Wat is een insteekhoesje?

Een insteekhoesje – ook wel een pouch genoemd – is een duurzaam, stevig hoesje dat vaak gemaakt is van echt leder. Deze hoesjes zijn vaak universeel en leveren optimale bescherming aan je smartphone zo gauw je ‘m erin steekt. De fluwelen voering aan de binnenkant hindert krassen en stof en aan de binnenkant van de meeste insteekhoesjes zit een trekkoord. De naam zegt het al: hier kun je simpelweg aan trekken zodat je toestel weer soepel uit het hoesje glijdt en je het weer kunt gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een insteekhoesje?

Omdat insteekhoesjes universeel zijn door de vormgeving van de hoesjes zelf, hoef je je niet druk te maken over verschillende soorten of formaten insteekhoesjes. Vrijwel alle huidige smartphones passen in een insteekhoesje. De kunst- of echt lederen buitenkant zorgt voor optimale rondom bescherming van jouw smartphone. De bovenkant kun je ook nog eens dichtmaken, zodat je telefoon niet per ongeluk uit de hoes glijdt. Dankzij deze maatregelen zal het weinig uitmaken als je de smartphone in het hoesje een keer laat vallen. Dankzij het schokbestendige leder zal er weinig tot geen schade gedaan worden aan jouw toestel. Overigens hebben insteekhoesjes een trekkoord dat je kunt gebruiken om je telefoon heel makkelijk uit het hoesje te halen als je het wilt gebruiken.

Hoe kun je een insteekhoesje gebruiken?

Insteekhoesjes zijn voornamelijk gemaakt voor mensen die niet zo vaak hun smartphone gebruiken, maar toch graag een goede bescherming ervoor willen. Doordat het hoesje geen ruimte aan de voorkant heeft, kun je de smartphone namelijk niet gebruiken als hij zich in het hoesje bevindt. Omdat insteekhoesjes net zoals flipcases vaak van een luxe materiaal zijn gemaakt, liggen ze heel fijn in de hand en passen ze in vrijwel iedere broekzak.

Welke soorten insteekhoesjes zijn er allemaal?

Ook in de hoofdcategorie insteekhoesjes zijn er een aantal variaties te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld het standaard zwarte of bruine hoesje, een leuk gekleurd hoesje of zelfs een hoesje met een dierenprint erin. Er zijn weliswaar minder varianten dan voor andere soorten hoesjes, maar toch heb je een redelijk ruime keus.

Hoe kan een insteekhoesje jouw smartphone beschermen?

Doordat de meeste insteekhoesjes aan de buitenkant een sterk, duurzaam leder en aan de binnenkant een zacht fluwelen materiaal hebben, leveren ze zeer goede bescherming. Zodra je jouw smartphone in het hoesje glijdt, is deze optimaal beschermd tegen alle gevaren van buitenaf. Zelfs bij vallen van heel hoog zal het leer de schade absorberen.