Accessoires voor smartphone, tablet & laptop
Beoordeeld met een 8.7 - 1571 klantenreviews

Ruilen en retourneren


30 dagen bedenktijd

hoesjesdirect.nl staat voor de beste kwaliteit en we doen ons uiterste best om je bestelling naar volle tevredenheid te leveren. Desondanks is het mogelijk om je bestelde artikelen te ruilen of retourneren.

Je hebt de mogelijkheid om binnen 30 dagen je bestelling te ruilen. Het is ook mogelijk om je bestelling te retourneren en een terugbetaling te ontvangen. Onze klantenservice ondersteunt je graag om dit proces zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.


Gratis ruilservice - Retourzending én nieuwe zending gratis!

Heb je een product ontvangen waar je niet tevreden mee bent, en wil je graag ruilen voor een ander product? Bijvoorbeeld een andere maat of een andere kleur? Dan kan je gebruik maken van onze gratis ruilservice. Hierbij kan je het pakket gratis terugsturen naar ons antwoordnummer *, en sturen we het nieuwe product zonder extra verzendkosten naar jou op. Je betaalt alleen een eventueel prijsverschil, of ontvangt een bedrag terug als het nieuwe product goedkoper is.

* Gratis terugsturen is alleen mogelijk voor klanten uit Nederland.


Hoe je kan retourneren

Meld binnen 30 dagen na de dag van ontvangst van je bestelling aan ons dat je een product wilt retourneren. Wij informeren je vervolgens hoe het product teruggezonden kan worden, en welke informatie we nodig hebben bij de zending. Als het product door ons is ontvangen, ruilen we het om voor het gewenste artikel (bij de gratis ruilservice), of betalen we het aankoopbedrag zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen volgend op de dag waarop je de retour hebt aangemeld, terug op dezelfde manier waarmee je betaald had. Wij wachten met terugbetalen tot de retourzending is ontvangen, of je kunt aantonen deze verzonden te hebben.


Stappenplan

  1. Meld je ruil of retour aan door op onderstaande button te klikken of door contact op te nemen met onze klantenserivce.

    Ruil of retour aanmelden

  2. Je ontvangt via mail de gegevens die je nodig hebt om de zending naar ons te retourneren. Als je wilt ruilen registreren we alvast welk nieuw product je wilt hebben.
  3. Je stuurt het pakket voldoende gefrankeerd op naar ons adres of bij de gratis ruilservice naar ons antwoordnummer.
  4. Na ontvangst van de zending sturen wij je een ontvangstbevestiging via e-mail.
  5. Wij behandelen de zending en betalen het aankoopbedrag terug of sturen in geval van de ruilservice direct het nieuwe product naar je op.


Uitzonderingen

Er zijn een aantal producten die wij om hygiënische reden moeten uitsluiten van deze bedenktijd. Zo kunnen wij in-ear headsets, sportarmbanden en hartslagmeters niet terugnemen als de verzegeling is verbroken. Verbruiksartikelen als screenprotectors of reinigingsmiddelen komen alleen voor volledige restitutie van het aankoopbedrag in aanmerking, indien deze in ongeopende verpakking retour komen. Daarnaast zijn maatwerk producten zoals bedrukte hoesjes volledig uitgesloten van retour.

Ook voor juist uitgevoerde diensten van postbodes anders dan de PostNL Standaard verzendoptie kunnen we je geen geld teruggeven. Hieronder vallen PostNL PakjeGemak en een upgrade naar een pakketzending met track en trace.

Je mag het product proberen om te kunnen beoordelen of deze je bevalt. Het is wel van belang dat het product compleet is en in de oorspronkelijke fabrieksverpakking zit (indien redelijkerwijs mogelijk). Indien het product beschadigd of niet compleet wordt geretourneerd, kan het zijn dat wij hier kosten voor in rekening brengen.

Producten die bij aankoop onderdeel van een bundel waren mogen afzonderlijk worden geretourneerd. Hierdoor zal echter wel de bundelkorting komen te vervallen, en worden verrekend met het terug te betalen bedrag. Als je gebruik maakt van onze gratis ruilservice kan de bundelkorting vaak opnieuw worden toegepast als het nieuwe product ook in aanmerking komt voor dezelfde bundel.

Als je zakelijk een bestelling plaatst geldt de wet koop op afstand niet. Normaal is er geen mogelijkheid om zakelijke bestellingen te retourneren. Echter is er vaak in overleg wel een mogelijkheid om te ruilen of producten retour te nemen tegen vergoeding van administratiekosten. Neem hiervoor contact met ons op.


Het retouradres

Je kunt het volgende adres gebruiken om producten te retourneren. Wil je gebruik maken van onze gratis ruilservice? Neem dan eerst contact met ons op. Dan sturen we je ons antwoordnummer om het pakket gratis terug te sturen!

RR Commerce - hoesjesdirect.nl
Afdeling Retouren
Pieter Goedkoopweg 22
2031EL Haarlem
Nederland


Kosten bij retourneren

Indien je niet kiest voor onze gratis ruilservice is het terugzenden van een artikel voor eigen rekening. Als je een product terug moet sturen door een fout van ons kan dit uiteraard altijd gratis. Neem in dat geval vooraf contact met ons op.

Indien je een artikel hebt ontvangen in een envelop, dan kun je deze ook in dezelfde envelop retour zenden. Hiervoor geldt het standaard postzegel tarief voor briefpost van PostNL. Als je een verzendbewijs wenst, of de artikelen zijn te groot voor een briefpostzending, dan kun je de bestelling met pakketpost retourneren. Hiervoor zijn de kosten € 6,95 binnen Nederland, als je het pakket met PostNL verzendt.


Herroepingsformulier

We verzoeken je bovenstaande stappen te volgen, maar het is ook mogelijk het product op eigen gelegenheid retour te sturen. Hiervoor kan je het modelformulier voor herroeping gebruiken welke je kunt vinden op de laatste pagina van onze algemene voorwaarden.


Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze klantenservice via 023 - 82 00 483 of stuur een e-mail naar info@hoesjesdirect.nl.