Beoordeeld met een 8.8 - 1913 klantenreviews

Hoe moet ik mijn MacBook updaten

Apple brengt regelmatig updates uit voor de Apple MacBook. Deze updates zijn vaak verbeteringen zoals oplossingen voor bugs of zorgen voor betere beveiliging. Maar hoe werkt updaten precies?

Hoe MacBook updaten

Beveiligingsupdates worden het hele jaar door uitgegeven. Ongeveer eens per jaar komt er daarnaast een grotere update met een nieuwe versie van Mac OS (voorheen OSX). Deze grotere updates zijn net als de kleinere updates erg eenvoudig te installeren. En het mooiste is dat updates bij Mac OS altijd gratis zijn!

Stappen om je MacBook te updaten

Volg onderstaande stappen om je MacBook te updaten naar een nieuwe versie van Mac OS

1. Open de Mac App Store, en ga naar het tabblad "Updates".
  2. MacBook updaten appstore

3. Selecteer de juiste Mac OS update en klik op "Bijwerken".
  4. De update zal gestart worden, en volledig automatisch worden afgerond.

Waarom moet ik mijn MacBook updaten

Veel mensen zijn al erg tevreden met hun MacBook, en vragen zich daarom begrijpelijk af waarom ze zouden moeten updaten. Nu zijn updates vaak voorzien van veel verbeteringen op het gebied van gebruiksgemak en uitbreiding van de functies. Daarnaast worden er ook beveiligingsupdates en bugfixes doorgevoerd. Vooral die laatste maken het regelmatig updaten van je MacBook echt een must. Je kan dit het beste zelfs automatiseren zodat je niet elke update handmatig hoeft door te voeren.

Hoe kan ik mijn MacBook automatisch updaten?

Als je niet steeds handmatig je MacBook wilt updaten, dan is het handig om in te stellen dat updates automatisch mogen worden doorgevoerd. Dat geldt dan alleen voor kleinere updates. Zodra Apple met een totaal nieuwe versie komt, dan zal je die wel nog handmatig moeten downloaden en installeren.

automatisch macbook updaten

Lukt het updaten of downloaden van de update niet?

Updates voor de MacBook zijn relatief makkelijk te installeren. Ondervind je toch problemen met het downloaden of installeren van de updates, dan kan je tegenwoordig ook in een van de Apple Stores in Nederland terecht. Daar zal een Apple medewerker je MacBook gratis voor jou updaten naar de nieuwste versie. Zo hoef je nooit meer met een verouderde MacBook te blijven werken, zelfs als je de update zelf niet aandurft of voor elkaar krijgt.

Dit artikel is onderdeel van de kennisbank van hoesjesdirect.nl met informatie en tips om nog beter gebruik te maken van je smartphone, tablet of laptop. Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook de andere artikelen.