Welke iPad heb ik?

Vind binnen 1 minuut jouw iPad model en bestel een perfect passende iPad hoesje!

Vind je iPad model in 5 stappen

  1. Open de Instellingen app en ga naar het onderdeel Algemeen.
  2. Tik op de optie Info.
  3. Zoek naar de optie Modelnummer zoals ME800NF/A. (anders bij elk iPad model)
  4. Tik op dit Modelnummer. Er verschijnt een code met de letter A en vier cijfers.
  5. Zoek met dit "AXXXX" nummer jouw model iPad in onderstaande tabel.

Welk iPad model heb ik?

De Apple iPad heeft sinds de introductie van de originele iPad in 2010 de wereld veroverd en blijft in populariteit groeien. Apple brengt jaarlijks nieuwe modellen van de iPad uit. Met de inmiddels tientallen verschillende iPads, kan het best verwarrend zijn om precies te weten welke iPad je in handen hebt. Niet gek als je daarom niet weet welke iPad je precies hebt.

Het identificeren van je model iPad is belangrijk voor het kiezen van de juiste accessoires zoals goed passende iPad hoesjes, het updaten van software en het oplossen van eventuele technische problemen. Met deze korte en eenvoudige handleiding geven we je handige tips om het verschil te vinden tussen verschillende iPad modellen.

Het is niet moeilijk om het type iPad te achterhalen. Na het lezen van dit artikel weet je precies welke iPad, iPad Pro, iPad Air of iPad Mini je hebt en kun je gelijk door klikken en alle goed passende iPad hoesjes bekijken.

Het modelnummer van je iPad achterhalen

Een snelle en de makkelijkste manier om iedere iPad te identificeren, is door het iPad modelnummer op te zoeken. Dit is iets anders als het serienummer. Het modelnummer is een code die gekoppeld is aan alle iPad modellen.

Een Apple model nummer begint met de letter A gevolgd door vier cijfers. Bijvoorbeeld A1822 voor de iPad 5 uit 2017. Iedere iPad heeft een eigen nummer wat hetzelfde is als andere iPads van hetzelfde type. Het is dus niet zoals een IMEI nummer een uniek toestel gebonden nummer. Als je twee dezelfde iPads hebt, dan hebben die ook hetzelfde modelnummer.

iPad Modelnummer op de behuizing van je iPad

Het modelnummer van de iPad staat op de achterkant van de behuizing. Zoek naar kleine, gegraveerde tekst onder het Apple logo en je zult het modelnummer vinden dat begint met "A" gevolgd door vier cijfers (bijv. A1822).

We zien tegenwoordig dat er veel refurbished iPads op de markt worden gebracht. Deze worden professioneel gereinigd en gerepareerd. Daarbij verdwijnt regelmatig de tekst die op de achterkant van de iPad behuizing staat.

Als jouw iPad geen gegraveerde tekst heeft dan is er niets aan de hand. Gebruik dan onderstaande methode om je iPad type op te zoeken via de instellingen app.

iPad modelnummers in instellingen app op je iPad

Als je de code op de achterkant van je iPad niet kunt vinden of niet goed kunt lezen, dan kun je ook in de instellingen app van je iPad het iPad modelnummer opzoeken. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' en zoek naar het onderdeel 'Modelnummer'. Tik op het modelnummer om het A-nummer te zien.

Door het modelnummer van je iPad te vinden en op te zoeken, kun je met zekerheid vaststellen welk model iPad je hebt. Dit stelt je in staat om goed geïnformeerd te zijn bij het kopen van iPad accessoires of het oplossen van eventuele problemen met je tablet.

Waarom is het belangrijk om je iPad te kennen?

Je bent deze tekst aan het lezen omdat je zelf al de vraag "Welke iPad heb ik?" had. Maar je weet misschien nog niet waar het allemaal handig voor kan zijn om te weten welke iPad je precies hebt.

Compatibiliteit met accessoires en hoesjes

Als je op zoek bent naar iPad accessoires zoals iPad hoesjes, is het erg belangrijk dat je precies weet welk type iPad je hebt. Het is erg belangrijk om de vraag welke iPad heb ik te beantwoorden voordat je gaat shoppen. De meeste accessoires passen namelijk alleen maar op één iPad model.

Als je een iPad accessoire koopt voor een oudere of nieuwere iPad, dan is de kans zeer groot dat dit niet past en je het product niet kunt gebruiken. Dat is zonde omdat je deze dan moet terugsturen en opnieuw bestellen.

Software-updates en compatibiliteit met apps

Verschillende iPad-modellen ondersteunen verschillende versies van iOS of iPadOS. Door je model te kennen, kun je controleren of je apparaat in aanmerking komt voor software-updates en of bepaalde apps compatibel zijn met jouw iPad.

Sommige oudere modellen iPads ondersteunen niet meer de nieuwste apps. Als je een app niet kunt gebruiken kan het dus mogelijk zijn dat jouw iPad niet meer ondersteund is.

Reparaties en ondersteuning

In het geval van technische problemen of schade aan je iPad, is het belangrijk om te weten welk model je hebt. Dit maakt het gemakkelijker om ondersteuning te krijgen van Apple of een geautoriseerde serviceprovider en om de juiste vervangende onderdelen te vinden.

Verkopen van je iPad

Als je jouw iPad na verloop van tijd wilt verkopen is het handig om te weten welke iPad je precies hebt. Zo kun je goed een prijs bepalen en informeer je de koper ook zo goed mogelijk over de mogelijkheden van jouw iPad. Bepaal daarom de beste prijs nadat je precies hebt uitgezocht welke iPad je hebt.

Heb je de vraag Welke iPad heb ik? al beantwoord?

Heb je met behulp van deze tips het antwoord kunnen vinden op de vraag Welke iPad heb ik? Dan kun je zonder zorgen een perfect passend iPad hoesje bestellen of de juiste iPad screenprotector kopen om je nieuwe iPad langer in topconditie te houden.

Hulp nodig bij het opzoeken welke iPad je hebt?

Heb je nog niet kunnen vinden welk type iPad je hebt na het lezen van bovenstaande tips? Dan kan onze klantenservice je ongetwijfeld helpen bij het vinden welke iPad je hebt. Zorg dat je de iPad bij de hand hebt en bel of mail ons voor persoonlijke hulp en het vinden van een perfect passend hoesje of andere accessoire voor jouw type iPad.

Kunnen wij je helpen?

E-mail

Werkdagen 09:00 - 17:00 uur.

Mail naar service@hoesjesdirect.nl

Reactietijd: ± 2 uur

Live Chat

Werkdagen 09:00 - 12:45 uur / 14:00 - 17:00 uur.

Klik hier om een gesprek te starten

Wachttijd: ± 30 seconden