Wat is een flipcase?

Een flipcase is ongeveer hetzelfde als een bookcase, maar een flipcase opent naar boven of naar beneden in plaats van als een boek. Het binnenste gedeelte, ook wel het frame, van de flipcase zorgt ervoor dat jouw smartphone op zijn plaats blijft in het hoesje, zelfs bij vallen of stoten. Het buitenste gedeelte is vaak gemaakt van echt leer of kunstleer en zorgt ervoor dat jouw toestel 360 graden wordt beschermd. Sommige flipcases hebben net zoals een bookcase een standaard. Dit zorgt ervoor dat je comfortabeler video’s of foto’s kunt bekijken.

Wat zijn de voordelen van een flipcase?

Omdat een flipcase jouw smartphone volledig omsluit, levert dit dus ook een optimale rondom bescherming van zowel het display als de behuizing. Het materiaal waarvan flipcases worden gemaakt is stevig en gemakkelijk te reinigen. Ook hebben bepaalde flipcase hoesjes aan de binnenkant één of meerdere vakjes waar je bonnen, pasjes, briefgeld ect. in kwijt kunt. Overigens zijn het vaak luxe hoesjes en kun je ze ook nog gebruiken als telefoon standaard. De klep van het hoesje opent vaak naar beneden of naar boven, waardoor de nabijheidssensor van de smartphone nog steeds werkt en het hoesje niet in de weg zit tijdens het bellen.

Hoe kun je een flipcase gebruiken?

Flipcases zien er mooi uit en liggen heerlijk in de hand. Hierom zijn ze perfect voor lang en intensief gebruik. Het frame aan de binnenkant is vaak van TPU gemaakt, een flexibel en erg stevig materiaal dat goed om je smartphone sluit. Dit frame zorgt ervoor dat je smartphone niet gemakkelijk uit je hoesje glijdt en dus van de gehele bescherming van de flipcase profiteert.

Welke soorten flipcases zijn er allemaal?

Flipcases heb je in alle soorten en maten. Er zijn bijvoorbeeld flipcases van leer die een erg schokbestendige werking hebben, maar er zijn ook flipcases die er meer uit zien als een portemonnee en ook de functie van een portemonnee over kunnen nemen. Over het algemeen zijn flipcases luxe hoesjes en dit valt zeker wel te merken.

Hoe kan een flipcase jouw smartphone beschermen?

Een flipcase zorgt er met een magnetische aansluiting voor dat de achter- en voorkant van je smartphone goed zijn beschermd. Het levert dus niet uitsluitend goede bescherming aan de achterkant van het toestel, maar beschermt ook het display erg goed. Naast het feit dat flipcases vaak van leer en TPU zijn gemaakt, zijn ze ook nog heel makkelijk te gebruiken. Dit alles levert een goede en gebruiksvriendelijke bescherming.