De beste budget smartphones

Omdat smartphones tegenwoordig een essentieel onderdeel zijn geworden van het dagelijks leven zijn er twee dingen erg belangrijk geworden: een goed toestel voor een lage prijs krijgen en langer doen met je smartphones. Ook is het erg belangrijk om al een idee te hebben van wat je wilt doen, als je telefoon toch kapotgaat. Dit geldt ook voor de goedkopere modellen. Dit is de lijst van goede budget smartphones, samengesteld door het AD.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

De Redmi Note 8 Pro van Xiaomi is een goede keus voor een budgetsmartphone. Dit toestel komt met onder andere een 6.53 inch groot LCD-scherm, een Helio G90T processor en tot wel 8 GB RAM. Het scherm heeft een resolutie van 2340x1080 met een verversingssnelheid van 120 Hz. Ook is er met een achtercamera van 64 MP niks bespaard op camerakwaliteit.

Verder heeft het toestel een accucapaciteit van 4500 mAh, waarmee het toestel heel lang meegaat en een snelle oplaadfunctie van 18W. De voor- en achterkant zijn gemaakt van het sterke Gorilla Glass 5 en het frame is gefabriceerd uit plastic. Weliswaar zorgt dit voor een zware smartphone, maar gelukkig is het toestel hierdoor wel vrij stevig.

Hier vind je Xiaomi Redmi Note 8 Pro hoesjes of alle Xiaomi telefoonhoesjes.

Motorola Moto G8 Plus

Motorola staat sowieso al bekend om haar goedkope, maar goede smartphones. De Motorola Moto G8 Plus is als budget telefoon hier geen uitzondering op. Ondanks dat de G8-serie binnenkort wordt opgevolgd door de G9-serie, zijn de G8-toestellen nog steeds een zeer goede keuze voor gebruikers met een budget. Dit mooie budgettoestel kun je bestellen vanaf prijzen van ongeveer 235 euro.

De Motorola Moto G8 Plus komt met een LCD-scherm van 6.3 inch wat wederom tot 90 Hz kan. De resolutie hiervan is 1080x2280. Aan de achterkant vind je een 48 MP camera en de voorkant is voorzien van een 25 MP selfiecamera. Met de 4000 mAh batterij gaat het toestel ook vrij lang mee. De enige nadelen zijn het werkgeheugen van maar 4 GB en de ietwat oudere Snapdragon 665 processor, maar dit is nauwelijks van invloed bij dagelijks gebruik.

Hier vind je Motorola Moto G8 Plus hoesjes of alle Motorola telefoonhoesjes.

 

OPPO A9 (2020)

De OPPO A9 2020 behoort ook zeker tot de beste budget smartphones. Dit toestel heeft met een accu van 5000 mAh een onwijs lange accuduur en zal dus niet snel uitvallen. Helaas heeft het 6.5 inch grote scherm een resolutie van maar 720x1600 en zal er dus niet erg scherp uitzien. De OPPO A9 2020 heeft net zoals de Motorola Moto G8 Plus de Snapdragon 665 processor, maar in tegendeel tot dit toestel is het mogelijk om de OPPO A9 2020 met 8 GB RAM te krijgen.

Hier vind je OPPO A9 2020 hoesjes of alle OPPO telefoonhoesjes.