Accessoires voor smartphone, tablet & laptop
Beoordeeld met een 8.7 - 1594 klantenreviews

Screenprotector plakken - Hoe moet dat?

Een screenprotector zorgt ervoor dat je scherm niet kan bekrassen of vuil kan worden. De dunne laag kunststof of glas wat je over het scherm plakt vormt een barrière tegen schade en vuil. Het plakken van een screenprotector is vaak nog een lastig klusje. Toch is het goed zelf te doen. Met behulp van onderstaand stappenplan kan iedereen zelf een screenprotector plakken. Perfect uitgelijnd en uiteraard zonder luchtbellen of stof onder de screenprotector.

De screenprotector plakken stap-voor-stap

Er zijn verschillende screenprotectors verkrijgbaar. Als je nog aan het oriënteren bent voor de aankoop van een screenprotector kan je het artikel advies over screenprotector kopen door te nemen. De installatie van een screenprotector is afhankelijk van het materiaal. Er zijn glazen screenprotectors en kunststof screenprotectors. Voor beide varianten vind je hieronder een stappenplan.

Glazen screenprotector plakken

Met onderstaand stappenplan kan je eenvoudig zelf een glazen screenprotector plakken. Bekijk ook bovenstaande video.

Stap 1: Gebruik een reinigingsmiddel om je telefoon goed vuil- en stofvrij te maken. Hiervoor kan je gebruik maken van onze MobiGear Touchscreen Cleaner. Vaak worden bij de screenprotectors ook 1 of meer doekjes meegeleverd.

Stap 2: Verwijder de beschermlaag die op de screenprotector zit. Doe dit niet ruim van tevoren, maar echt op het moment dat je gaat plakken. Zo voorkom je dat er tussendoor stof op komt.

Stap 3: Plaats de glazen screenprotector over het toestel, maar plak hem nog niet. Zorg er eerst voor dat je er zeker van bent dat de screenprotector goed uitgelijnd is. Gebruik hiervoor de uitsparingen voor de knopjes en bijvoorbeeld de luidspreker. Daarmee kan je goed zien of de screenprotector op de juiste plek zit.

Stap 4: Als de screenprotector goed is uitgelijnd druk je hem tegen het scherm. Druk op het midden van de glazen screenprotector. Je ziet dat de screenprotector op dat moment vanzelf hecht, en de lucht eronder naar de zijkanten verdwijnt.

Stap 5: Gebruik een squeegee of het bij de screenprotector meegeleverde doekje om eventuele luchtbellen naar de zijkant weg te drukken.

Stap 6: De screenprotector is nu geplakt, en je scherm is beschermd tegen schade en vuil!

Kunststof screenprotector plakken

Met onderstaand stappenplan kan je eenvoudig zelf een kunststof screenprotector plakken.

Stap 1: Gebruik een reinigingsmiddel om je telefoon goed vuil- en stofvrij te maken. Hiervoor kan je gebruik maken van onze MobiGear Touchscreen Cleaner. Vaak is hiervoor bij de screenprotector ook een doekje meegeleverd.

Stap 2: Verwijder de eerste beschermlaag die op de screenprotector zit aan de onderzijde voor 1-2 cm. Doe dit niet ruim van tevoren, maar echt op het moment dat je gaat plakken. Zo voorkom je dat er tussendoor stof op komt.

Stap 3: Plaats de screenprotector met het zojuist losgehaalde gedeelte over de onderkant van het toestel, en lijn deze uit met de knoppen op het toestel. Zorg er eerst voor dat je er zeker van bent dat de screenprotector goed uitgelijnd is. Als deze goed zitten zal de rest van de screenprotector ook op de juiste plek komen.

Stap 4: Als de screenprotector goed is uitgelijnd druk je hem vanaf de onderkant tegen het scherm. Druk vervolgens de lucht onder de screenprotector weg. Werk zo naar de bovenkant waarbij je steeds iets meer van de beschermlaag los haalt, en dit tegen het scherm plakt.

Stap 5: Als de screenprotector volledig over het scherm zit gebruik je een squeegee, bankpasje of het bij de screenprotector meegeleverde doekje om eventuele luchtbellen naar de zijkant weg te drukken.

Stap 6: De screenprotector is nu geplakt, en je scherm is beschermd tegen schade en vuil!


Dit artikel is onderdeel van de kennisbank van hoesjesdirect.nl met informatie en tips om nog beter gebruik te maken van je smartphone, tablet of laptop. Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook de andere artikelen.