Accessoires voor smartphone, tablet & laptop
023 - 82 00 483 - Klantenservice

Er zit nog niks in je winkelmandje.

Beoordeeld met een 9.1 - 4355 klantenreviews

iPhone navigatie apps voor in de auto

Voor veel vaste gebruikers zijn iPhone navigatie apps echt onmisbaar geworden. Als we naar onszelf kijken realiseren we ons dat we totaal verloren zijn zonder de lieftallige dame die ons zo netjes de weg wijst vanuit de iPhone aan de voorruit.

Hoewel in de beginjaren nog niet veel mensen gebruik maakte van navigatiesoftware, en dit vooral ingebouwd werd in luxe auto’s in het hogere segment, is het nu zeer betaalbaar geworden om een goed navigatie systeem aan te schaffen, en enorm populair. Er zijn er vrijwel geen chauffeurs meer die met een papieren kaart op reis gaan. Nu is natuurlijk de grote vraag als we op zoek gaan naar iPhone navigatie apps. Welke is de beste op dit moment?

1. TomTom Benelux voor iPhone & iPad – € 54,99

Al voordat dit artikel werd geschreven was de nummer 1 onder iPhone navigatie apps duidelijk. TomTom heeft een enorme voorsprong op concurrenten, maar heeft ook een nadeel: de prijs. Vandaar dat we toch besloten hebben dit artikel te schrijven, en zo de concurrenten aan de tand te voelen welke gunstiger geprijsd zijn. Als de prijs van €54,95 geen probleem is dan raden we je zeker aan om voor TomTom te kiezen!

TomTom is een Nederlands product, en een begrip onder de navigatie systemen. Voorheen alleen als software voor PDA’s te koop, maar later ook met de bekende “TomTom kasjes” als kant-en-klaar product om direct mee te navigeren. Sinds de smartphone meer en meer populair werd is deze trend juist weer omgeslagen, en gebruiken veel gebruikers juist weer de smartphone om TomTom op te installeren.

> TomTom West Europa downloaden

 

2. Skobbler Navigatie Software – € 1,79

Een iPhone navigatie app van totaal andere orde is het Duitse Skobbler. Deze app kost nog geen twee euro, en is daarmee extreem veel goedkoper dan de hiervoor besproken app van TomTom. Men zegt wel eens dat goedkoop duurkoop is, maar dat valt bij Skobbler nog te bezien.

Meer dan 2,5 miljoen gebruikers wereldwijd navigeren met de App van Skobbler. Navigeren kan via een internetverbinding, maar ook door kaarten te downloaden waardoor geen data abonnement benodigd is. De kaart is gebaseerd op de OpenStreetMap, en is voor zover we konden controleren goed en up-to-date. Zie onderstaande video voor een introductie.

> Skobbler navigatie software downloaden

 3. Sygic Europe: GPS Navigatie - € 34,99

Een app die betreft prijs in het midden ligt is de navigatie app Sygic Europe. Sygic is volgens de informatie in de Apple Appstore de meest gedownloade app ter wereld onder de offline navigatie apps.
Wat direct opvalt bij Sygic Europe is het mooie 3D ontwerp van de app en een opvallende feature genaamd Heads Up Display. Dit is een functie waarbij de iPhone plat op het dashboard geplaatst kan worden, en dan weerspiegelt in de voorruit van de auto, en daar een afleesbaar display projecteert. Deze optie is alleen in het donker te gebruiken, maar lijkt ons wel enorm gaaf! Deze leuke feature maakt Sygic een app onder de iPhone navigatie apps met een hoog gadget gehalte.

 

Enkele kenmerken van de app Sygic:

 • Slepen en neerzetten voor eenvoudige routebewerking
 • TomTom-kaarten van hoge kwaliteit, opgeslagen op de telefoon.
 • Werkt alleen met GPS, internet is niet nodig.
 • Navigatie met stembegeleiding.
 • Gesproken straatnamen zodat u de aandacht bij de weg kunt houden.
 • U kunt kiezen uit drie alternatieve routes.
 • Markeringen voor plaatsen die u wilt bezoeken.
 • Dynamic Lane Guidance voor de juiste rijbaan.
 • Kruispuntweergave voor helder inzicht in kruisingen.
 • Weergave van snelheidslimiet om uw portemonnee te sparen.
 • Flitspaalwaarschuwingen voor snelle rijders.

 

> Sygic Europe navigatie software downloaden

 

Gebruik een kwalitatieve iPhone autohouder voor iPhone navigatie apps

Om je iPhone tijdens het gebruik van iPhone navigatie apps netjes en veilig op het dashboard te plaatsen is een iPhone autohouder onmisbaar. Kies voor een handige iPhone raamhouder voor positionering direct in het zicht, of een model met mogelijkheid tot bevestiging aan het dashboard of een luchtrooster. Voor elke auto is een geschikte iPhone autohouder verkrijgbaar om te combineren met bovenstaande iPhone navigatie apps. Om ook te combineren met handsfree bellen kies je voor een iPhone carkit.