Eerder dit jaar is aangekondigd dat de Huawei Mate 40 en Mate 40 Pro zouden worden gelanceerd en het schijnt dat dit in september zal gebeuren. Daarom zal dit artikel ontleden wat we allemaal over dit nieuwe Chinese vlaggenschip weten.

Een mengsel van design

Met het circulaire camera-eiland op de achterkant van de toestellen, is het toestel een bijna perfecte mix van zowel de Huawei Mate 30 Pro en Huawei P40 Pro designs geworden. Deze formatie kan beschouwd worden als een ietwat grotere variant van het camera-eiland van zijn voorganger: de Mate 30 serie.

In deze cirkel vind je onder andere drie grote sensoren en een onbekende vierde sensor. Het wordt gespeculeerd dat deze sensor een autofocus setup is die gebruikt maakt van lasers, of eventueel een 3D “Time-of-Flight" sensor, een camerasysteem dat alle drie dimensies in beeld neemt door de reistijd van licht als standaard te gebruiken. Echter bij de Mate 40 Pro wordt deze mysterieuze sensor vervangen door een periscoopcamera en een Time-of-Flight sensor. Helaas is het nog niet bekend hoe ver de periscooplens zal kunnen inzoomen.

Specificaties

6.67 inch groot LG display

90hz verversingssnelheid

50 MP + 20 MP + 8 MP camera’s

Kirin 9000 SoC

8 of 12 GB RAM

128 GB, 256 GB of 512 GB opslag

4300 mAh batterij

Huawei Mate 40 Pro

6.7 inch groot waterval-display

90hz verversingssnelheid

Kirin 9000 SoC

80 MP + 50 MP camera’s met periscooplens en Time-of-Flight sensor

 8 of 12 GB RAM

128 GB, 256 GB of 512 GB opslag

4600 mAh batterij

huawei mate 40

Onthoud wel dat deze specificaties met een korreltje zout moeten worden genomen, aangezien dit alleen lekken betreft en Huawei de echte specificaties vaak tot zo laat mogelijk uitstelt. Hiernaast zijn wel de prijzen bekend gemaakt van de Huawei Mate 40 Pro. Deze betreffen 725 euro voor de 128 GB variant, 785 voor 256 GB en 895 euro als je de versie met 512 GB zou willen.

Misschien niet in Europa

Nu de spanningen tussen de VS en China escaleren, twijfelt Huawei eraan hun nieuwe modellen buiten China te lanceren. Hoogstwaarschijnlijk krijgen we wel een variant in Europa, maar het is mogelijk dat dit alleen maar de Mate 40 Lite zal zijn en dus niet de standaard of Pro versies. Echter is hier door Huawei nog niets over bevestigd en zal het voorlopig onbekend blijven. Heb jij straks de nieuwe Huawei en wil je jouw telefoon goed beschermen, dan je kijken in ons aanbod met Huawei hoesjes