MacBook Docking Stations

Populaire MacBook Docking Stations & Hubs

MacBook docking stations voor het aansluiten van al je apparatuur

MacBooks zijn altijd voorzien van een paar USB C of USB A aansluitingen, zodat je bijvoorbeeld je toetsenbord en muis op je laptop kunt aansluiten. Hebben je accessoires andere stekkertjes dan de ingangen in je MacBook, of heb je simpelweg niet genoeg aan het aantal ingangen die in de MacBook zijn verwerkt? Dan kun je gebruik maken van een Mac Book docking station.

Wat is een MacBook docking station?

Een MacBook docking station, ook wel bekend als een MacBook hub, is een klein apparaatje waarmee je meerdere apparaten met verschillende stekkers op je MacBook aan kunt sluiten. Een MacBook dock wordt geleverd met 1 USB C of USB A stekker die je in je MacBook kunt stoppen. Het is natuurlijk afhankelijk van jouw versie van de MacBook welke variant je nodig hebt. De MacBook hub biedt vervolgens de mogelijkheid om verschillende stekkertjes aan te sluiten, zoals bijvoorbeeld USB C, USB A, Ethernet, VGA, AUX, HDMI en DVI. Er zijn zelfs exemplaren die de mogelijkheid bieden om er direct een SD-kaartje in te stoppen.

Heb ik een USB C hub of een USB A hub nodig?

Niet elke MacBook hub is geschikt voor elke MacBook. Verschillende hubs hebben namelijk verschillende aansluitingen, en het is wel noodzakelijk dat deze aansluiting in jouw MacBook past. Op dit gebied zijn er twee varianten; USB C en USB A. De relatief nieuwere MacBooks zijn uitgerust met USB-C aansluiten. De relatief oudere versies van de Apple MacBook hebben juist weer enkel USB A ingangen. Het is daarom goed om even te controleren welke ingangen jouw MacBook heeft voordat je een Mac hub besteld. Twijfel je over de ingangen van jouw MacBook? Onthoudt dan: een USB C aansluiting is pil-vormig, en een USB A aansluiting is rechthoekig.

Welke MacBook hub is de beste?

Je kunt je misschien afvragen welke MacBook hub nu de beste is. Deze vraag is echter moeilijk te beantwoorden, omdat dit volledig afhankelijk is van jouw wensen. Zo ligt het er bijvoorbeeld maar net aan welke ingangen je graag in je nieuwe MacBook dock terug zou willen zien. Als je bijvoorbeeld enkel een aantal USB A ingangen nodig hebt, dan zouden we een ander Mac Docking station aanraden dan wanneer je graag je externe beeldschermen met HDMI-aansluitingen wilt aansluiten. We raden je daarom aan om eerst goed na te denken welke aansluitmogelijkheden je allemaal wilt, zodat je vervolgens op zoek kunt gaan naar het MacBook dockingstation wat aan al je wensen voldoet.

Docking stations voor de MacBook Pro en de MacBook Air

Ben je specifiek op zoek naar een MacBook Pro docking station of een MacBook Air docking station? In beide gevallen kun je dan goed terecht bij hoesjesdirect.nl. Alle MacBook hubs binnen ons assortiment zijn namelijk geschikt voor zowel de MacBook Pro als de MacBook Air. Het is dan natuurlijk wel noodzakelijk om even te controleren of je voor jouw versie van de MacBook een dock nodig hebt met een USB A of een USB C aansluiting.