Hoe kun je jouw telefoonhoesje het beste schoonmaken?

Jouw telefoonhoesje schoonmaken, wil je weten hoe je dat het beste doet? Per dag komen er namelijk veel bacteriën op je telefoon. Van je vingers tot je broekzak: overal komen bacteriën voor. Dit maakt het vanzelfsprekend dat telefoonhoesjes ook een groot aantal bacteriën aantrekt. Daarom is het handig dat je regelmatig je telefoonhoesje écht goed schoonmaakt.

hoe-telefoonhoesje-schoonmaken

Waarom je telefoonhoesje schoonmaken?

Wanneer je lange tijd jouw telefoonhoesje niet schoonmaakt, dan zie je vanzelf de viezigheid op jouw hoesje verschijnen. Als je pasgeleden jouw mooi dure smartphone hebt gekocht, dan is het natuurlijk jammer dat jouw telefoon er aan de buitenkant niet goed uitziet. Daarnaast komen er veel bacteriën op jouw hoesje, wanneer je het niet regelmatig schoonmaakt.

Wat zijn de voordelen van het schoonmaken van jouw hoesje?

Het voordeel van regelmatig schoonmaken van jouw telefoonhoesje is dat jouw telefoon er schoon en fris uitziet wanneer je ´m in je handen hebt. Je komt dan beter voor de dag met een schoon hoesje. Daarnaast verwijder je met een schoonmaakbeurt bacteriën. Bacteriën zijn ten slotte ongezond en je kunt er ziek van raken.

Je telefoonhoesje schoonmaken: hoe doe je het 

Er zijn veel soorten telefoonhoesjes en elk hoesje heeft weer een eigen manier van goed schoonmaken. Omdat het materiaal voor ieder hoesje niet hetzelfde is, moet je rekeninghouden met verschillende manieren van schoonmaken. Daarom adviseren wij om goed de informatie op deze pagina te lezen. We leggen namelijk per hoesje uit hoe je het beste met jouw schoonmaakbeurt kunt beginnen. 

Softcase telefoonhoesje

Een softcase telefoonhoesje lijkt heel erg op een hardcase telefoonhoesje en ook hiervoor heb je alleen maar een natte doek nodig. Omdat het hoesje van plastic is en dus heel goed tegen water kan, kun je het zelfs (op maximaal 30 graden Celsius) in de wasmachine wassen.

Hardcase telefoonhoesje

Een hardcase telefoonhoesje is het makkelijkst om schoon te maken. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een natte doek en hiermee even goed je hoesje wassen. Om het extra glanzend te maken, kun je ook gebruik maken van een licht vochtige of droge doek.

Wallet hoesje

De meeste wallet hoesjes zijn gemaakt van leer, en hier heb je dus een ietwat andere aanpak voor nodig. Eerst kun je het best een natte doek over je hoesje halen en daarna kan je je hoesje oppoetsen met simpele schoenpoets.

Houten hoesje

Een houten hoesje is iets dat je niet vaak ziet, maar dat wil niet zeggen dat het niet bestaat. Op een houten hoesje hoopt zich veel minder vuil op en is het ook heel simpel schoon te maken. Het enige wat je hoeft te doen, is er een vochtige doek overheen halen. Als je je hoesje er weer zo goed als nieuw uit wil laten zien, kun je altijd je hoesje nog oppoetsen met houtverzorging.