AirPods kwijt? Vind ze terug met Zoek mijn AirPods

AirPods kwijt? Vind ze terug met Zoek mijn AirPods

Steeds meer mensen stappen tegenwoordig over op een setje draadloze oordopjes, zoals bijvoorbeeld AirPods van Apple. Ontzettend handig natuurlijk, oordopjes zonder draad, maar helaas kleven er ook nadelen aan de afwezigheid van een draad. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat er een dopje uit je oor valt zonder dat je het door hebt. Waar een oordopje in deze situatie voorheen dan aan het draad bleef hangen, valt hij nu echt op de grond en raak je hem sneller kwijt. Om je oordopje vervolgens toch weer terug te vinden, kun je gebruik maken van de Zoek mijn-app van Apple. In deze blog lees je meer over hoe je deze app in kunt zetten om je Apple AirPods weer terug te vinden.

Wat is Zoek mijn AirPods?

Zoek mijn AirPods is een onderdeel van de Zoek mijn-app van Apple, een app die het mogelijk maakt om zoekgeraakte Apple apparaten te lokaliseren en terug te vinden. Sinds de software-update naar iOS 13 in 2019 is de Zoek mijn-app een van de standaard apps op een iPhone en is het dé plek voor alles wat betreft locaties van apparaten. Door middel van Zoek mijn AirPods kun je dus de huidige locatie van je AirPods achterhalen.

Wanneer gebruik je Zoek mijn AirPods?

Je AirPods zoeken doe je natuurlijk op het moment dat je je AirPods kwijt bent. Zo kunnen je AirPods verloren raken, maar een optie is ook dat je AirPods gestolen worden. Hoe dan ook wil je er in die gevallen achter komen waar jouw waardevolle AirPods zich bevinden. In deze gevallen kun je dan ook heel goed de Zoek mijn-app raadplegen. Het is dan natuurlijk wel noodzakelijk dat de functie was ingeschakeld voordat je je apparaten kwijt raakte.

Zoek mijn AirPods inschakelen

Als je AirPods zijn gekoppeld met je iPhone, dan worden ze automatisch zichtbaar in je Zoek mijn-app, mits de opties “zoek mijn iPhone” én “Zoek mijn-netwerk” zijn ingeschakeld. Standaard is dit al het geval, maar het kan geen kwaad om even te controleren of deze instellingen in jouw geval goed staan. Het kan natuurlijk zomaar zijn dat je deze een keer onbewust hebt uitgeschakeld. Controleren doe je zo:

  1. Ga naar de instellingen-app en klik helemaal bovenaan op je eigen naam
  2. Klik vervolgens op “zoek mijn” en daarna op “zoek mijn iPhone”.
  3. Nu kun je controleren of de bovenste twee schuifjes naast “Zoek mijn iPhone” en “Zoek mijn-netwerk” op groen staan.
NL-zoek-mijn-airpods

De locatie van je AirPods achterhalen

Mocht het toch een keer zover komen dat je niet zo goed meer weet waar jouw AirPods zijn gebleven? Dan kun je door middel van de Zoek mijn-app de locatie van je AirPods achterhalen. Dit werkt als volgt:

  1. Open de Zoek mijn-app op één van je andere Apple apparaten óf ga op een willekeurig ander toestel naar www.icloud.com en klik op het “zoek mijn” icoontje.
  2. Ga naar het kopje “apparaten” en selecteer je AirPods.
  3. Direct wordt er op een kaart weergegeven waar jouw AirPods zich ongeveer bevinden.

Als je via de Zoek mijn-app de locatie hebt achterhaald, kun je er vervolgens voor kiezen om direct een route te plannen naar je verloren AirPods. Kom je vervolgens dicht bij je verloren AirPods, dan wordt het zelfs mogelijk om ze via Bluetooth weer te verbinden met je telefoon, zodat je een nog preciezere locatie kunt bepalen. Kun je je AirPods nog steeds niet vinden? Dan is het ook mogelijk om via de Zoek mijn-app een hard geluid af te laten spelen via je AirPods, waardoor je deze nóg makkelijker kunt vinden.

Let op: gebruik deze laatste functie NIET als je AirPods in je oren zitten. Dit kan namelijk leiden tot hele vervelende gehoorschade.

Verloren-modus

Als het je na een aantal pogingen helaas toch niet lukt om je AirPods of AirPods case terug te vinden, dan kun je wel nog gebruikmaken van de verloren-modus. Dit houdt in dat je een bericht kunt delen met je telefoonnummer of e-mailadres erin. Als iemand dan jouw AirPods vindt, dan krijgt diegene het bericht op haar of zijn iPhone te zien wanneer de AirPods ermee worden verbonden. Het inschakelen van deze modus werkt als volgt:

  1. Open de Zoek mijn-app op je Apple apparaat of via www.icloud.com
  2. Navigeer naar het tabblad ‘Apparaten’ en selecteer jouw AirPods;
  3. Scrol naar ‘Geef op als verloren’ en selecteer ‘Activeer’;
  4. Volg eventueel nog de verdere stappen op het scherm en selecteer weer ‘Activeer’.

Wat als je maar één AirPod kwijt bent?

Aangezien je AirPods ook niet aan elkaar vastzitten, kan het natuurlijk ook gebeuren dat je slechts één AirPod kwijt bent. Gelukkig zit er zowel in de oplaadcase als in beide oortjes hardware om de locatie te achterhalen. Als de oordopjes in de oplaadcase zitten, dan wordt er 1 locatie getoond. Zitten de oordopjes niet in de oplaadcase? Dan wordt er zowel een locatie voor het linker oordopje als voor het rechter oordopje weergegeven op de kaart. Ben je er dus maar eentje kwijt? Dan is het ook mogelijk om deze door midden van de Zoek mijn-app terug te vinden.

Werkt Zoek mijn AirPods met een lege batterij?

Zoek mijn AirPods werkt helaas slechts deels als de batterij leeg is. Dit omdat de AirPods voor de meeste opties in verbinding moeten staan met een Apple-ID. Als ze offline zijn, is dat dus niet het geval. De optie die dan overblijft, is het zien van de laatst bekende locatie. Dit is echter alleen een gok, want wie weet waar je AirPods zich inmiddels bevinden.

Voorkom dat je je AirPods ergens achterlaat

Het is natuurlijk nóg beter om geheel te voorkomen dat je je AirPods kwijtraakt. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch hebben we goede tips voor je. Door middel van een AirPods hoesje met een karabijn-haak kun je de oplaadcase van je oordopjes namelijk vast maken aan bijvoorbeeld je tas, je riem(lus) of je kleding, waardoor je deze een stuk minder makkelijk kwijt raakt. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een Anti lost strap van siliconen. Hiermee kun je je oordopjes aan elkaar vastmaken, zodat de kans dat er een oordopje uit je oor valt zonder dat je het door hebt aanzienlijk kan worden verkleind.

mobigear-classic-siliconen-hoesje-voor-apple-airpods-3-zwart