Ruilen en retourneren

Hoe werkt ruilen of retourneren?

Je kunt binnen 60 dagen na levering je bestelling terugsturen. Het is wel belangrijk dat de producten in originele staat zijn en in de originele fabrieksverpakking ziten. Je kunt je retouraanvraag starten via onderstaande knop. Je vult daar je ordernummer en e-mailadres in, waarna ons systeem je bestelling zal opzoeken. Vervolgens geef je aan welk(e) product(en) je wilt terugsturen en bestel je een retourzegel voor €2,95.

Stappen retourneren

  1. Je meld je retour aan via onze online portal.
  2. Wij controleren je aanmelding en bereiden de zending voor.
  3. Je koopt de retourzegel voor €2,95.
  4. Je stuurt de zending op en ontvangt je geld terug.
  5. Je ontvangt een voucher ter waarde van €2,95.

Gratis voucher bij je retour

Als je jouw retour hebt aangemeld, ontvang je van ons direct een voucher ter waarde van €2,95.

Bestel opnieuw en de retourkosten zijn voor ons!

Hoe kan ik gratis ruilen?

Heb je een product gekocht wat niet past of om een andere reden niet helemaal bevalt? Dan is het mogelijk om je product gratis te ruilen. Je meld je product retour en bestelt een retourzegel voor €2,95. Na aanmelding van je retour krijg je een voucher ter waarde van €2,95. Met deze voucher kun je een nieuwe bestelling plaatsen. Op deze manier kun je jouw product gratis ruilen.

Welke artikelen kan ik niet retourneren?

Cadeaukaarten/vouchers (ook ongebruikt), artikelen die slechts eenmaal kunnen worden gebruikt zoals screenprotectors en vloeistof (tenzij de verpakking nog verzegeld is), gepersonaliseerde producten en artikelen die om hygiënische redenen niet meer opnieuw gebruikt kunnen worden zoals in-ear oordopjes (ook hier geldt tenzij de verpakking nog verzegeld is).

Hoe word ik terugbetaald?

Wij betalen de retourzending terug op het moment dat wij deze van je ontvangen. We betalen altijd terug op dezelfde manier als bij de bestelling is afgerekend. Als je hebt afgerekend met een hoesjesdirect.nl voucher of een van onze geaccepteerde cadeaukaarten, dan ontvang je een nieuwe hoesjesdirect.nl voucher voor het volledige aankoopbedrag.

Wat zijn de retourvoorwaarden?

Je kunt binnen 60 dagen na ontvangst van je complete bestelling een retouraanvraag indienen. Daarna heb je nog eens 14 dagen de tijd om je product ook daadwerkelijk naar ons terug te sturen. Om het volledige aankoopbedrag terug te krijgen, is het belangrijk om je product ongebruikt, onbeschadigd en in de originele fabrieksverpakking terug te sturen. Je mag het product bekijken en de verpakking openen, maar niet anders dan je ook in een winkel zou doen. Ook mag je een telefoonhoesje passen op je toestel, maar niet bijvoorbeeld een week uitproberen om deze vervolgens alsnog terug te sturen. Wanneer het product beschadigd of incompleet is, kan het zijn dat je niet het volledige aankoopbedrag teruggestort krijgt.

Wat is de status van mijn retour?

Als je gebruikmaakt van onze retourservice, dan ontvang je per e-mail een link om de status van je retour te volgen. Als wij je zending hebben ontvangen, dan verwerken we deze doorgaans nog dezelfde dag. Je krijgt op dat moment een e-mail van ons. Wij kunnen je retour pas verwerken als deze bij ons is afgeleverd. De terugbetaling verloopt via onze betaalpartner Mollie. Hoe snel je het geld op je rekening hebt, is afhankelijk van de gekozen betaalmethode bij het plaatsen van je bestelling.

Hoe moet ik mijn product inpakken voor een retour?

Pak je product goed in. Stuur je product nooit zonder verpakking terug, omdat dan het risico op beschadigingen te groot is. Bij een beschadiging tijdens transport ben jij zelf verantwoordelijk. Je kunt een product het beste terugsturen in de verpakking waarin je het hebt ontvangen. Je kunt ook een andere verpakking gebruiken, maar let dan wel op de afmetingen. Je ontvangt via onze retourservice bij een klein product een zegel voor een brievenbuspakje. Die mag niet groter zijn dan 38 x 26,5 x 3,2 cm en mag maximaal 2 kg wegen.

Kunnen wij je helpen?

E-mail

Werkdagen 09:00 - 17:00 uur.

Mail naar service@hoesjesdirect.nl

Reactietijd: ± 2 uur

Live Chat

Werkdagen 09:00 - 12:45 uur / 14:00 - 17:00 uur.

Klik hier om een gesprek te starten

Wachttijd: ± 30 seconden