Advies over welke powerbank je moet kopen

Ben je op zoek naar een powerbank, maar weet je niet zo goed voor welk exemplaar je moet kiezen? Wij van hoesjesdirect.nl helpen je graag bij het maken van je keuze! Op deze pagina leggen we graag aan je uit op welke manieren powerbanks van elkaar verschillen en waar je op moet letten bij het maken van je keuze voor de powerbank die het beste bij jou past. 

Powerbank

Wat is een powerbank?

Een powerbank is een losse, draagbare batterij waarmee je de accu van een ander apparaat op kunt laden zonder dat je daar op dat moment een stopcontact of ander vast stroompunt voor nodig hebt. De powerbank is door middel van een kabel te verbinden met het apparaat wat je wilt opladen, zodat de stroom van de powerbank kan worden doorgegeven aan de accu van je toestel.

De meeste mensen gebruiken een powerbank om hun telefoon op te laden, maar een powerbank is bijvoorbeeld ook te gebruiken om een tablet, laptop, smartwatch, camera of ander apparaat op te laden. 

Een powerbank dient wel opgeladen te worden voordat je hiermee je apparaat kunt opladen. Bij elke powerbank wordt daarom een kabeltje meegeleverd, zodat je deze via een stopcontact of ander vast stroompunt op kunt laden.

Powerbanks met verschillende capaciteiten

Een belangrijk aspect waar je op moet letten bij het uitzoeken van een powerbank is de capaciteit. Met de capaciteit wordt aangegeven hoe veel stroom je maximaal in de powerbank kunt opslaan. De capaciteit wordt altijd uitgedrukt in mAh, wat staat voor milliampère-uur. De capaciteiten van de powerbanks die je kunt vinden op hoesjesdirect.nl kunnen variëren van 2.000 mAh tot wel 30.000 mAh. Welke capaciteit je nodig hebt, is afhankelijk van het apparaat wat je ermee wilt opladen en van het aantal keer dat je dit apparaat volledig wilt kunnen opladen met één volledig opgeladen powerbank.

Hoe vaak kan ik mijn toestel opladen met een powerbank?

Hoe vaak je een apparaat precies kunt opladen met een volle powerbank is afhankelijk van de capaciteit van de accu van het apparaat wat je wilt opladen en de capaciteit van de powerbank. De capaciteit van de accu van jouw apparaat is in de meeste gevallen gemakkelijk online te vinden, bijvoorbeeld op www.gsmarena.com. Op deze website kun je je toestel opzoeken en vind je onder het kopje "battery" de capaciteit van de accu van je toestel. De capaciteiten van de powerbanks uit ons assortiment worden altijd vermeld op de productpagina.

Om te berekenen hoe vaak je je toestel kunt opladen met een specifieke powerbank, kun je het aantal mAh van de powerbank delen door het aantal mAh van de accu van je toestel. Stel bijvoorbeeld dat je een smartphone hebt waarvan de interne accu een capaciteit heeft van 5.000 mAh, en je gebruikt een powerbank met een capaciteit van 15.000 mAh, dan is het dus mogelijk om je smartphone hier (15.000 mAh / 5.000 mAh =) 3 keer volledig mee op te laden.

Over het algemeen geldt; hoe groter het apparaat, hoe groter de interne accu. Zo hebben smartwatches gemiddeld een batterijcapaciteit van 250 mAh. Smartphones hebben gemiddeld een batterijcapaciteit van 4.500 mAh. Tablets en laptops hebben gemiddeld een batterijcapaciteit van 8.000 mAh. Om deze reden raden we bij een groter apparaat eigenlijk altijd aan om ook voor een powerbank met een relatief hoger mAh te kiezen, zodat je in ieder geval je apparaat er 1 keer volledig mee kunt opladen.

Hoe snel kan ik mijn toestel opladen met een powerbank?

Naast het aantal keer dat je je toestel met een volle powerbank kunt opladen, is de oplaadsnelheid ook belangrijk om rekening mee te houden bij het selecteren van een powerbank. Hierin zijn namelijk verschillende opties mogelijk. In dat geval kun je letten op de output van een powerbank, welke wordt uitgedrukt in A, wat staat voor Ampère. De output wordt altijd vermeld op de productpagina van een powerbank. In de meeste gevallen ligt de output tussen de 1A en 3,5A. Hoe hoger het aantal ampère, hoe sneller jouw apparaat wordt opgeladen met de powerbank.

Daarnaast wordt er onder de "output" van een powerbank nog een waarde weergeven. We hebben het dan over de V, wat staat voor Voltage. De meeste apparaten worden opgeladen met een spanning van 5 volt. Een powerbank met een output van 5V is bijvoorbeeld geschikt voor het opladen van smartphones, tablets, smartwatches of camera's.

Wil je een powerbank gebruiken om je laptop op te laden, dan zul je moeten kiezen voor een powerbank met een hogere voltage aan output. In de meeste gevallen heb je dan een spanning van tussen de 17 en 20 volt nodig, maar dit kan verschillen per laptop. We raden bij gebruik van een powerbank voor een laptop aan om de oplader die bij de laptop hoort even te controleren. Hierop staat de voltage namelijk in de meeste gevallen genoteerd, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de juiste powerbank voor je laptop bestelt.

Hoe sluit ik mijn toestel aan op een powerbank

In de meeste gevallen zitten er bij een powerbank geen kabels inbegrepen waarmee je je toestel met de powerbank kunt verbinden. De powerbank is dan voorzien van één of meerdere ingangen waar je zelf een kabel in kunt steken die geschikt is voor het apparaat wat je wilt opladen. Vaak zijn dit USB-A ingangen, wat de meeste bekende USB-ingang is. Daarnaast zijn er varianten te vinden met USB-C ingangen. Ook zijn er powerbanks te vinden die zowel USB-A als USB-C ingangen hebben. In deze ingangen kun je dan een kabel stoppen die je thuis al hebt liggen, of je kunt er een kabel uit ons assortiment bij bestellen. De ene kant van de kabel moet dan een USB-A of USB-C aansluiting hebben en de andere kant moet een aansluiting zijn die geschikt is voor je toestel.

aansluitingen_Powerbank

Naast de kabelloze powerbanks zijn er in het assortiment van hoesjesdirect.nl ook powerbanks te vinden waarin al één of meerdere kabels zijn verwerkt. Deze kabels zitten dan in de powerbank vast en zijn niet los te halen. Bij het bestellen van een dergelijke powerbank is het belangrijk om de aansluitingen van de kabels te controleren om er zeker van te zijn dat er eentje bij zit die in jouw toestel past.

In het assortiment van hoesjesdirect.nl zijn ook een aantal powerbanks te vinden waarmee je je toestel draadloos kunt opladen. De powerbank is dan voorzien van ingebouwde inductiespoelen, zodat een apparaat begint met opladen zodra je deze op de powerbank legt. Bij gebruik van een powerbank met draadloos opladen functie is het wel noodzakelijk dat jouw toestel draadloos opladen ondersteunt. Het nadeel van dergelijke powerbanks is dat er vermogen verloren gaat bij het draadloos opladen, zoals dat ook gebeurt bij normale draadloze opladers. Hierdoor kun je je toestel minder vaak opladen dan wanneer je voor een bedrade powerbank met hetzelfde vermogen kiest. Het grote voordeel van zo'n draadloze oplaad powerbank is natuurlijk dat er geen kabels aan te pas komen.

Kan ik meerdere toestellen tegelijk opladen met een powerbank?

De meeste powerbanks zijn voorzien van meerdere ingangen waar je kabels in kunt stoppen, zodat je verschillende toestellen op hetzelfde moment kunt opladen. Dit geldt echter niet voor het gehele assortiment. Als je het belangrijk vindt om bijvoorbeeld tegelijkertijd je smartwatch én je telefoon op te kunnen laden, dan is het aantal ingangen voor kabels goed om te controleren.

Hoe groot is een powerbank?

De verschillende powerbanks die je kunt vinden in ons assortiment verschillen in formaat. Doorgaans is de regel; hoe groter het capaciteit van de powerbank, hoe groter het afmetingen van de powerbank en hoe zwaarder het gewicht van de powerbank.

Het formaat van de powerbank is goed om in gedachten te houden bij het selecteren van een powerbank. Een powerbank is immers een accessoire wat je waarschijnlijk voornamelijk buitenshuis zult gebruiken, waardoor deze wel makkelijk mee te nemen moet zijn. Je moet in dat geval de afweging maken of je het belangrijk vindt dat de capaciteit groot is, of dat je transportgemak belangrijker vindt.

Vind je het nog steeds lastig om te bepalen welke powerbank het beste bij je past? In dat geval kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice, zodat onze medewerkers je kunnen helpen bij het selecteren van een powerbank die perfect past bij jouw wensen.

Mobilize Wireless Charging Power Bank 10000mAh Black
€ 54,95
SBS Fast Charge Triple USB / USB-C Powerbank 20.000 mAh - Zwart
€ 49,95
Valenta MagSafe Single USB-C Powerbank 10.000 mAh 15W - Zwart
€ 44,95
SBS Eco Friendly Dual USB Powerbank 10.000 mAh - Blauw
€ 39,95
Valenta MagSafe Single USB-C Powerbank 5.000 mAh 15W - Zwart
€ 44,95