Beoordeeld met een 8.7 - 1594 klantenreviews

Welke MacBook heb ik? Zoek jouw type MacBook

Weet je niet precies welke MacBook je hebt? Dat kan lastig zijn. Vaak zijn tassen, MacBook covers of andere accessoires specifiek gemaakt voor één type MacBook. Dan is het dus wel belangrijk dat je precies weet welk type MacBook je hebt. In dit artikel gaan we je helpen om dit na te kijken.

1. Klik op het Apple logo  in de menubalk aan de bovenkant van het scherm.

2. Kies voor Over deze Mac, en bekijk welk model je hebt op de eerste regel.

In bovenstaand voorbeeld is het MacBook model de "MacBook Pro Retina 15 inch".

Belangrijk bij MacBook Pro

De MacBook pro is al ruime tijd onderdeel van de MacBook lijn van Apple. Dit was de eerste laptop van volledig aluminium, en heeft nu enkele jaren en versie's verder nog bijna dezelfde look. Uiteraard is er in de loop van de tijd wel een en ander aangepast. De grootste verandering is de geëvolueerde versie, namelijk de MacBook Pro Retina en nog nieuwer de 2016 variant. Deze nieuwe versie's hebbeneen aanzienlijk scherper scherm, en is bovendien een stuk dunner dan de oudere MacBook Pro.

Het verschil tussen MacBook Pro, MacBook Pro Retina en MacBook Pro 2016 is daardoor belangrijk rekening mee te houden als je een tas of cover gaat kopen. Een oudere MacBook Pro cover past niet op de nieuwe MacBook Pro Retina, en omgekeerd.

Direct alle accessoires bekijken

Als je het juiste model hebt gevonden kan je via onderstaand overzicht direct doorklikken naar de juiste pagina met alle geschikte accessoires voor jouw type MacBook.

Dit artikel is onderdeel van de kennisbank van hoesjesdirect.nl met informatie en tips om nog beter gebruik te maken van je smartphone, tablet of laptop. Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook de andere artikelen.