Apple Watch bandjes verwisselen

Apple Watch bandjes worden de laatste tijd steeds populairder. Veel mensen hebben zelfs een aantal verschillende bandjes, zodat ze hun smartwatch iedere dag met hun outfit kunnen laten matchen. Dit is waarschijnlijk precies wat Apple voor ogen had toen ze met de introductie van de Apple Watch in 2015 een standaard creëerde voor verwisselbare bandjes. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en zijn er duizenden verschillende polsbandjes verkrijgbaar.

Er zijn diverse officiële polsbandjes van Apple verkrijgbaar, maar er zijn ook andere bedrijven die mooie en kwalitatieve Apple Watch bandjes aanbieden. Zo kun je bijvoorbeeld bij ons terecht voor een mooi nieuw bandje voor jouw Apple Watch.

Het verwisselen van een Apple Watch bandje is heel gemakkelijk en doe je in maar een paar stappen. In dit artikel leggen we uit hoe dit precies in z’n werk gaat!

STAP 1:

Haal allereerst je Apple Watch los van je pols en leg hem met het display naar beneden neer. We raden je aan om de smartwatch neer te leggen op een schone en zachte ondergrond, zodat eventuele schade aan de behuizing en het beeldscherm wordt voorkomen.

Apple_Watch_1
Apple_Watch_2

STAP 2:

Aan de onderkant van de Apple Watch vind je twee kleine knopjes. Deze knopjes zitten aan de randen van de smartwatch, net naast de plek waar het bandje aan de smartwatch bevestigd zit. Houd één van de knopjes ingedrukt terwijl je het bandje zijwaarts uit de gleuf schuift. Herhaal dit met het andere deel van het Apple Watch bandje. Bij de meeste bandjes gaat dit vrij gemakkelijk, maar bij de armbanden die uit één deel bestaan is het verwijderen soms wat lastiger.

Apple_Watch_3
Apple_Watch_4

STAP 3:

Schuif de ene kant van het nieuwe bandje zijwaarts in één van de gleuven van de smartwatch totdat je hem vast hoort klikken. Herhaal dit voor de andere kant van het bandje. Kijk vooraf goed welk onderdeel in welke gleuf geschoven moet worden, zodat je de onderdelen in één keer goed kunt bevestigen.

Apple_Watch_5

STAP 4:

Doe je Apple Watch weer om je pols en klaar is kees. Zoals je ziet is het verwisselen van een Apple Watch bandje snel en eenvoudig.

Apple_Watch_6

Ook toe aan een nieuw Apple Watch bandje of een ander Apple Watch accessoire?