Accessoires voor smartphone, tablet & laptop
023 - 82 00 483 - Klantenservice

Er zit nog niks in je winkelmandje.

Beoordeeld met een 9 - 4003 klantenreviews

Office voor iPad, nu beschikbaar bij Office 365

Op donderdag 27 maart heeft Microsoft een versie van Microsoft Office gelanceerd voor gebruik op de iPad. We kennen al langer apps om met Office bestanden te werken op de iPad, en er bestond al een versie voor de iPhone en Android telefoons, maar deze App is een volledige versie geoptimaliseerd voor gebruik op de iPad, en dus ook geschikt  om bestanden op de iPad te bewerken! Een grote vooruitgang dus voor de zakelijke iPad gebruiker die veel werkt met het kantoor pakket van Microsoft.

Wat kan je allemaal met Office voor iPad

Microsoft geeft aan dat de iPad versie, Office voor iPad, en de Microsoft Windows versie hetzelfde werken. Je kan dus een bestand op de iPad openen, aanpassen, en later verder verwerken op je desktop, en daarbij op beide apparaten gebruik maken van alle functies.

In de Office-apps kan gebruik worden gemaakt van de programma's Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Dat Outlook ontbreekt is jammer, maar daar zijn gelukkig voldoende andere oplossingen voor. De Apps hebben dezelfde look en feel als de desktop variant, en komen daardoor direct herkenbaar over voor huidige gebruikers. Ook de functies zijn vergelijkbaar met de desktop versie. Uiteraard zijn er wel onderdelen geoptimaliseerd voor gebruik met een touchscreen, maar het verschil is zo klein dat je vrijwel direct je weg zal weten te vinden. Wat wel handig is bij het bewerken van documenten op de iPad is een iPad styluspen zodat je preciezer kan werken zonder te veel in te moeten zoomen.

Wat kost Office voor iPad?

De prijs voor Office voor iPad is niet voor elke gebruiker hetzelfde. De app is gratis te downloaden in de Appstore, maar zal dan werken om documenten te bekijken  en presentaties te geven met PowerPoint. Daardoor zal deze optie niet erg praktisch zijn voor de meeste gebruikers.

Als je ook bestanden wilt kunnen bewerken is een Office 365 abonnement vereist wat je 10 euro per maand, of 99 euro per jaar zal kosten. Echter is het Office 365 abonnement niet alleen voor de iPad App, maar is gebruik van de desktop versie ook inclusief.

Klik hier om de apps van Office voor iPad te downloaden