Advies Telefoonhouder Fiets - Welke moet ik kiezen?

Met een telefoonhouder voor op de fiets is het mogelijk om je telefoon veilig te gebruiken op de fiets. Zeker sinds er vanaf 2019 een verbod geldt voor het gebruik van je telefoon tijdens het fietsen is dit een zeer handig product waar je vaak gebruik van kunt maken.  Gebruik bijvoorbeeld een navigatie app of sport app tijdens een fietstocht of rit op de racefiets om statistieken bij te houden. Je telefoon is altijd binnen handbereik, maar toch veilig beschermd tegen schade. Er zijn verschillende modellen telefoonhouder fiets voor vrijwel alle toestellen verkrijgbaar. We leggen je graag de verschillen uit zodat je een goede keuze kunt maken uit de verschillende modellen.

Telefoonhouder fiets modellen

We kunnen de smartphone fietshouders onderverdelen in drie groepen, namelijk de spatwaterdichte fietshouder, de open fietshouder en de tas fietshouder. Hieronder lees je per model de eigenschappen, voordelen en nadelen.

gesloten-smartphone-fietshouder-250x250

1. Gesloten telefoonhouder fiets - Advies van onze specialist

We beginnen gelijk met het meest populaire model. De fiets telefoonhouder die waterbestendig is, en kan worden bevestigd aan de stuurstang. In deze categorie vinden we verschillende modellen voor vrijwel alle recente smartphones. De smartphone kan veilig worden opgeborgen in een spatwater dichte houder zodat het geen probleem is als er tijdens de rit een regenbui voorbij komt. Je kan dan gewoon door fietsen met je telefoon in de houder.

Naast bescherming bij regen zorgt de afgesloten houder ook voor goede bescherming tegen schade door andere invloeden. Denk aan opvliegend vuil of steentjes van de weg. Je telefoon is te allen tijde optimaal beschermd.

2. Open telefoonhouder fiets

Als je niet van plan bent om in de regen te gaan fietsen, en liever een iets voordeligere smartphone fietshouder aanschaft, is de ideale keuze de open smartphone fietshouder. Dit type kenmerkt zich door een stuurklem met open toestel houder. Het toestel klemt in de houder, maar is niet bedekt. Je hebt hierdoor volledige toegang tot alle functies, maar wel met een iets mindere mate van bescherming.

open-smartphone-fietshouder-250x250
tas-smartphone-fietshouder-250x250

3. Tas telefoonhouder fiets

De laatste groep is niet heel ruim vertegenwoordigd, maar wel erg praktisch. De tas telefoonhouder voor op de fiets kan worden bevestigd aan het frame van de fiets, en biedt plek voor een telefoon. Daarnaast is er in de tas ook ruimte voor andere spullen zoals bijvoorbeeld een powerbank andere spullen die je graag meeneemt op de fiets.

Verschillende topmerken fiets telefoonhouders

Er zijn een aantal merken fietshouders verkrijgbaar. Van voordelig tot premium smartphone fietshouders. De absolute top fietshouders zijn de Tigra fiets telefoonhouders. Zeer hoge kwaliteit, duurzaamheid en uiteraard ook uitstekende bescherming van jouw smartphone. Er zijn Tigra telefoon fietshouders voor vrijwel elk toestel verkrijgbaar.