Binnenkort een nieuwe opvouwbare smartphone van Samsung?

opvouwbare smartphone samsung

Het lijkt er sterk op dat Samsung binnenkort haar 3de opvouwbare telefoon lanceert. Eerder verschenen al de opvouwbare telefoons Galaxy Z Flip en de Galaxy Fold. Met de codenaam ´Galaxy Fold 2´ ligt een nieuw model in het verschiet.

Tweet

Afgelopen zondag 19 juli heeft Samsung een nieuwe tweet geplaatst die mogelijk op de release van een nieuwe opvouwbare smartphone wijst. Dankzij de tekst “Eén vouw, oneindige mogelijkheden” met de datum 5 augustus erbij, wordt nu gedacht dat de techgigant die datum de opvolger van de Galaxy Fold zal aankondigen. De ´Galaxy Fold 2´ belooft een model te worden dat uitvouwbaar is tot een compacte tablet.

Het uiterlijk van de Galaxy Fold 2

Recentelijk zijn er door gebruiker Ishan Agarwal vermoedelijk officiële foto’s van Samsung online gezet. Hiernaast heeft hij ook afbeeldingen van de Note 20 Ultra en de nieuwe Galaxy Buds geplaatst, waarvan al eerder foto’s waren verschenen.

Helaas is de foto niet bepaald goed. De afbeelding heeft een erg lage resolutie en het scherm van de Fold 2 is nauwelijks te zien. Wat wel goed te zien is, zijn de meerdere cameras achterop. De vorm van het eiland lijkt hierdoor erg op dat van de Note 20 Ultra. Overigens is het te zien dat het beeldscherm helemaal tot aan de bodem doorloopt, waardoor het groter zal zijn dan het scherm van de originele Galaxy Fold.

De Note 20 Ultra en de Galaxy Buds

Bij de aankondiging van de Fold 2 op 5 augustus wordt er eveneens de introductie van de andere nieuwe releases van Samsung verwacht: de Galaxy Buds en de Note 20 Ultra. Deze twee hebben niets met de opvouwbare smartphone te maken en zijn aparte producten.

De Note 20 Ultra spreekt voor zich: dit toestel is een grotere en waarschijnlijk verbeterde versie van de originele Note 20, net zoals de Note 20 Plus. Dit toestel komt met onder andere een 120Hz scherm, een Snapdragon 865 Plus processor en wel 12GB RAM. Dus zeker weten een krachtig toestel! Ben jij straks de trotse bezitter van een van deze toestellen dan wil je jouw telefoon natuurlijk goed van beschermen met een Samsung hoesje

Maar wat zijn de Galaxy Buds precies? Dit zijn nieuwe oortelefoons van Samsung die geheel in je oor passen. In tegenstelling tot de AirPods van Apple, steken bij de Galaxy Buds geen stokjes uit je oren. Het design van deze oortjes lijkt sterk beïnvloed te zijn door de vorm van bonen, waardoor het product nu ook vaak aangeduid wordt als “Galaxy Beans”.