Wat is een backcover?

Een backcover is een hoesje dat de achterkant en de zijkanten van je smartphone beschermt. Ondanks dat backcovers vaak hard cases worden genoemd, is een hard case altijd van kunststof gemaakt, dit is bij een backcover niet het geval. Backcovers kunnen namelijk van zowel kunststof als TPU gemaakt zijn. Een backcover maakt over het algemeen je smartphone een paar millimeter dikker, zodat deze beter klappen op kan vangen.

Wat zijn de voordelen van een backcover?

Smartphones met een backcover zijn nog steeds heel makkelijk te gebruiken, omdat het display niet bedekt is. Dit zorgt ervoor dat je met een backcover nog steeds goed je scherm kunt bedienen. De bescherming van een backcover is voornamelijk gefocust op de zijkanten en de achterkant van je smartphone, daarom levert hij hier een zeer goede bescherming. Dit is tegelijkertijd ook het grootste nadeel. Juist omdat een backcover zo erg op de behuizing van je smartphone focust, wordt het display niet goed beschermd. Dankzij het precies passende en gladde design hebben backcovers ook een zeer fijne handligging.

Hoe kun je een backcover gebruiken?

Backcovers zijn stevige hoesjes die wel tegen een stootje kunnen. Dus als je van plan bent je smartphone intensief te gebruiken, loop je met een backcover veel minder risico dan zonder. Overigens doe je backcovers heel makkelijk om je smartphone en je kunt ze er net zo makkelijk afhalen. In het geval dat je backcover vies is, kun je deze simpelweg van je telefoon afhalen en even schoonmaken met bijvoorbeeld een verontreinigend doekje.

Welke soorten backcovers zijn er allemaal?

Qua soorten backcovers zijn er behoorlijk wat. Er zijn bijvoorbeeld doorzichtige backcovers, backcovers met een kleur of design erop en zelfs backcovers met een standaard aan de achterkant, zodat je smartphone neergezet kan worden. Over het algemeen zijn de doorzichtige varianten de meest populaire.

Hoe kan een backcover jouw smartphone beschermen?

Backcovers passen precies om het model waarvoor ze gemaakt zijn en op deze manier zorgen ze als het ware voor een extra laagje manier dat schade kan absorberen. De backcover zelf is van een stevig en redelijk flexibel materiaal dat niet makkelijk breekt gemaakt. Omdat backcovers zo goed om je smartphone passen, zorgen ze voor optimale bescherming van het toestel zelf, maar niet zozeer het beeldscherm. Om deze reden is het gebruikelijk dat een backcover wordt gekoppeld met een goede screenprotector, zodat beide het scherm en de smartphone zelf goede bescherming krijgen.