iPhone 12 Screenprotectors

Bescherm je display met een screenprotector iPhone 12!

Als je een Apple iPhone 12 hebt aangeschaft, dan is het verstandig om deze te voorzien van een iPhone 12 screenprotector. Op die manier voorkom je dat het display van je telefoon beschadigd raakt. Zeker bij zo’n kostbare telefoon als de iPhone 12 zou het ontzettend zonde zijn als het scherm van jouw iPhone 12 beschadigd raakt. De smartphone is duur is aanschaf, dus dan zou het vervelend zijn als je binnen de kortste keren nog meer geld in de smartphone moet investeren, bijvoorbeeld wanneer je het beeldscherm moet laten repareren of moet laten vervangen.

Met een iPhone 12 screenprotector van hoesjesdirect.nl is het scherm van je telefoon in ieder geval goed beschermd. Zo kun je kiezen uit een groot assortiment verschillende screenprotectors van diverse topmerken, zoals bijvoorbeeld GrizzlyCoat. Je kunt kiezen uit screen protectors van verschillende materialen en met verschillende afwerkingen. We vertellen je hieronder graag meer over het assortiment screenprotectors voor de Apple iPhone 12, zodat je gemakkelijk een exemplaar uit kunt kiezen die goed bij jou en je persoonlijke wensen past. 

Wat is een screen protector?

Een screenprotector is hét accessoire waarmee je het beeld scherm van jouw iPhone kunt beschermen. Het product betreft een dun plaatje die op het scherm van de iPhone 12 kan worden geplakt. Dit dunne plaatje functioneert dus als een beschermlaag voor het kostbare en kwetsbare scherm van de Apple iPhone 12.

Mocht de smartphone een keer zo vallen dat hij op het scherm terecht komt, dan zal de screenprotector iPhone 12 ervoor zorgen dat het daadwerkelijke scherm van je iPhone 12 onbeschadigd en netjes blijft. De screen protector vangt dan de eerste klappen op.

Waarom zou ik mijn beeldscherm beschermen?

Het is zeer verstandig om het display van de Apple iPhone 12 goed te beschermen. Als je dit niet doet, dan heb je kans dat er krassen of barsten in het dure scherm kunnen ontstaan, wat je natuurlijk graag wilt voorkomen. Wanneer er krassen op het beeldscherm ontstaan, dan ziet de smartphone er minder netjes uit. Mocht je de telefoon op termijn willen verkopen, dan zal het aantal krassen op het toestel, en dan vooral op het scherm, invloed hebben op de verkoopprijs. Krassen op het scherm zorgen er namelijk voor dat de smartphone er minder mooi uit ziet. 

In geval van barsten in het display heb je nog wel meer problemen. Zo kunnen barsten en breuken ervoor zorgen dat het zicht op het display negatief wordt beïnvloed. Als er een barst door het beeldscherm loopt, dan is het bijvoorbeeld mogelijk dat de tekst die hieronder wordt afgebeeld niet goed leesbaar is. Ook foto’s zullen minder goed zichtbaar zijn als een barst of breuk het zicht belemmert. Dit kan erg onhandig zijn, en kan voor problemen zorgen. 

In geval van een barst of breuk in het scherm is het ook nog eens gevaarlijk om de telefoon met je blote vingers te bedienen. De scherpe randen van een eventuele barst of breuk kunnen er namelijk voor zorgen dat je jezelf in je vingers snijdt als je deze over het display veegt. Je wilt natuurlijk graag voorkomen dat je jezelf verwondt, dus een gebroken scherm moet te allen tijde worden voorkomen. 

Screenprotectors van verschillende materialen

Bij het uitzoeken van een iPhone 12 screenprotector kun je kiezen tussen varianten van verschillende materialen. Je kunt kiezen tussen een glazen variant, een kunststof variant, of een vloeibare variant. Hieronder leggen we je graag uit wat de verschillen tussen deze drie varianten is, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor één van de varianten.

Is de variant van kunststof iets voor jou?

De eerste variant screen protector die we graag aan je voorleggen is de variant van kunststof. Het product betreft een soort buigbare sticker die je op het display van de Apple iPhone 12 kunt plakken. Deze variant screen protector biedt een goede bescherming aan de telefoon, en is relatief goedkoop in aanschaf.

Een glazen screenprotector voor op je iPhone 12

De tweede variant screenprotector die we in deze tekst bespreken is de glazen screenprotector. Het materiaal betreft gehard glas, wat een sterkere variant van glas is. Het materiaal van een glazen screenprotector wordt ook wel tempered glass genoemd. Bij de productie van een glazen screenprotector iPhone 12 wordt het gehard glas zo dun mogelijk gemaakt, zodat het amper dikte toevoegt aan de algehele dikte van je iPhone 12.

Hoewel de screenprotector van tempered glass ontzettend dun wordt gemaakt, wordt er niet ingeleverd op de sterkte van bescherming. Een gehard glas screenprotector garandeert namelijk een perfecte bescherming voor het display van jouw iPhone 12.

Andere noemenswaardige voordelen van een tempered glass screen protector zijn het optimale behoudt van de gevoeligheid van het touchscreen en de perfecte nette afwerking op het scherm. De tempered glass screenprotector hecht namelijk zo netjes, dat deze na verloop van tijd niet eens meer zal opvallen. 

Een nieuwe ontwikkeling in de wereld van de screen protectors is de vloeibare screenprotector. Deze variant Apple iPhone 12 screenprotector wordt niet in de vorm van een dun plaatje geleverd, zoals we zien bij de kunststof en glazen varianten, maar wordt geleverd in de vorm van een vloeistof.

Met de vloeistof kun je een beschermende coating op het gehele toestel aanbrengen waarmee het materiaal krasbestendiger wordt. Daarnaast werkt de coating ook nog eens anti-bacterieel. De coating voorkomt namelijk dat bacteriën aan het oppervlak van de smartphone kunnen hechten. Deze variant beperkt zicht niet enkel tot het display van de iPhone, maar kan ook over de behuizing en de camera worden aangebracht. 

Ben je op zoek naar de aller beste bescherming voor het beeld scherm van je iPhone 12? Dan raden we je aan om een gehard glas screenprotector te combineren met een vloeibare screen protector. Op die manier ben je beschermd tegen krassen, barsten, deuken, breuken en vuil.

De verschillende afwerkingen van screenprotectors

Binnen het assortiment screenprotectors voor de Apple iPhone 12 zijn een heleboel verschillende varianten screenprotectors te vinden. Naast de verschillende materialen zijn er namelijk ook verschillen in afwerking van exemplaar tot exemplaar. We vertellen je hier graag meer over.

De meest voorkomende afwerking bij screenprotectors is de ultra clear afwerking. Hiermee wordt bedoeld dat het materiaal goed lichtdoorlatend werkt, en niet is voorzien van speciale functies in het materiaal. Als je door het assortiment Apple iPhone 12 screenprotectors scrolt, dan zul je zien dat de meeste exemplaar deze afwerking hebben. 

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een variant met een matte afwerking. De toplaag van de screenprotector is in dat geval voorzien van een heel dun laagje wat de screenprotector mat maakt. Hierdoor glanst het oppervlak niet meer, en reflecteert licht minder. 

Er zijn ook een aantal screenprotectors voor de iPhone 12 verkrijgbaar met een privacy afwerking. Als een screenprotector voorzien is van een privacy afwerking, dan is het enkel mogelijk om het scherm te zien wanneer je er recht op kijkt. Probeer je vanaf een andere hoek op het scherm te kijken, dan zul je enkel een donkere versie of volledig zwarte versie van het scherm kunnen zien.

Deze variant is vooral geschikt voor mensen die bijvoorbeeld vaak met het openbaar vervoer reizen en er niet zo van houden dat medereizigers die toevallig naast hen zitten kunnen meekijken op het scherm. Met een dergelijke Apple iPhone 12 screenprotector kun je dit namelijk voorkomen.

Waar moet je op letten bij het combineren van een iPhone 12 screenprotector en een hoesje?

Om je smartphone een volledige bescherming te geven is het verstandig om zowel een beschermend Apple iPhone 12 smartphonehoesje als een screen protector iPhone 12 aan te schaffen. De combinatie van deze twee beschermende accessoires garandeert namelijk dat het volledige toestel kan worden beschermd.

Echter, er is wel iets waar je op moet letten als je een smartphonehoesje met een screen protector wilt combineren. Er zijn namelijk iPhone 12 screenprotectors te vinden in het assortiment die niet goed combineren met een telefoon hoesje. Het gaat dan om de exemplaren die worden aangeduid met termen als “full screen” of “edge to edge”.

Dergelijke screenprotectors zijn iets groter uitgesneden. Als je zo'n screenprotector op je iPhone plakt, en je doet ook een hoesje om de smartphone, dan is er kans dat de twee accessoires tegen elkaar aan drukken. Dit kan ervoor zorgen dat de screenprotector makkelijker los komt van de telefoon en breekbaarder wordt.

Deze “full screen” en “edge to edge” screenprotectors voor de iPhone 12 zijn namelijk enkel bedoeld voor mensen die ervoor kiezen om geen hoesje om hun telefoon te doen, maar wel een screenprotector op het scherm willen hebben. In dat geval geeft het namelijk een mooiere afwerking als de screenprotector doorloopt tot de absolute randen van het scherm.

Welke screenprotectors combineren goed met een hoesje?

Als je een Apple iPhone 12 screenprotector met een telefoonhoesje wilt combineren, dan kun je beter kiezen voor een screenprotector zonder vermelding van de eerdergenoemde termen. Alle andere exemplaren die je in het assortiment kunt vinden zijn wel goed te combineren met een smartphonehoesje.

Een term als “case-friendly” duidt ook aan dat de screenprotector geschikt is om te combineren met een beschermend telefoon hoesje. Deze iPhone 12 screenprotectors zijn iets kleiner uitgesneden, zodat de twee accessoires niet met elkaar in conflict komen. Hierdoor blijven beide beschermende accessoires goed op de iPhone zitten, en kan een optimale bescherming worden gegarandeerd. 

Hoe plak ik een screenprotector op mijn Apple iPhone 12?

Bij het aanbrengen van een screenprotector op je Apple iPhone 12 is het belangrijk dat je dit goed uitvoert. Je wilt namelijk voorkomen dat er luchtbellen onder de screenprotector blijven zitten. Dit kan namelijk een negatief effect hebben op de gevoeligheid van het touchscreen van je iPhone 12. Daarnaast ziet het er natuurlijk ook minder mooi uit als er luchtbellen onder zitten.

Je kunt onze handige instructiepagina over het plakken van een screenprotector gebruiken om het opplakken van jouw screenprotector foutloos uit te voeren. Op deze pagina vind je een gedetailleerd stappenplan, en zie je in een handige video één van onze collega’s voordoen hoe en glazen of een kunststof screen protector op de smartphone geplakt dient te worden. 

Van laag naar hoog sorteren

1 - 24 van 34

Pagina
per pagina
 1. -20%
  Mobigear Gehard Glas Screenprotector voor de Apple iPhone 12
  Regular Price 9,95 incl btw Special Price 7,96 incl btw
  Op voorraad
 2. -20%
  GrizzlyCoat Case Friendly + Installatie Frame Gehard Glas Screenprotector voor de Apple iPhone 12
  Regular Price 14,95 incl btw Special Price 11,96 incl btw
  Op voorraad
Van laag naar hoog sorteren

1 - 24 van 34

Pagina
per pagina