Daar is hij dan: de iPhone 12! Apple heeft eindelijk haar nieuwst iPhone gelanceerd. Vol spanning en verwachting is er door velen gewacht op de bekendmaking van de nieuwste iPhone-modellen. Welke modellen komen er? Hoe zien de toestellen eruit? Wat zijn de verbeteringen? Zo een aantal vragen welke tot voor kort een raadsel waren. De laatste dagen is er echter ongelofelijk veel informatie naar buiten gekomen. Er is dan ook veel veranderd aan de nieuwe iPhone-toestellen. Daarom zullen we in deze blog de belangrijkste informatie voor je op een rijtje zetten.

iphone-12-lancering

Vier iPhone 12-modellen in een nieuw jasje

Apple heeft met deze lancering maar liefst vier nieuwe iPhone-modellen op de markt gebracht. Namelijk de iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en de iPhone 12 Mini. Allereerst valt op dat deze toestellen een compleet nieuw design hebben gekregen van Apple, welke enorm lijkt op het hoekige design van de iPhones 4 en 5. De nieuwe iPhone 12-toestellen hebben dan ook een harde rand met een metalen frame en een platte, glazen achterkant. Hiermee breekt Apple het patroon van de afgelopen jaren en zien we een relatief oud design terug, welke uiteraard wel in een nieuw jasje is gestoken.

Dit nieuwe design is volledig gebouwd voor de ondersteuning van het 5G-netwerk. Deze verfrissende en strakke uitstraling past hier dan ook goed bij.

Ondersteuning van het 5G-netwerk

Natuurlijk heeft Apple nagedacht over het supersnelle 5G-netwerk. Dit komt dan ook terug in het design en wordt bovendien ondersteund door de gehele iPhone 12-serie. Dankzij de ondersteuning van het 5G-netwerk zal je genieten van razendsnel internet, waardoor je nog realistischere ervaringen zal meemaken. En mocht je even geen supersnel internet nodig hebben, dan kunnen de iPhone 12-toestellen automatisch overschakelen naar een minder snel netwerk. Dit laatste wordt mogelijk gemaakt door de Smart Data Mode. Je zult dus niet continu met het 5G-netwerk verbonden zijn, maar enkel wanneer dat nodig is.

Oceaanblauw

In welke kleuren worden de nieuwe iPhone 12-modellen beschikbaar? Dit was tevens zo een raadsel. Het is inmiddels duidelijk dat blauw de boventoon voert bij de nieuwe iPhone 12-serie. Apple introduceert namelijk een nieuwe kleur, oceaanblauw, als het gaat om de iPhone 12 Pro-toestellen. Bij de vorige serie voerde middernachtgroen de boventoon. Daarnaast wordt bij de iPhone 12 en iPhone 12 Mini de kleur paars vervangen door de kleur blauw. Kortom, de nieuwe iPhone 12-modellen kenmerken zich met name door een donkerblauwe uitstraling.

Verder zijn de iPhone 12 Pro-modellen ook verkrijgbaar in de kleuren grafiet, zilver en goud. De iPhone 12 en iPhone 12 Mini zijn naast blauw tevens verkrijgbaar in de kleuren groen, rood, wit en zwart.

MagSafe

Nog een enorme en vooral ook verrassende verrijking is de MagSafe. Dit is een ingebouwde magneet in de achterkant van alle iPhone 12-toestellen. Met deze ingebouwde magneet is het mogelijk om simpel en snel MagSafe-accessoires vast te maken aan je iPhone 12-toestel. Denk dan aan het bevestigen van handvatten, kaartenhouders en opladers. Hoe handig is dat?

Benieuwd naar de specificaties per iPhone 12-model? Hieronder vatten we de belangrijkste specs per model voor je samen.

Belangrijkste specs van de iPhone 12:

De iPhone 12 beschikt over een 6,1-inch OLED-scherm, welke maar liefst twee keer zoveel pixels heeft als het scherm van de iPhone 12. Het beeld is dus scherper en realistischers dan ooit te voren. Daarnaast reikt het scherm van rand tot rand en is het uitgerust met het nieuwe Ceramic Shield. Het Ceramic Shield zorgt ervoor dat het scherm beter bestand is tegen stoten en vallen. Hierdoor is het scherm van de iPhone 12 is tot wel vier keer zo sterk als het scherm van eerdere iPhones.

Ook beschikt de iPhone 12 over een dual-camerasysteem bestaande uit een 12-megapixel ultra-wide camera en een 12-megapixel wide camera. Met deze camera’s worden je foto’s en video’s haarscherp vastgelegd, ook in nachtmodus. De tweede camera laat namelijk een derde meer licht door dan zijn voorgangers. De goede camera’s in combinatie met het super goede OLED-scherm zorgen dan ook voor een optimale beleving.

Verder beschikt de nieuwe iPhone 12 over een A14 Bionic processor, welke ervoor zorgt dat de iPhone 12 maar liefst 40% sneller en bovendien zuiniger is dan zijn voorganger. Hierdoor kun jij op een veel sneller tempo gebruikmaken van je iPhone. Denk bijvoorbeeld aan het sneller schakelen tussen verschillende apps, games die je op een realistisch tempo kunt spelen en een besturingssysteem dat klaar is voor 5G.

Als het om de geheugencapaciteit gaat, kun je kiezen voor 65 GB, 128 GB of 256 GB. 

Koop hier jouw iPhone 12 hoesjes.

iphone-12-mini

Belangrijkste specs van de iPhone 12 Mini:

De iPhone 12 Mini is simpelweg de kleinere versie van de iPhone 12, althans niet bepaald simpel dus. De iPhone 12 Mini beschikt namelijk over dezelfde specificaties als de iPhone 12, alleen dan met een kleiner (5,4-inch) OLED-scherm. Hiermee is de iPhone 12 Mini tevens de kleinste, dunste en lichtste smartphone die gebruik kan maken van het snelle 5G-netwerk. Kortom, het kleinste en goedkoopste iPhone 12-model maar met eveneens buitengewone specificaties. Dit model zal dus zeker niet afdoen aan de andere nieuwe modellen. 

Koop hier jouw iPhone 12 Mini hoesjes.

Belangrijkste specs van de iPhone 12 Pro en Pro Max:

En dan last but zéker not least: de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. De twee voornaamste en ook duurste iPhone 12-modellen. Wat maakt deze modellen anders dan de iPhone 12 en iPhone 12 Mini? Uiteraard zijn dat de formaten. Waar de iPhone 12 Pro net als de iPhone 12 over een 6,1-inch scherm beschikt, beschikt de iPhone 12 Pro Max over een 6,7-inch scherm. Daarmee tellen we dus ook drie verschillende formaten van de nieuwe iPhone 12-modellen.  

Verder beschikken de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max over een triple-camera, die wordt versterkt met een LiDAR-scanner. De afkorting LiDAR staat voor Light Detection and Ranging. Wat deze scanner doet, is het meten van afstanden tot objecten door middel van een onzichtbare laser. Op die manier wordt de omgeving nauwkeurig in kaart gebracht, waardoor de camera gemakkelijk en snel scherpstelt op alle objecten die te zien zijn. Dit levert ongekend gedetailleerde beelden op.

De iPhone 12 Pro-lijn beschikt over een Super Retina XDR-scherm, welke twee keer zoveel pixels bevat als zijn voorganger. Dit betekent dus ongekend scherpe beelden. Verder zijn tevens de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max voorzien van het nieuwe Ceramic Shield. Ook deze toestellen zijn dus beter bestand tegen stoten en vallen, waardoor het Super Retina XDR-scherm minder snel krassen en barsten zal bevatten.

Daarbij krijgt de iPhone 12 Pro een A14 Bionic-chip. Dit is de snelste en bovendien zuinigste chip op de markt. Deze chip zorgt er dus voor dat jouw iPhone 12 Pro razendsnel is. Dit zal je voornamelijk merken bij het gebruik van zware apps, het bewerken van 4K video’s en het overschakelen van de ene naar de andere app. 

De iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zijn verkrijgbaar met een geheugencapaciteit van 128 GB, 256 GB of zelfs 512 GB. 

Koop hier jouw iPhone 12 Pro hoesjes.

Koop hier jouw iPhone 12 Pro Max hoesjes.