Voorkom nek- en schouderklachten bij thuiswerk: laptopstandaarden

Tijdens de Corona-crisis worden we massaal verzocht om vanuit huis te gaan werken. Natuurlijk is het belangrijk dat dit op een gezonde manier gebeurt, zonder nek- en schouderklachten. Daarom is het belangrijk om een goede ergonomische werkplek voor jezelf te creëren in huis. Naast een ergonomische stoel en een goed bureau is het ook erg belangrijk om eens te kijken naar ergonomische verbeteringen aan je (werk-)laptop. Het is namelijk erg ongezond om voor langere tijd voorovergebogen op je laptop te werken. Het gebruik van een laptopstandaard kan nek- en schouderklachten voorkomen.

Betere houding met laptopstandaard

Met een laptopstandaard is dit probleem opgelost. Je plaatst je laptop simpelweg op een standaard en verhoogt hiermee het beeldscherm zodat je tijdens het werk rechtop kunt blijven zitten. Een goede werkhouding zorgt voor een hogere productiviteit en een betere concentratie. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens een stuk comfortabeler.

We hebben een aantal verschillende laptopstandaards voor je op een rijtje gezet:

Macally ASTAND Aluminium laptopstandaard Zilver

De aluminium laptopstandaard van Macally verhoogt de laptop met 15 cm, en is geschikt voor elke laptop met een inch-formaat tussen de 10 en 17 inch. Het gedeelte waar de laptop op leunt is voorzien van antislipbekleding, zodat de laptop stevig blijft staan.

 

SamDi Houten laptopstandaard Hoog Universeel (Berken/Walnoot)

De houten laptopstandaard van SamDi is verkrijgbaar in 2 varianten; berkenhout en walnoothout. Het stijlvolle houten design zorgt voor een nette afwerking van je werkplek. De standaard is te gebruiken met elk merk en model laptop.

Mobigear Inklapbare laptopstandaard Universeel

De kunststof laptopstandaard van Mobigear is makkelijk in gebruik, en is inklapbaar zodat deze gemakkelijk op te bergen is wanneer u er geen gebruik van maak. Het product is ook nog eens verstelbaar in hoogte, waardoor u deze precies af kunt stellen naar de gewenste hoogte.

Rain Design mStand 360 Laptop Stand + Swivel Base (Silver/Space Grey/Gold)

De aluminium laptopstandaard van Rain Design is voorzien van een roterende voet welke gemakkelijk in iedere gewenste richting is te draaien. Op deze manier houd je je werkplek dynamisch. De stabiliteit van de voet wordt niet beïnvloed door de aanwezigheid van de rotatie-feature. Het product is te gebruiken voor laptops tot 17 inch.

Twelve South HiRise voor Apple MacBook

De aluminium laptopstandaard van Twelve South is gemakkelijk te verstellen in hoogte. De houder is van 94mm tot 142mm verstelbaar. De V-vormige armen zorgen voor een optimale luchtcirculatie rondom je laptop. Deze armen zijn bedekt met siliconen, waardoor de laptop goed op z’n plek blijft.