iPhone 12-serie: alles wat we nu weten

Apple heeft voor 2020 alweer nieuwe toestellen gepland. De iPhone SE 2020 is onlangs uitgebracht en de komst van de iPhone 12-serie ligt in het verschiet. Helaas is er op dit moment door de onverwachte (corona)omstandigheden nog erg weinig bekend over de iPhone 12-serie, maar we laten alvast wel weten wat tot nog toe allemaal bekend is over deze serie.

Alles wat we weten over de iPhone 12

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de nieuwe toestellen

De iPhone 12 is het toestel dat de iPhone 11 uit 2019 opvolgt en jammergenoeg weten we nog niet veel over dit apparaat. In dit artikel laten we je in ieder geval kennismaken met wat we op dit moment al wel weten over de iPhone 12-serie.

Ten eerste zal je dit jaar voor het eerst de keus hebben over welk formaat iPhone 12 je wilt; er komen dit jaar namelijk twee formaten, een 5.4 inch formaat en een 6.1 inch formaat. Beide formaten zullen een OLED-scherm hebben en een verversingsnelheid van 120Hz. Naast deze twee toestellen zullen er natuurlijk ook nog de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max komen, die allebei groter zullen zijn.

De gewone iPhone 12s hebben een glazen achterkant en een aluminium behuizing, wat zorgt voor een erg licht en glad toestel. Het design van de iPhone-12 serie zal echter meer lijken op het design van de oudere iPhone 4 en de smartphones zullen dus wat hoekiger zijn dan bijvoorbeeld de iPhone 11. De apparaten zullen overigens twee camera’s aan de achterkant hebben en een aan de voorkant. Het wordt verwacht dat het 6.1 inch formaat rond de 800 euro zal kosten en het 5.4 inch formaat iets goedkoper zal zijn.

Het is te hopen dat Apple ook dit jaar de iPhone 12-serie in de eerste twee weken van september presenteert, maar waarschijnlijk zal dit wat later worden door de huidige omstandigheden. Ook zouden de apparaten gewoonlijk eind september commercieel beschikbaar zijn, maar dit kan ook nog verschuiven.

De iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max

Zoals eerder genoemd, zijn de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max grotere versies van de iPhone 12, maar ze hebben ook nog een extra achtercamera. De iPhone 12 Pro Max zal ongeveer 6.7 inch zijn en de iPhone 12 Pro 6.1 inch, dit is even groot als het grotere formaat van de iPhone 12, maar de iPhone 12 heeft nog rand om het beeldscherm heen, terwijl de iPhone 12 Pro uit alleen maar beeldscherm bestaat. Ook zullen beide toestellen een zogenaamde LiDAR scanner hebben. Deze helpt om beter diepte en 3D te bepalen.