Android 11-bèta beschikbaar voor OnePlus toestellen

Het Chinese techbedrijf OnePlus brengt - als deel van het Developer Preview Program - de nieuwste versie van Android uit voor haar nieuwe OnePlus 8-serie, waaronder de toestellen OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro, zo kondigde het bedrijf aan.

Android 11 is de nieuwste installatie in de Android-serie van Google. Deze opvolger van Android 10 zal daarom dus als eerste beschikbaar worden gesteld op toestellen van Google zelf. Inmiddels is het ook zo dat andere merken de bèta mogen uitproberen.

OnePlus heeft op het eigen forum een post geplaatst met daarin de downloadlink naar Android 11 en hoe je het kunt installeren. Dit zijn zip-bestanden die je via de OnePlus software kunt installeren en je dus geen bootloader of root nodig hebt. Helaas moet je hiervoor wel terug naar de fabrieksinstellingen.

Bèta-versie

Omdat dit alleen maar de bèta is, zijn een aantal functies niet beschikbaar. Hieronder vallen bijvoorbeeld de gezichtsherkenning, videobellen en OK Google. Ook zien sommige menu’s volgens de Chinese fabrikant er ‘niet bepaald aantrekkelijk’ uit. Overigens laat OnePlus in de community-post weten dat er de kans is dat je telefoon brickt als je Android 10 erop installeert.

Dus ben je van plan Android 11 te downloaden en uit te proberen? Wees er dan wel op voorbereid dat sommige toepassingen tijdelijk niet werken en je een goed back-up van je bestanden moet hebben.

Toestellen die binnenkort ook Android 11 krijgen

Zoals al eerder was verondersteld, is het zeker dat de Google-toestellen als eerste de volledige versie van Android 11 tot hun beschikking krijgen. Nu is OnePlus de eerste die al zo vroeg de bètaversie heeft uitgebracht, maar het bedrijf zal zeker niet alleen blijven. Naast de OnePlus 8 en de OnePlus 8 Pro, komt de update later ook uit voor de Poco F2 Pro en de Xiaomi Mi 10 en Mi 10 Pro. Ook zullen van OnePlus niet alleen de 8 en 8 Pro de update ontvangen, maar ook de Find X2 en de Find X2 Pro.

De volledige versie van Android 11 verschijnt dit najaar. Helaas is het nog niet bekend of de bèta ook nog naar de 7T en de 7T Pro zal komen.