Accessoires voor smartphone, tablet & laptop
023 - 82 00 483 - Klantenservice

Er zit nog niks in je winkelmandje.

Beoordeeld met een 9 - 3227 klantenreviews

Pinnen met je smartphone met NFC chip

De smartphone, een apparaat wat we tegenwoordig gebruiken voor muziek luisteren, foto's maken, e-mailen, mobiel internetten, gamen en nog veel meer. Er blijkt tegenwoordig steeds meer mogelijk, en binnenkort komt daar weer iets enorm handigs bij, namelijk pinnen met je smartphone. Hoe het precies werkt, en of het wel echt zo praktisch is gaan we in dit artikel behandelen.

Wat is pinnen met je smartphone precies?

Pinnen is tegenwoordig helemaal ingeburgerd in Nederland. Dat terwijl het geen wereldwijd bekende techniek is, maar in Nederland volledig normaal. Het is zelfs niet meer vreemd om voor een broodje van een paar euro de pinpas te trekken, en dat was vroeger nog wel anders.

Omdat we nu ook pinnen voor lagere bedragen is gemak en snelheid steeds belangrijker. Bij de nieuwe techniek om te pinnen met je smartphone is betalen nu nog eenvoudiger. Je hoeft met de nieuwe techniek alleen je smartphone een paar centimeter van de betaalautomaat van de winkelier te houden, en automatisch zal de betaling worden uitgevoerd. Er is zelfs geen pincode meer vereist!

Omdat de beveiliging laag is aangezien er geen pincode nodig is, zal pinnen met je smartphone zonder pincode alleen mogelijk zijn voor bedragen tot 25 euro. Voor hogere bedragen zal pinnen met je smartphone wel mogelijk zijn, maar is een pincode alsnog vereist.

Wanneer kan je pinnen met je smartphone?

Op dit moment is de techniek nog in testfase, en is er bijvoorbeeld een test geweest in Leiden waar 1000 consumenten bij 150 ondernemers de techniek konden proberen. Als de proef periode voorbij is kunnen klanten van alle Nederlandse banken gaan pinnen met een smartphone, maar alleen met een toestel waar een NFC chip in zit. Deze zogenoemde Near Field Communication (NFC) chip is aanwezig in de meest recente telefoons, maar daardoor nog lang niet bij de meerderheid in Nederland. We denken daarom niet dat pinnen met je smartphone op heel korte termijn zal worden ingevoerd, maar dat het eraan gaat komen is zeker!

Welke toestellen beschikken al over een NFC chip?

Een toestel waar een NFC chip voor pinnen met je smartphone is ingebouwd is bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5. Bij HoesjesDirect.nl vind je voor dit toestel een collectie Samsung Galaxy S5 hoesjes. Voor andere toestellen met NFC chip kan je kijken op de Wikipedia pagina over NFC enabled toestellen.

Heb je vragen over pinnen met je smartphone of ben je benieuwd of jouw telefoon geschikt is? Laat dan hieronder een reactie achter!