hoe-kies-je-jouw-telefoonhoesje

Gefeliciteerd met je nieuwe smartphone! Nu moet je uiteraard alleen nog even op zoek naar het juiste telefoonhoesje om jouw nieuwe aankoop te beschermen. Of is jouw huidige telefoon aan een nieuw hoesje toe? Dat kan natuurlijk ook. Vind je lastig om voor jouw smartphone het juiste hoesje uit te kiezen? Dan helpen wij jou een beetje op weg met een aantal tips.

1. Check voor alle zekerheid eerst het type telefoon

Wanneer je een nieuwe smartphone hebt gekocht, dan zul je in de meeste gevallen wel op de hoogte zijn van het type en model telefoon die je hebt gekocht. Wanneer je een oudere smartphone hebt en je wil graag een nieuw hoesje, dan komt het nog weleens voor dat mensen niet meer precies weten welk type iPhone, Samsung, Huawei (noem maar op) ze hebben. Er zijn ten slotte ook zo veel modellen. In dat geval kun je eenvoudig eerst checken welk type telefoon je hebt. Op de site van Hoesjesdirect hebben we daarvoor voor alle merken speciale informatiepagina’s waarmee jij gemakkelijk kunt achterhalen welke uitvoering je hebt. Kijk op onze website welk toestel jij hebt. Klik gemakkelijk door naar het merk van jouw smartphone en volg de tips op om jouw type te achterhalen.

toestel-vinden

2. Heb je speciale wensen voor jouw telefoonhoesje?

Een belangrijk argument om een specifiek hoesje te kiezen, is of je speciale wensen hebt voor jouw case. Vanzelfsprekend moet jouw nieuwe telefoonhoesje voor bescherming van jouw toestel zorgen, maar er bestaat nog heel veel extra’s waarvoor je een hoesje kunt gebruiken.

Denk aan bijvoorbeeld onze bookcases. Het bijzondere van deze hoesjes is dat ze open- en dicht kunnen worden geklapt, net zoals bij een boek. In de binnenkant van het hoesje kun je jouw pasjes bewaren. Wil je graag dat tijdens het bellen de klep van het telefoonhoesje niet in de weg zit, dan heb je met een flipcase een goede keuze. Het hoesje opent eenvoudig naar boven of beneden. Of wil je jouw smartphone onderweg volledig rondom kunnen beschermen, dan past een insteekhoesje helemaal bij jou. Met een trekkoord kun je snel jouw telefoon eruit halen.

bookcase

3. Welke bescherming kies jij?

Dat een hoesje jouw telefoon moet beschermen, dat klinkt natuurlijk logisch. Maar omdat je diverse opties hebt om voor extra bescherming te kiezen, kun je zelf bepalen hoe je jouw smartphone beschermt. Een backcover zorgt er bijvoorbeeld voor dat naast de achterkant ook de zijkant van je telefoon goed wordt beschermd. Met een bookcase – die je dus open- en dicht kunt klappen – worden zowel de voor- als achterkant van je telefoon beschermd. Er zijn ook extra stevige hoesjes te koop die vaak een extra rubberen rand hebben waarmee schokken worden opgevangen. Wanneer je een bumper hoesje kiest, dan hebben alleen de randen van je telefoon protectie. Het voordeel is dat je goed het design van je telefoon blijft zien, maar de achter- en voorkant zijn dan niet beschermd.

bescherming-smartphone