Er zit nog niks in je winkelmandje.

Beoordeeld met een 8.8 - 2139 klantenreviews

Anoniem bellen met de iPhone - Hoe moet dat?

Als je niet wilt dat degene die je belt jouw nummer in beeld krijgt, kan je met de iPhone eenvoudig anoniem bellen. Anoniem bellen met de iPhone kan op verschillende manieren. In dit artikel lees je welke stappen je volgt om onbekend te bellen met jouw iPhone.

Waarom anoniem bellen met iPhone

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarom je anoniem wilt bellen met je iPhone. Bijvoorbeeld als je een zakelijk gesprek met je privé toestel voert. Vaak is het niet handig als zakelijke relaties jou terugbellen op je privé nummer. Een ander voorbeeld is momenten dat je jouw telefoon uitleent. Stel dat degene die gebeld wordt niet opneemt, en later terugbelt naar jou. Dat is niet handig natuurlijk. Een handige oplossing is dan om anoniem te bellen.

Waar kan je het instellen?

Anoniem bellen met de iPhone is helemaal niet lastig. Er zijn twee manieren om anoniem te bellen. Het kan per contact worden ingesteld, of eventueel voor alle gesprekken die je voert onafhankelijk naar welk nummer.

Instellen voor alle gesprekken

Om anoniem te bellen naar alle nummers die je met je iPhone belt is er in het instellingen menu van de iPhone een optie. Volg onderstaande stappen.

1. Open het instellingen menu van je iPhone.
  2. Scroll naar beneden en tik op het kopje "Telefoon".
  3. Tik op de optie "Nummerherkenning".
  4. Verander het schuifje aan/uit om nummerherkenning aan of uit te zetten

Als je deze optie uitschakelt krijgt niemand je nummer meer te zien. Let er wel op dat je de optie niet per ongeluk zo laat staan.

Instellen per contact

Als je niet voor iedereen, maar alleen voor bepaalde contacten in je adresboek anoniem bellen wilt inschakelen is er een tweede optie. Volg onderstaande stappen om per contact anoniem bellen in te schakelen.

1. Open je contactpersonen.
  2. Tik op het contact waar je anoniem bellen wilt inschakelen.
  3. Tik rechts boven op "Wijzigen", en vervolgens op het telefoonnummer.
  4. Voeg voor het nummer de volgende tekens toe #31#.
  5. Sla het contact op

Als je deze optie gebruikt is alléén bij dit contact, en alléén bij het zojuist aangepaste telefoonnummer anoniem bellen geactiveerd. Uitschakelen is net zo eenvoudig door #31# weer weg te halen bij het telefoonnummer.

Dit artikel is onderdeel van de kennisbank van hoesjesdirect.nl met informatie en tips om nog beter gebruik te maken van je smartphone, tablet of laptop. Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook de andere artikelen.