Screenprotector plakken - Hoe moet dat?

Screenprotector plakken - Hoe moet dat?

Een screenprotector is een ontzettend handig accessoire, want hiermee kun je gemakkelijk voorkomen dat het beeldscherm van je toestel beschadigd raakt. Mocht je toestel bijvoorbeeld per ongeluk uit je handen glippen of ergens tegenaan stoten, dan is een screenprotector in staat om de klap goed op te vangen, zodat het daadwerkelijke display van je toestel onbeschadigd blijft. Het plaatsen van screenprotectors roept echter vaak vragen op, want hoe zorg je er nu voor dat de screenprotector goed uitgelijnd en zonder luchtbellen of vuiltjes eronder op het beeldscherm terecht komt?

Hieronder vind je daarom eenvoudige stappenplannen voor het opplakken van een glazen screenprotector en voor het opplakken van een kunststof screenprotector. Aan de hand van deze stappenplannen is iedereen in staat om zelf thuis een screenprotector goed uitgelijnd en op de juiste manier op te plakken zonder dat er luchtbellen of stofjes onder blijven zitten.

Glazen screenprotectors plakken

Met onderstaand stappenplan kan je eenvoudig zelf een glazen screenprotector plaatsen op je toestel. Bekijk ook de bijbehorende video.

Stap 1: Gebruik een reinigingsmiddel om je telefoon goed vuil- en stofvrij te maken. Vaak worden bij de screenprotector ook een doekje meegeleverd waarmee je dit kunt doen.

Stap 2: Verwijder vervolgens het beschermfolie wat op de screenprotector geplakt zit. Doe dit niet ruim van tevoren, maar echt op het moment dat je bijna gaat plakken. Hiermee voorkom je dat er tussendoor stofjes op de plaklaag van de screenprotector komen.

Stap 3: Plaats de glazen screenprotector over het toestel, maar plak hem nog niet vast. Zorg er eerst voor dat je er zeker van bent dat de screenprotector goed uitgelijnd is. Gebruik hiervoor eventuele uitsparingen voor de knopjes en de luidspreker. Aan de hand hiervan kun je goed zien of de screenprotector op de juiste plek zit.

Stap 4: Als de screenprotector goed is uitgelijnd, dan kun je beginnen met opplakken. Begin bij de onderkant en werk vanaf hier naar de bovenkant van het toestel. Je ziet dat de screenprotector dan vanzelf vasthecht en dat de lucht die eronder zit naar de zijkanten verdwijnt.

Stap 5: Gebruik het tweede doekje wat bij de screenprotector werd meegeleverde om eventuele luchtbellen naar de zijkant weg te drukken en de randen goed te laten hechten.

Kunststof screenprotectors plakken

Met onderstaand stappenplan kan je eenvoudig zelf een kunststof screenprotector aanbrengen op je toestel. Bekijk ook de bijbehorende video. 

Stap 1: Gebruik een reinigingsmiddel om je telefoon goed vuil- en stofvrij te maken. Vaak worden bij de screenprotector ook een doekje meegeleverd waarmee je dit kunt doen.

Stap 2: Haal ongeveer 1 à 2 cm van het eerste beschermfolie wat op de screenprotector zit los, zodat de plaklaag tevoorschijn komt. Doe dit niet ruim van tevoren, maar echt op het moment dat je gaat plakken. Zo voorkom je dat er tussendoor stofjes op de plaklaag van de screenprotector komen.

Stap 3: Plaats de screenprotector met het zojuist losgehaalde gedeelte over de onderkant van het toestel en lijn deze goed uit met de knoppen op het toestel. Zorg er eerst voor dat je er zeker van bent dat de screenprotector goed uitgelijnd is voordat je deze vastplakt. Als deze kant van de screenprotector goed zit, dan zal de rest van de screenprotector ook op de juiste plek uitkomen.

Stap 4: Als de screenprotector goed is uitgelijnd en het eerste randje is vastgeplakt, dan verwijder je vervolgens de rest van het eerste beschermfolie stukje bij beetje terwijl je tegelijkertijd de screenprotector vanaf de onderkant naar de bovenkant tegen het scherm aan plakt.

Stap 5: Als de screenprotector volledig over het scherm zit, dan kun je een bankpasje of het doekje wat bij de screenprotector werd meegeleverde gebruiken om eventuele luchtbellen naar de zijkanten weg te drukken.

Heb je nog geen screenprotector gekocht en ben je nog aan het oriënteren welke screenprotector het beste bij je past? In dat geval kun je goed terecht op onze pagina advies over screenprotectors. Hier leggen we de verschillen tussen screenprotectors aan je uit, zodat je goed geïnformeerd kunt beginnen aan de zoektocht naar de ideale screenprotector voor jou.