De nieuwe Velvet-smartphone van LG

LG had afgelopen mei zijn nieuwe smartphone – de LG Velvet – gelanceerd in Zuid-Korea en nu kondigt het bedrijf aan dat dit toestel ook naar Nederland en België zal komen. De verwachte lanceringsdatum is begin Juli, ofwel over iets meer dan een week. De Velvet is een sterk, snel en bovenal een mooi toestel. Dit artikel vat samen wat we tot nu toe weten en kunnen verwachten van de nieuwe smartphone van LG.

nieuwe-velvet-smartphones-lg

Over de LG Velvet

De Velvet heeft een 6.8 inch groot OLED-scherm met een beeldverhouding van 20:9 en ook een Full HD-resolutie. In de glazen, gladde behuizing van het apparaat bevindt zich een 4300mAh accu, die zorgt dat het toestel nog steeds lang mee kan gaan terwijl het intensief wordt gebruikt.

Niet alleen heeft de LG Velvet een mooi uiterlijk, maar hij wordt ook geleverd met goede en snelle specificaties. Het toestel komt met onder andere 8 GB RAM, een 128 GB grote opslag en een snelle Snapdragon 765 processor die het gemakkelijk maakt snel tussen applicaties te schakelen. Natuurlijk hoor je zo'n mooi toestel te beschermen met een van van onze telefoonhoesjes. Uiteraard hebben we een categorie met speciale LG hoesjes. Controleer hier eventueel welk LG model je hebt op onze pagina Welke LG heb ik?

Ook heeft de telefoon achterop drie camera’s. Een primaire 48 MP camera, een ultragroothoeklens van 8 MP en tenslotte nog een 5 MP dieptesensor. Daarnaast is er ook nog een selfiecamera in de druppelvormige inkeping van het scherm met een 16 MP lens. LG heeft bekend gemaakt dat de camera een gevoeligere microfooninstelling heeft voor het maken van ASMR-video’s.

Overige handige functies

Overigens heeft het toestel nog drie andere handige functies. De eerste hiervan is draadloze opladen van de smartphone. De tweede functie is de ondersteuning van een Wacom-stylus met 4096 drukpunten. In de behuizing is er helaas geen plek om de stylus in op te bergen, maar wel komt het met een usb-c-poort en een 3.5mm jack. Als laatste is het feit dat de smartphone al 5G-ready is en dus langer mee zal kunnen gaan.

De LG Velvet zal op 3 juli uitkomen met een startprijs van 649 euro.