smartphone fietshouder

Verschillende merken fietshouders

Er zijn een aantal merken fietshouders verkrijgbaar. Van voordelig tot premium smartphone fietshouders. De absolute top fietshouders zijn natuurlik de Tigra fietshouders. Zeer hoge kwaliteit, duurzaamheid en uiteraard ook uitstekende bescherming van jouw smartphone. Er zijn Tigra smartphone fietshouders voor vrijwel elk toestel verkrijgbaar.

Tigra fietshouders

Heb je nog vragen?

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We zijn bereikbaar via telefoon, e-mail en Whatsapp, en helpen je graag!