advies over telefoonhouders voor op de fiets

Met een telefoonhouder fiets kun je tijdens het fietsen op een veilige manier gebruikmaken van bepaalde functies op je telefoon. Naast het feit dat dit natuurlijk vele malen veiliger is, is het sinds 2019 bovendien verboden om je telefoon te gebruiken tijdens het fietsen. Een fiets telefoonhouder is dan ook een superhandige accessoire, waarmee je tijdens het fietsen alsnog je smartphone kunt gebruiken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een navigatieapp voor de route of een sportapp voor het bijhouden van bepaalde statistieken. Daarnaast heb je met een telefoon houder fiets continu zicht op het toestel en is het goed beschermd. Wat betreft telefoonhouders fiets zijn er tal van opties en wij vertellen je daar graag meer over, zodat iedereen eenvoudig haar of zijn beste telefoonhouder fiets kan bestellen.

Welke fiets telefoonhouders zijn er?

Binnen het assortiment van onze webwinkel zijn verschillende soorten telefoonhouders voor op de fiets te vinden. Zo bieden we bijvoorbeeld fiets telefoonhouders met een geïntegreerd hoesje, waterdichte telefoonhouders voor op de fiets, telefoonhouder voor op de fiets die kunnen worden bevestigd door middel van een klem en universele fiets telefoonhouders. In dit artikel vertellen we je graag meer over de verschillende kenmerken en voor- en nadelen, zodat je gemakkelijk kunt bepalen welke telefoonhouder voor op de fiets het beste bij jou past!

Waterdichte telefoonhouders voor op de fiets - Aanbevolen!

Allereerst willen we je graag vertellen over de populairste variant telefoonhouder voor op de fiets. We hebben het dan over de waterdichte telefoonhouder voor op de fiets. Naast een stevige bevestiging biedt een dergelijke houder ook nog een bescherming tegen water. Denk hierbij bijvoorbeeld aan regendruppels of opspattend water wanneer je door een diepe plas fietst. Met een waterdichte telefoonhouder blijft je toestel goed beschermd en kun je lekker door blijven fiets, door weer en door wind. Belangrijk om rekening mee te houden is het formaat van de fietshouder. De waterdichte houders worden namelijk vaak op maat gemaakt voor specifieke smartphones, waardoor het verstandig is om even goed te controleren of de houder wel geschikt is voor jouw telefoon.

waterproof-bike-mount

Telefoonhouders fiets met geïntegreerd hoesje

Er zijn ook fiets telefoonhouders met geïntegreerde telefoonhoesjes in ons assortiment te vinden. In tegenstelling tot andere varianten zit je telefoon bij deze variant niet volledig in de houder, maar kan hij door middel van het hoesje worden bevestigd aan de houder zelf. Dit soort steunen met een hoesje worden op het stuur van je fiets geplaatst en je smartphone wordt er vervolgens stevig aan vastgemaakt.

Het voordeel van deze soort telefoonhouder is dat je je smartphone kunt gebruiken terwijl je fietst. Alle functies blijven gemakkelijk toegankelijk en je haalt je toestel in een handomdraai weer los van de houder, mocht dit een keer nodig zijn.

bike-mount-with-case

Telefoonhouders fiets met klem

Bij hoesjesdirect.nl is het ook mogelijk om te kiezen voor een telefoonhouder voor op de fiets met een klem. De houder met klem kan stevig aan je fietsstuur worden bevestigd, zodat deze onderweg altijd goed blijft zitten. De klem maakt het mogelijk om je telefoon in een handomdraai aan de houder te bevestigen, zodat je bijvoorbeeld je routebeschrijving kunt volgen of je sportprestaties goed kunt bijhouden op het beeldscherm van je telefoon.

Over het algemeen is de klem geschikt voor alle toestellen tot een maximale breedte van 9-10 cm, maar je kunt het beste de gedetailleerde beschrijving van elk product raadplegen om er zeker van te zijn dat de houder geschikt is voor jouw telefoon.

bike-holder-clamp

Universele telefoonhouders fiets

Universele telefoonhouders voor op de fiets zijn uniek omdat ze kunnen worden aangepast aan de grootte van verschillende smartphones. Ze kunnen gemaakt zijn van siliconen, met verstelbare klemmen, of in de vorm van een zakje met rits dat het apparaat volledig bedekt.

Sommige modellen hebben een zakje onder de houder, zodat je bijvoorbeeld een powerbank kunt opbergen, zodat je onderweg niet met een lege batterij komt te zitten, maar je kunt ook gemakkelijk kleine alledaagse voorwerpen zoals een pakje kauwgom of lippenbalsem opbergen in dit vakje.

universal-bike-mount

Plaatsingen

Fietsstuur

Een van de mogelijke en meest voorkomende plaatsingen van een telefoonhouder fiets is plaatsing op het stuur van de fiets. Het grote voordeel van deze plaatsing is dat je het beste zicht hebt op het display van je smartphone. Zeker in geval van navigeren is dit een fijne plaatsing.

Frame

Een andere mogelijkheid wat betreft het plaatsen van een telefoonhouder fiets is op het frame van de fiets. Deze soort plaatsing zie je wat minder vaak, maar is evengoed hartstikke handig. Zeker in geval van mountainbiken is plaatsing op het frame van je fiets een goede optie.

Bevestigingen

Klem

Bij een fiets telefoon houder met klem is het bevestigen van het toestel op de houder erg eenvoudig. Bij zulke bevestigingen klem je het toestel simpelweg op jouw fiets telefoonhouder. Op die manier is je telefoon erg gemakkelijk en snel te bevestigen, maar wel iets minder goed beschermd dan bij bevestigingen met een hoesje.

Hoesje

Het bevestigen van je toestel op de telefoonhouder fiets kan dus ook door middel van een hoesje. Je stopt je telefoon dan in het hoesje en vervolgens kun je het hoesje met jouw toestel erin eenvoudig op de telefoonhouder fiets bevestigen. Dit vraagt om iets meer handelingen dan alleen een klem, maar zodoende is je telefoon wel goed bevestigd én beschermd tegen schade.

Populaire merken

Er zijn verschillende merken die fantastische telefoon houders fiets aanbieden en die je dan ook kunt vinden in onze webshop. Zo vind je bijvoorbeeld van het merk Tigra meerdere kwalitatieve houders telefoon fiets. Verder zijn er ook nog andere merken. Zo kun je ook een houder voor telefoon op de fiets aanschaffen van het merk SBS of ons eigen merk Mobigear fietshouders. Onder meer deze drie merken hebben een groot aanbod wat betreft telefoonhouders fiets. Dus ben jij op zoek naar een telefoon houder voor de fiets? Bekijk dan zeker eens het aanbod van deze of overige merken op onze website.

Wat is nu de beste telefoonhouder fiets?

Wat is nu de beste telefoonhouder fiets? Die vraag is lastig te beantwoorden, omdat dit voor iedereen anders kan zijn. Wel raden wij overduidelijk onze gesloten telefoonhouders voor fiets aan, vanwege het feit dat daarmee je toestel ook rondom wordt beschermd en bestand is tegen regen. Daarnaast beschermt een dergelijke mobiele telefoon houder fiets behalve tegen regen ook tegen bijvoorbeeld opspattend vuil. Super handig en zeker als je gaat mountainbiken is een dermate beschermende telefoonhouder fiets eigenlijk niet te missen.

Uiteraard zijn ook de andere telefoonhouders fiets goed en stevig. Alleen wat uit het voorgaande wel blijkt, is het belangrijk om te bepalen wat je zelf nodig hebt. Gebruik jij bijvoorbeeld je fiets alleen voor korte ritjes naar de stad met mooi weer? Dan is een open telefoon houder fiets ook gewoon goed. Bedenk dus van tevoren wat voor type fietser jij bent en waarvoor je de telefoon houder voor fiets precies gaat gebruiken. Op die manier kun jij binnen een mum van tijd bepalen wat de beste telefoonhouder fiets is!

Zit je toch nog met vragen en ontvang je graag advies op maat? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen je graag.

Tigra Bike Console Telefoonhouder Fiets Fietsstuur Bevestiging Apart hoesje iPhone 6s Zwart
€ 49,95
Mobigear Silicone Telefoonhouder Fiets Fietsstuur Bevestiging Klem Zwart
€ 9,95
Tigra Bike Console Telefoonhouder Fiets Fietsstuur Bevestiging Apart hoesje iPhone 8 Plus Zwart
€ 49,95
Mobigear Bike Console Telefoonhouder Fiets Fietsstuur Bevestiging Zwart
€ 24,95
Tigra FitClic Neo Bike Kit Telefoonhouder Fiets Fietsstuur Bevestiging Apart hoesje iPhone SE (2020) Zwart
€ 49,95
Tigra FitClic Neo Bike Kit Telefoonhouder Fiets Fietsstuur Bevestiging Apart hoesje iPhone XS Zwart
€ 49,95
Tigra MountCase 2 RainGuard Bike Kit Telefoonhouder Fiets Fietsstuur Bevestiging Apart hoesje iPhone SE (2020) Zwart
€ 39,95
Tigra MountCase 2 RainGuard Bike Kit Telefoonhouder Fiets Fietsstuur Bevestiging Apart hoesje iPhone 8 Plus Zwart
€ 39,95
Tigra FitClic Neo Bike Kit Telefoonhouder Fiets Fietsstuur Bevestiging Apart hoesje iPhone 8 Plus Zwart
€ 49,95
Tigra FitClic Neo Motorcycle Kit Telefoonhouder Motor Fietsstuur Bevestiging Apart hoesje iPhone SE (2020) Zwart
€ 59,95