Huawei Mate X - Een vouwbare smartphone

Een 5G opvouwbare smartphone

Tijdens de Mobile World Congress (MWC) op 24 februari in Barcelona presenteerde Huawei een nieuw toestel. Een toestel dat nog nooit eerder is gezien of geïntroduceerd. Huawei zal dit jaar 's werelds eerste opvouwbare 5G smartphone uitbrengen, hiermee laat Huawei zien hoe innovatief het bedrijf is door een uniek toestel uit te brengen. De smartphone wordt omschreven als de nieuwe generatie smartphones. De Huawei Mate X wilt met dit toestel de consument kennis laten maken met de toekomst van mobiele technologie, dit is het begin van nieuwe mobiele mogelijkheden. Samen met het bekende camera bedrijf Leica heeft Huawei dit toestel geproduceerd. In deze blog zullen we ingaan op de specificaties van de Huawei Mate X en wanneer deze te koop is.

Huawei Mate X design

De Huawei Mate X is ongetwijfeld een toonaangevend toestel in de smartphonewereld. Het heeft een prachtige design en is vooral één en al scherm. Je kunt de Mate X in- en uitklappen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat er iets breekt. Huawei heeft het toestel namelijk op een unieke manier ontworpen. De Mate X heeft een Falcon Wing-ontwerp, dit betekend dat er een speciale scharnier is geïnstalleerd zodat het toestel altijd een gladde afwerking heeft. De edge-to-edge design zorgt voor een prachtige uitstraling van het toestel. Dankzij het OLED-display geniet je van de uitstekende kleur kwaliteit. Wanneer het toestel opgevouwen is, is deze 78,3 mm breed en uitgevouwen 146,4 mm breed. Daarnaast kun je het scherm in een split screen-modus gebruiken, ideaal voor werk zodat je jouw smartphone ook als tablet kunt gebruiken.

Specificaties Huawei Mate X

Het Chinese bedrijf Huawei zal de Huawei Mate X uitbrengen in één kleur, interstellar blue, een prachtig donker blauwe (bijna zwarte) kleur. Als je van plan bent om een Huawei Mate X te kopen, dan zul je altijd een snelle 5G verbinding hebben. Huawei heeft namelijk vier 5G-antennes geïntegreerd zodat je altijd de beste ontvangst hebt.

Leica, het bekende camera bedrijf, heeft het design voor de camera ontworpen. Uiteraard heeft het toestel ook Leica camera's van 40, 16, en 8 Megapixels. Hiermee kun je alle mooie momenten haarscherp vastleggen en prachtige portretfoto's mee schieten.

Je telefoon ontgrendelen is nog makkelijker omdat de aan/uit-schakelaar een vingerafdrukscanner heeft. Ben jij een intensieve smartphone gebruiker en gaat jouw batterij te snel leeg en duurt opladen te lang? De SuperCharge van Huawei zorgt ervoor dat je binnen 30 minuten tot wel 85% kunt opladen. Daarnaast heeft de Mate X een batterijcapaciteit van 4500mAh, zo kun je langer gebruik maken van je smartphone.

Wanneer komt de opvouwbare Huawei Mate X uit?

Toen de Huawei Mate X in februari aangekondigd werd, zou het in juni 2019 verkrijgbaar moeten zijn. Helaas werd dit vertraagd doordat er een fout werd ontdekt. Het nieuwe toestel zal nu in september uitkomen indien er niet nog meer vertraging in zit.

Ben jij van plan om een Huawei Mate X te kopen? Binnenkort zullen wij een uitgebreid assortiment Huawei Mate X hoesjes hebben.

Bekijk hier andere Huawei accessoires.