Welke iPhone heb ik?

Vind binnen 1 minuut jouw iPhone model en bestel een perfect passend iPhone hoesje!

Vind je iPhone model in 5 stappen

 1. Open de Instellingen app en ga naar het onderdeel Algemeen.
 2. Tik op de optie Info.
 3. Zoek naar de optie Modelnummer zoals ME800NF/A. (anders bij elk iPhone model)
 4. Tik op dit Modelnummer. Er verschijnt een code met de letter A en vier cijfers.
 5. Zoek met dit "AXXXX" nummer jouw model iPhone in onderstaande tabel.

Welke iPhone heb ik? Zo check je het!

Sinds de introductie van de eerste iPhone in 2007 heeft Apple een breed scala aan modellen uitgebracht, waarbij elke generatie nieuwe en verbeterde functies en technologieën introduceerde. Met zoveel verschillende modellen op de markt is het belangrijk om te weten welke iPhone je bezit om de juiste accessoires en iPhone hoesjes te kiezen, software-updates te installeren en het meeste uit je apparaat te halen. Wil je weten welke iPhone je hebt? Lees dan snel verder!

Hoe kan ik zien welke iPhone ik heb?

In dit artikel bespreken we methode om op te zoeken welke iPhone je hebt. We kijken naar de externe kenmerken, zoals ontwerpverschillen, en bespreken hoe je je model kunt achterhalen via de instellingen app met iPhone modelnummers. Tot slot leggen we uit waarom het belangrijk is om te weten welke iPhone je hebt.

Korte geschiedenis van iPhone-modellen

De eerste iPhone, simpelweg de 'iPhone' genoemd, werd in 2007 gelanceerd door Apple-oprichter Steve Jobs. Dit revolutionaire apparaat combineerde een mobiele telefoon, een iPod en een mobiele internet browser in één en markeerde het begin van het smartphone-tijdperk. Sindsdien heeft Apple elk jaar nieuwe iPhone-modellen uitgebracht, waarbij elke generatie verbeteringen en innovaties op het gebied van ontwerp, hardware en software introduceerde.

Belangrijkste kenmerken van elk model iPhone

De iPhone is een van de populairste smartphones ter wereld en er zijn veel verschillende modellen beschikbaar. Elk model heeft zijn eigen unieke kenmerken en functies die het onderscheiden van andere modellen. In onderstaande lijst bespreken we de belangrijkste kenmerken van elk model iPhone.

 • iPhone 4/iPhone 4S: dit model heeft kleinere afmetingen en een glazen achterkant die gemakkelijk kan breken. Het heeft ook een metalen rand rond het scherm en een dockconnector onderaan de telefoon.

 • iPhone 5/iPhone 5S/iPhone 5C/iPhone SE (1e generatie): deze modellen hebben een langwerpig formaat en een aluminium achterkant. De iPhone 5 en 5S hebben een ronde thuisknop met een geïntegreerde Touch ID-sensor. De iPhone 5C heeft een plastic achterkant en de iPhone SE (1e generatie) heeft dezelfde afmetingen als de iPhone 5S, maar heeft wel een verbeterde camera.

 • iPhone 6/iPhone 6 Plus/iPhone 6S/iPhone 6S Plus: deze modellen hebben een groter formaat en afgeronde hoeken. Ze hebben een metalen achterkant en het ontgrendelsysteem is verbeterd met een Touch ID-sensor. De iPhone 6S en 6S Plus hebben daarnaast een drukgevoelig scherm (3D Touch).

 • iPhone 7/iPhone 7 Plus: deze modellen zijn waterdicht en hebben geen koptelefoonaansluiting. De achterkant van de telefoon is gemaakt van metaal en er zijn twee camera's op de achterkant te vinden.

 • iPhone 8/iPhone 8 Plus: deze modellen hebben een glazen achterkant die draadloos opladen mogelijk maakt. De telefoons hebben een verbeterde camera en zijn verkrijgbaar in drie kleuren: zilver, goud en spacegrijs.

 • iPhone X/iPhone XS/iPhone XS Max/iPhone XR: deze modellen hebben een randloos scherm en een glazen achterkant. De iPhone X heeft gezichtsherkenning, terwijl de XS, XS Max en XR een verbeterde camera en een langere batterijduur hebben.

 • iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max: deze modellen hebben een drievoudige camera en zijn voorzien van de nachtmodus. Ze hebben allemaal een glazen achterkant en zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren.

 • iPhone SE (2e generatie): dit model heeft hetzelfde formaat als de iPhone 8, maar heeft wel een verbeterde camera en een snellere processor.

 • iPhone 12/iPhone 12 Mini/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max: deze modellen hebben een randloos scherm en zijn voorzien van 5G. De 12 Pro en 12 Pro Max hebben een keramische schildlaag en een LiDAR-scanner voor betere AR-prestaties.

 • iPhone 13/iPhone 13 Mini/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max: deze modellen hebben een verbeterde batterijduur en een snellere processor. De Pro-modellen hebben daarnaast drie camera's en zijn verkrijgbaar in een nieuwe kleur: sierra blue.

 • iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max: deze modellen hebben een verbeterde batterijduur en een snellere processor. De Pro-modellen hebben daarnaast drie camera's

iPhone model vinden via iPhone modelnummers

Als je niet zeker weet welke iPhone je hebt en je komt er niet uit door de externe kenmerken te vergelijken, dan kun je ook eenvoudig en snel de softwaremethode gebruiken om te vinden welke iPhone je hebt. Elke iPhone heeft een modelnummer. Met de iPhone modelnummers kun je eenvoudig opzoeken welke iPhone je hebt. Dit kan door middel van de instellingen app op je iPhone. Daar staat het modelnummer vermeld. Een iPhone modelnummer bestaat uit de letter A en daarna vier cijfers. Het modelnummer met vier cijfers is voor elke iPhone van hetzelfde type gelijk. Dit is dus niet zoals het IMEI nummer een uniek modelnummer voor alleen jouw iPhone. Hieronder leggen we uit hoe je deze methoden kunt gebruiken met iPhone modelnummers:

De stappen om te zien welke iPhone je hebt op basis van het modelnummer

 1. Ga naar de Instellingen app op je iPhone

 2. Tik op 'Algemeen'

 3. Tik op 'Info'

 4. Zoek naar het iPhone modelnummer met de letter A gevolgd door vier cijfers

 5. Vul het modelnummer in op de zoekbalk op deze pagina en we tonen je welke iPhone je hebt.

Waarom het belangrijk is om je type iPhone te kennen

Weten welke iPhone je hebt, is belangrijk om verschillende redenen, zoals:

Kopen van hoesjes en accessoires

Niet alle iPhone accessoires zijn geschikt voor alle iPhone-modellen. Door te weten welk model je hebt, kun je er zeker van zijn dat je de juiste accessoires koopt die werken met je iPhone. Juist bij iPhone hoesjes is het belangrijk om precies te weten welke iPhone je hebt. Hoesjes voor iPhone zijn meestal niet uitwisselbaar tussen de verschillende iPhone toestellen.

Software-updates en functies

Sommige software-updates en functies zijn alleen beschikbaar voor bepaalde iPhone-modellen. Door te weten welk model je hebt, kun je er zeker van zijn dat je alle nieuwste functies en updates ontvangt die beschikbaar zijn voor je iPhone.

Problemen oplossen en reparaties

Als er problemen optreden met je iPhone, kan het kennen van je iPhone type helpen bij het vinden van oplossingen en reparaties. Er zijn specifieke oplossingen en reparaties voor elke iPhone, dus het kennen van je model kan helpen bij het oplossen van problemen.

iPhone doorverkopen of inruilen

Als je besluit om je iPhone door te verkopen of in te ruilen voor een nieuw model, is weten welke iPhone je hebt onmisbaar. De waarde van je iPhone kan variëren afhankelijk van het model en de staat ervan. Door te weten welk model je hebt, kun je ervoor zorgen dat je een eerlijke prijs krijgt voor je iPhone.

Je weet nu welke iPhone je hebt

In dit artikel hebben we besproken hoe je jouw type iPhone kunt identificeren aan de hand van de externe kenmerken, via het instellingen menu met behulp van iPhone modelnummers en het IMEI-nummer. Het weten welk type iPhone je hebt is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste accessoires en software-updates gebruikt, problemen kunt oplossen en reparaties kunt uitvoeren, en om de waarde van je iPhone te kennen bij het doorverkopen of inruilen voor een nieuw model.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het identificeren van jouw type iPhone-model en dat je nu beter begrijpt waarom het belangrijk is om dit te weten. Als je net een nieuwe iPhone hebt gekocht of op zoek bent naar een nieuwe iPhone, dan is dit het ideale moment om een leuk iPhone hoesje te shoppen. Bij hoesjesdirect.nl hebben we het grootste assortiment iPhone hoesjes en iPhone accessoires in Nederland. Maak je keuze en bestel een perfect passend hoesje voor jouw iPhone toestel.

Kunnen wij je helpen?

E-mail

Werkdagen 09:00 - 17:00 uur.

Mail naar service@hoesjesdirect.nl

Reactietijd: ± 2 uur

Live Chat

Werkdagen 09:00 - 12:45 uur / 14:00 - 17:00 uur.

Klik hier om een gesprek te starten

Wachttijd: ± 30 seconden