Een bumper is een vrij rechtdoorzee naam. Het is een redelijk dik hoesje dat voornamelijk de zijkanten van je smartphone beschermt. Hierdoor kun je nog steeds goed het design van je smartphone zien. Doordat de bumpers iets dikker zijn dan alleen de zijkanten, worden de voor- en achterkant van je toestel ook beschermd als deze op een plat oppervlak valt. Helaas heb je wel gauw beschadigingen als je smartphone niet op een plat oppervlak terechtkomt. De meeste bumpers zijn overigens van een materiaal als polycarbonaat gemaakt.

Wat zijn de voordelen van een bumper?

Een bumper is een licht hoesje dat de zijkanten van je smartphone tegen veel schade kan beschermen. Het simpele design van de bumper zorgt ervoor dat je toestel nog steeds gemakkelijk te gebruiken is en het design van de smartphone zelf ook mooi zichtbaar blijft. Omdat het, in vergelijking met andere hoesjes, een relatief dunne, maar sterke bescherming levert, voelt een bumper zeer natuurlijk aan en heeft het een vrij fijne handligging. Ook zorgt de rubberen omstijging aan de buitenkant voor betere grip. Zodat de smartphone minder snel uit je handen kan glippen.

Hoe kun je een bumper gebruiken?

Een bumper is iets moeilijker aan te sluiten dan bijvoorbeeld een backcover of een bookcase. Dit komt doordat je de bumper alleen over de randen moet zien aan te brengen. Als je de bumper eenmaal goed hebt gepositioneerd, zuigt hij zichzelf in zijn plek en zit hij strak om je smartphone. Zodat je telefoon rondom zo een uitermate goede bescherming krijgt.

Welke soorten bumpers zijn er allemaal?

Sinds Apple dit hoesje voor de iPhone 4 had gelanceerd, is deze variant in veel soorten en maten gegroeid. Tegenwoordig zijn er bumpers verkrijgbaar voor veel smartphones. Er zijn onder andere metalen, plastic en volledig polycarbonaat bumpers. Deze kun je in kleuren als geel, rood en blauw vinden. Ook bestaan er compleet doorzichtige bumpers, zodat je nog beter het design van je smartphone kunt aanschouwen.

Hoe kan een bumper jouw smartphone beschermen?

Na het aanbrengen van de bumper, treedt de schok dempende werking van het polycarbonaat meteen in actie. Polycarbonaat is een erg flexibel, maar behoorlijk stevig materiaal dat best wel wat klappen aankan. Omdat de bumper aan de zijkanten wat dikker en steviger is, levert hij hier ook de beste bescherming. Ondanks dat de voor- en achterkant minder goed worden beschermd als de zijkanten, bestaan hier screenprotectors voor om dit probleem op te lossen.