Accessoires voor smartphone, tablet & laptop
023 - 82 00 483 - Klantenservice

Er zit nog niks in je winkelmandje.

Beoordeeld met een 9 - 3227 klantenreviews

iPhone 6 en iPhone 6 Plus op 26 september in Nederland

Op 9 september zijn om 19.00 uur Nederlandse tijd in de de thuisbasis van Apple, Cupertino, de twee nieuwste modellen van de Apple iPhone aangekondigd. De nieuwe toestellen hebben de namen iPhone 6 en iPhone 6 Plus gekregen. In Nederland kunnen we de toestellen vanaf 26 september kopen bij de Apple Store, en uiteraard zullen providers en telecom winkels dan ook een (waarschijnlijk kleine) voorraad hebben. Wat is er nieuw aan de iPhone 6 en iPhone 6 Plus? In dit artikel nemen we de grootste veranderingen door wat betreft de uiterlijke kenmerken en interne wijzigingen die voor betere prestaties moeten zorgen.

Uiterlijke kenmerken Apple iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Als we naar de toestellen kijken valt direct op dat de rechte hoeken van de iPhone 4, 4S, 5 en 5S zijn vervangen door afgeronde hoeken. De randen lopen schuin af waardoor het toestel minder dik oogt dan het eigenlijk is. De daadwerkelijke "dikte" valt overigens reuze mee. De iPhone 6 is met 6,8 mm net iets dunner dan de iPhone 6 Plus met 7,1 mm. Beide toestellen zijn wel dunner dan de voor ganger, de iPhone 5S met 7,6 mm dikte.

Naast de afgeronde hoeken en dikte van de behuizing is de grootste vooruitgang uiteraard de afmeting van het display. Bij de iPhone 6 is dat 4,7 inch en bij de iPhone 6 Plus zelfs 5,5 inch. Daarmee gaat Apple mee in de trend van steeds grotere schermen op smartphones waar bijvoorbeeld Samsung en HTC al langer op inspelen.

iPhone-6

Het grotere scherm biedt mogelijkheden, maar ook beperkingen. De iPhone 6 Plus is namelijk onmogelijk te bedienen met 1 hand. De helft van het scherm is immers onbereikbaar geworden door de afmetingen. Daar heeft Apple echter een eenvoudige maar zeer innovatieve oplossing voor ontwikkeld. Door tweemaal op de home button te tappen komt het bovenste deel van het scherm naar beneden, en is het toch mogelijk om het toestel met 1 hand te bedienen.

Bovendien zijn de knoppen bij de iPhone 6 Plus enigsinds aangepast. De aan/uit toets zit voortaan aan de zijkant. Dit ook weer om de bediening met 1 hand mogelijk te maken. Verder zijn de knoppen onveranderd, en ook de aansluiting voor de Lightning stekker is gebleven.

Interne wijzigingen iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Naast de externe wijzigingen is er ook intern een en ander verandert. Uiteraard zijn de specificaties verbeterd, maar enkele aanpassingen zijn zeker interessant te noemen.

A8-chip voor betere prestaties

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus gaan beide draaien op de nieuwste chip van Apple, de A8-chip. Dit onderdeel zal voor de meeste gebruikers niet iets zijn waar ze het apparaat voor aanschaffen, maar in de praktijk maakt juist dit onderdeel de iPhone zo'n fijn toestel. De chip is razendsnel waardoor apps en games vloeiend en snel kunnen worden gebruikt. Dit is dus een welkome verbetering ten opzichte van de (toch al snelle) iPhone 5S. Hoe sneller hoe beter!

M8 Motion processor

Zogenaamde Health apps zijn booming. Wat we allemaal wel niet kunnen bijhouden op onze iPhone is prachtig. Toch miste er bij de iPhone 5S met de M7 motion processor nog enkele functies. Wat bijvoorbeeld is toegevoegd is de mogelijkheid om te meten of je rent, op de fiets zit of trappen loopt. Door een nieuwe barometer kan de iPhone nu ook je hoogte bepalen. Dit alles om health apps nog meer informatie te geven over je activiteiten zodat de statistieken in deze apps accurater worden. Een personal trainer op broekzak formaat!

Verbeterde batterijduur

Voor de meeste gebruikers waarschijnlijk een van de meest welkome verbeteringen is de langere batterijduur. Apple heeft ondanks de grotere displays en verbeterde prestaties de batterijduur hetzelfde kunnen houden of verbeterd. Met name bij de iPhone 6 Plus is grote vooruitgang te zien. Zie onderstaand schema voor de batterijduur van de nieuwe iPhone modellen.

iPhone-6-batterij-600x400

Hoesjes voor de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Apple heeft zelf enkele series iPhone 6 hoesjes en iPhone 6 Plus hoesjes uitgebracht. Voor de iPhone 6 is een siliconen serie en de bekende lederen serie die ook van de iPhone 5S kennen uitgebracht. Voor de iPhone 6 Plus is alleen de lederen serie uitgebracht.

Naast de originele Apple hoesjes zijn er uiteraard nog veel meer hoesjes verkrijgbaar, en meestal tegen een aanzienlijk scherpere prijs. Apple vraagt voor de siliconen hoesjes €35,- voor het iPhone 6 model en €39,- voor het iPhone 6 Plus model. De lederen hoesjes kosten respectievelijk €45,- en €49,-, en dat is wat ons betreft zeker in het geval van de siliconen hoesjes vrij fors.