Wat is een bookcase?

De naam zelf zegt het al: het hoesje zit rondom je smartphone en opent als een boek als je de smartphone wilt gebruiken. Een bookcase hoesje is het populairste hoesje van dit moment. Niet alleen omdat bookcases uitstekende bescherming bieden. Maar ook omdat een bookcase heel veel verschillende functies heeft. Onder andere beschikt dit type hoesje vaak over vakjes waar je pasjes en geld in kunt opbergen en een standaard waarmee je jouw smartphone rechtop kunt zetten. Bookcases zijn doorgaans van echt- of kunstleer gemaakt en bieden daarom geweldige schokbescherming.

Wat zijn de voordelen van een bookcase?

Omdat bookcases zo veelzijdig zijn, brengen zo ook veel voordelen. Met een buitenkant die vaak van leer is gemaakt en een binnenkant van zacht TPU, zorgt dit hoesje voor een goede bescherming tegen bijvoorbeeld stoten en vallen. Ook hebben de meeste bookcases een of meerder vakjes aan de binnenkant waar je spullen in kunt bewaren zoals pasjes en briefgeld. Om deze reden verkiezen de meeste mensen bookcases met vakjes over de conventionele portemonnee.

Omdat een bookcase makkelijk te openen en te vouwen is, is er ook de mogelijkheid om het deel dat normaal het beeldscherm van je smartphone bedekt te gebruiken als standaard. Dit gedeelte is sterk en stevig genoeg om jouw toestel overeind te houden.

Hoe kun je een bookcase gebruiken?

Met het vaak magnetische uitsteeksel dat de voor- en achterkant van het hoesje aan elkaar sluit, is een bookcase heel simpel te gebruiken. Als je net een nieuwe bookcase hebt ontvangen, klik je simpelweg je smartphone in het perfect omsluitende ‘kommetje’ aan de binnenkant. Vervolgens doe je de bookcase dicht en heb je een mooi omsluitend, leren hoesje dat lang mee kan en ook makkelijk schoon te maken is; je haalt simpelweg je smartphone er weer uit en je veegt het hoesje even schoon met een vochtig doekje.

Welke soorten bookcases zijn er allemaal?

Omdat bookcases zo razend populair zijn, bestaan er ook heel wat varianten. Hierbij moet je dan denken aan bookcases van kunstleer, echt leer, kunststof of zelfs echt hout. Elk van deze soorten beschermt jouw smartphone op dezelfde, stevige manier en laat zo geen schade door. Zodat jouw smartphone langer heel blijft.

Hoe kan een bookcase jouw smartphone beschermen?

Een bookcase omsluit je telefoon volledig en houdt ‘m goed in zijn plaats aan de binnenkant. Om de bescherming te bieden doe je de bookcase dicht en zo heb je een rondom duurzame bescherming voor je smartphone. Bookcases beschermen op deze manier ook je beeldscherm.