Apple Pay ook voor ABN AMRO, Rabobank en Bunq

Apple Pay

Eerder schreven wij een kennisbank artikel over betalen met Apple Pay. Apple Pay maakt het mogelijk om contactloos te betalen met je iPhone, iPad en Apple Watch. Hoe je dit precies doet kun je lezen in ons artikel. Momenteel kun je in Nederland contactloos betalen met je iPhone indien je ook een bankrekening hebt bij ING Bank. ING was de eerste bank in Nederland die Apple Pay introduceerde, in andere landen zoals Amerika was dit al een tijdje mogelijk. Nadat de betaaldienst in Nederland geïntroduceerd werd was het een kwestie van tijd voordat alle andere banken in Nederland ook Apple Pay gingen introduceren. Een paar weken geleden is bekend geworden dat Apple Pay binnenkort bij drie andere banken mogelijk wordt.

Apple Pay ABN AMRO

ABN Amro maakte na een update van hun app bekend dat Apple Pay binnenkort beschikbaar is voor klanten met een ABN AMRO rekening. Momenteel zijn ze bezig om het nieuwe betaalmiddel klaar te zetten in de Mobiel Bankieren app. Ben jij een klant van ABN AMRO? Houd hun website dan goed in de gaten zodat je als eerste weet wanneer je er gebruik van kunt maken.

Apple Pay Rabobank

Naast ABN AMRO heeft ook Rabobank aangekondigd dat Apple Pay beschikbaar zal zijn voor iPhone, iPad en Apple Watch gebruikers met een Rabobank rekening. Op hun website wordt helaas niet aangegeven wanneer het exact beschikbaar zal zijn. Het kan dus nog een paar dagen, weken of maanden duren.

Apple Pay Bunq

Toen ING in juni 2019 het contactloos betalen met iPhone, iPad en Apple Watch introduceerde, vond Bunq een omweg om ook in Nederland gebruik te maken van Apple Pay. Toen destijds was het voor Bunq klanten in Italië en Spanje namelijk al mogelijk om gebruik te maken van de Apple betaaldienst. Door een aantal instellingen te wijzigen kon je met een Bunq bankrekening in Nederland Apple Pay gebruiken. Helaas werd de omweg al snel bekend en moest Bunq dit uitschakelen. Nu krijgen ze een tweede kans om dit officieel te introduceren in Nederland.

Kan jij tot die tijd nog geen gebruik maken van Apple Pay? Gebruik dan een handige smartphone book case met extra ruimte voor pasjes en briefgeld. Zo heb je altijd je iPhone én bankpas bij je.