iPhone Screenprotectors

Als je ervoor wilt zorgen dat het beeldscherm van je iPhone onbeschadigd blijft, dan kun je je toestel voorzien van een iPhone screenprotector. Een screenprotector is namelijk in staat om de klap van een val of stoot goed op te vangen, zodat je beeldscherm niet beschadigd raakt. Selecteer hieronder jouw iPhone, zodat je direct het geschikte assortiment screenprotectors te zien krijgt.

Keuzehulp - Welke iPhone heb ik?

Check binnen 1 minuut jouw iPhone model!

Bestel gegarandeerd een goed passend product en maak gebruik van de hoesjesdirect.nl 100% pasgarantie. Check eenvoudig jouw iPhone model in enkele stappen!

welke-apple-iphone-heb-ik

iPhone Screenprotectors: extra bescherming

Met een iPhone screenprotector jouw display optimaal beschermen? Maak dan gebruik van een iPhone screenprotector. Hiermee voorkom je dat bij een val of ongeluk je iPhone scherm krassen of barsten oploopt. Daarnaast is een screenprotector voor jouw Apple iPhone een goedkope manier om een dure scherm reparatie te voorkomen. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen screenprotectors.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een voordelige kunststof screenprotectors of een hoogwaardige glazen iPhone screenprotector, deze wordt ook wel een tempered glass screenprotector genoemd. Beide modellen zullen jouw iPhone beschermen tegen schade en vuil. Ben je het zat dat mensen steeds meekijken op je scherm? Dan hebben wij ook handige privacy screenprotectors voor iPhone. Kies hieronder jouw toestel om alle iPhone screenprotectors te bekijken.

Verschillen soorten iPhone screenprotectors

Goed om te weten is dat er diverse soorten iPhone screenprotectors zijn. Een screenprotector is een zeer dunne folie of glasplaat welke op het scherm geplaatst wordt. Met een screenprotector voor je iPhone bescherm je het scherm tegen vuil en beschadigingen. Een ongelukje is namelijk onvoorspelbaar.

Tegenwoordig zijn de schermen van mobiele telefoons en tablets al aardig krasvast. Helaas is de kans op schade bij een iPhone zeker groot, vooral als je een iPhone in je broekzak of tas stopt. Zonde van jouw dure telefoon! Een voordelige manier om dit te voorkomen is door gebruik te maken van een iPhone screenprotector. Er zijn diverse varianten verkrijgbaar met elke specifieke kenmerken, maar wat is de beste voor jou? We leggen uit wat de verschillen zijn tussen de screenprotectors.

De Ultra Clear iPhone screenprotectors

De bekendste variant iPhone screenprotectors, en in principe te zien als standaard versie, is de ultra clear iPhone screenprotector. Deze versie is volledig transparant, en niet voorzien van extra opties als anti-weerspiegeling of anti-vingerafdruk. Het geeft daardoor juist wel weer een zeer helder beeld, en is vrijwel niet zichtbaar indien op de juiste wijze geïnstalleerd.

Anti Glare / Matte iPhone screenprotectors

Anti-glare houdt in dat weerspiegelingen worden tegengegaan, en er voornamelijk in direct licht of zonlicht een aanzienlijk beter beeld zichtbaar is. Zeker als je vaak buiten met je iPhone werkt, is een anti-glare iPhone screenprotector een echte aanrader. Naast de reflectie werende laag is deze matte screenprotector uiteraard ook geschikt voor bescherming tegen krassen en vuil. De anti glare laag is puur een toevoeging.

Glazen iPhone screenprotectors

De beste, maar daarbij ook direct de duurste soort iPhone screenprotectors, is een uitvoering die we pas sinds kort kennen. Met de huidige technieken is het de makers gelukt een screenprotector te ontwikkelen van echt glas. Enorm voordeel hierbij is dat zowel de look en feel als de weergave van kleuren en bovendien duurzaamheid enorm goed is in vergelijking met de "klassieke" kunststof iPhone screenprotectors.

Hoe een iPhone screenprotector aan te brengen?

Wil je weten hoe je een screenprotector kunt aanbrengen voor jouw iPhone? Dit verschilt per materiaal waarvan de screenprotector is gemaakt. Glazen screenprotectors en kunststof screenprotectors kun je namelijk aanbrengen op het toestel met behulp van een plaklaag. Het is vrij gemakkelijk om de protector op jouw mobiele telefoon te plakken. Wel is het van belang dat je het toestel goed schoonmaakt met de meegeleverde doekjes.

Wat zijn de stappen die je moet doorlopen voor het aanbrengen?

  1. Poets het beeldscherm van je iPhone schoon met het meegeleverde (vochtige) doekje. Je kunt hiermee het ergste vuil op jouw display verwijderen. Daarna gebruik je het droge doekje en wrijf je hiermee op jouw beeldscherm om ervoor te zorgen dat alle stof weg is.
  2. Wanneer jouw display volledig vuil- en stofvrij is, dan kun je beginnen met het aanbrengen van de screenprotector. Belangrijk daarbij is het om er goed op te letten dat er geen luchtbellen blijven zitten onder de screenprotector.

Wanneer je van één kant van het beeldscherm voorzichtig naar de andere kant werkt, dan heb je eerder kans dat het in één keer goed lukt. Je kunt ook onze handige instructie-video bekijken, om er zeker van te zijn dat het in één keer goed lukt om de screenprotector aan te brengen op je toestel.

Van welk materiaal worden screenprotectors gemaakt?

Een screenprotector voor jouw iPhone kan van verschillende materialen worden gemaakt. We noemen de materialen.

  • Screenprotector van glas

Dit betreft de sterkere variant, namelijk gehard glas. Een gehard glas screenprotector wordt altijd precies op maat uitgesneden voor een specifiek toestel. Hierdoor kunnen de uitsparingen in de glazen screenprotector goed overeenkomen met bijvoorbeeld de speaker of sensoren die in jouw toestel verwerkt zitten. Het stevige glas zorgt voor de ultieme beschermen van het beeldscherm van jouw iPhone.

  • Screenprotector van kunststof

Er zijn ook kunststof screenprotectors te verkrijgen. Deze beschermfolie wordt als een soort sticker aangeleverd. Hierdoor is het zeer eenvoudig op jouw display van jouw iPhone te plakken. Ook hier geldt: het materiaal wordt precies uitgesneden op de afmetingen van jouw toestel, waardoor het goed past.

Waar je rekening mee moet houden bij een kunststof beschermfolie, is dat het kan voorkomen dat de gevoeligheid van het touchscreen vermindert en dat de touch-ervaring minder prettig aanvoelt. Kunststof voelt nu eenmaal niet hetzelfde aan als glas, zoals een beeldscherm normaal gesproken aanvoelt.

Deze problemen heb je niet bij een glazen screenprotector. De kunststof screenprotectors bieden daarentegen wel een goede bescherming voor je toestel, en zijn bovendien relatief goedkoop.

  • Vloeibare screenprotectors

Tegenwoordig zijn er ook vloeibare screenprotectors verkrijgbaar. Wat is een vloeibare screenprotector? Dit is een screenprotector waarbij een soort vloeistof over het gehele toestel wordt aangebracht. Door middel van innovatieve technieken kan jouw beeldscherm wordt beschermd, zonder dat er daadwerkelijk op het beeldscherm hoeft te worden geplakt.

Een vloeibare screenprotector beschermt enkel tegen krassen, maar biedt geen protectie wanneer je je toestel op het beeldscherm laat vallen. In zo'n geval kunnen er nog altijd barsten ontstaan op het toestel. Een vloeibare screenprotector is er met name voor bedoeld om ervoor te zorgen dat het toestel er netjes uit blijft zien, zonder krassen.

Welke iPhone screenprotector moet je kiezen?

Als je de prijs van de glazen screenprotectors niet te hoog vindt, dan is dat de absolute nummer 1. Echter heb je voor hetzelfde geld meerdere kunststof iPhone screenprotectors. De speciale varianten met anti glare afwerking kunnen handig zijn, maar voor de meeste gebruikers is een ultra clear afwerking de beste keuze. Ons advies is daarom: een glazen ultra clear screenprotector.

Twijfel je nog? Neem dan contact op met onze klantenservice waarbij je jouw wensen uitlegt. Dan kijken we samen met jou wat de beste keuze is.

Bekijk ook: iPhone accessoires