Welke MacBook heb ik?

Vind binnen 1 minuut jouw MacBook model en bestel een perfect passende tas of MacBook cover!

Optie 1: Controleer in instellingen MacBook

In de instellingen van jouw MacBook staat het MacBook Model-ID. Dit nummer kun je vinden door op het Apple-logo te klikken, daarna op "Over deze Mac", en vervolgens op "Meer info...". Scrol nu helemaal naar beneden in het zojuist geopende venster en klik op "systeemoverzicht". Hier staat het Model-ID genoteerd. Voorbeeld: MacBookPro17,1

Als je het model ID van jouw MacBook hebt gevonden hoef je deze alleen nog op te zoeken in onderstaande tabel om alle cases, tassen, sleeves en andere accessoires voor jouw model MacBook te kunnen bekijken.

Let op: De cijfers in een MacBook Model ID zijn niet gelinkt aan de inchmaat van jouw MacBook. Twijfel dus niet als het nummer afwijkt van de beeldscherm-afmeting van jouw MacBook.

Optie 2: Controleer op onderkant MacBook

Op de onderkant van jouw MacBook staat het MacBook modelnummer. Draai je MacBook om en zoek naar de vermelding van het Model in de kleine tekst boven het CE keurmerk. Voorbeeld: A1990.

Als je het modelnummer van jouw MacBook hebt gevonden hoef je deze alleen nog op te zoeken in onderstaande tabel om alle covers, tassen en accessoires voor jouw model MacBook te kunnen bekijken.

Let op: Bij wat oudere of refurbished MacBooks kan het modelnummer op de onderkant onleesbaar zijn. Gebruik dan optie 1 om jouw MacBook model te vinden.

macbook-model

Optie 1: MacBook Model ID

Mac

Optie 2: MacBook Modelnummer

A

Wil je weten welke MacBook je precies hebt?

Door de jaren heen heeft Apple aardig wat verschillende MacBooks op de markt gebracht. Zo ken je bijvoorbeeld wel de MacBook Pro serie en de MacBook Air serie, waarvan bijna jaarlijks een nieuwe generatie wordt uitgebracht in verschillende formaten. Met een groot aantal verschillende soorten MacBooks in omloop, is het heel begrijpelijk als je eigenlijk niet zo goed meer weet welk model MacBook jij nu ook alweer hebt.

Ben je op zoek naar bijvoorbeeld een beschermende MacBook hoes? Dan is het belangrijk om goed te weten welk type MacBook je precies hebt. De meeste MacBook hoezen worden namelijk precies op maat gemaakt, waardoor de kans groot is dat de hoes niet past als je deze bestelt zonder het model van je MacBook te controleren. Om het achterhalen van het model van je MacBook makkelijker voor je te maken, vertellen we je in dit artikel graag over de verschillende manieren waarop je dit kunt uitvinden. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Verschillende manieren om het model van je MacBook te checken

Wil je graag weten welke MacBook je precies hebt? Dan zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt achterhalen. Bij de ene variant kun je in de software van je computer kijken om te zien wat het Model ID van je MacBook is en bij de andere variant ga je op zoek naar het MacBook modelnummer welke op de MacBook genoteerd staat. We vertellen je graag meer over beide opties.

Via de instellingen van je MacBook

De eenvoudigste manier om uit te vogelen welk type MacBook je precies hebt is via de instellingen van je MacBook. Allereerst klik je op het Apple-logo links bovenin je scherm. Daarna klik je op “Over deze Mac” en vervolgens klik je op “meer info…” om de systeeminstellingen te openen. Scrol helemaal naar beneden in het zojuist geopende venster en klik op “systeemoverzicht”. In het venster wat hierdoor opent is het Model-ID van je MacBook af te lezen. Een voorbeeld van een Model-ID is bijvoorbeeld “MacBookPro16,1”. Dit MacBook Model-ID kun je vervolgens hierboven op de pagina intypen in de MacBook Model-ID zoekbalk, zodat je direct gemakkelijk door kunt klikken naar de categorie op onze website waar enkel passende hoezen voor jouw MacBook type worden getoond.

Op de onderkant van je MacBook

Het is ook mogelijk om de versie van je MacBook te achterhalen via het MacBook modelnummer. Deze staat op de onderkant van je MacBook genoteerd. Het nadeel van deze manier is dat het modelnummer nogal klein wordt weergegeven, waardoor het mogelijk is dat je het modelnummer niet goed kunt lezen. Mocht je wel zulke kleine letters kunnen aflezen, dan zul je een modelnummer vinden welke begint met de letter A, gevolgd door 4 cijfers. Hierboven kun je het MacBook modelnummer invoeren in de MacBook modelnummer zoekbalk, zodat je direct door kunt klikken naar de categorie met accessoires die perfect geschikt zijn voor jouw versie van de Apple MacBook.

Waarom is het handig om te weten welk model MacBook je hebt?

Het is natuurlijk heel belangrijk om te weten welke versie van de Apple MacBook je hebt wanneer je op het punt staat om een MacBook case, een MacBook tas, een MacBook sleeve of andere soort hoes te bestellen, omdat deze goed moet matchen met de afmetingen van jouw MacBook. Daarnaast zijn er nog wel meer situaties waarin het handig kan zijn om te weten welk model MacBook je hebt.

Reparatie van je MacBook

Wanneer je MacBook, om wat voor reden dan ook, beschadigd raakt, wil je deze waarschijnlijk graag zelf repareren of laten repareren. Hierbij is het wel handig om te weten welke MacBook je precies hebt, omdat het misschien nodig is om perfect passende vervangende onderdelen te bestellen. Weet je zeker welke MacBook je precies hebt, dan zullen de vervangende onderdelen zeker goed passen.

Waar is jouw MacBook toe in staat?

Wil je graag relatief zware software draaien op je MacBook, maar weet je niet goed of je MacBook dit wel aan kan? Ook dan is het nuttig om te weten welk MacBook type je precies hebt. Als je eenmaal weet welke MacBook je hebt, is het namelijk mogelijk om de specificaties van je MacBook te controleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de processor, het RAM-geheugen en de opslagruimte, welke van invloed kunnen zijn op de prestaties en mogelijkheden van je MacBook.

Je Apple MacBook doorverkopen

Ben je van plan om je MacBook na verloop van tijd weer door te verkopen? Ook dan kan het bijzonder handig zijn om te weten welke versie je precies hebt. Zo kun je namelijk veel gemakkelijker de verkoopwaarde van je MacBook bepalen door de prijs te vergelijken met de prijzen van andere MacBooks die tweedehands worden aangeboden. Op die manier kun je een eerlijke prijs bepalen en voorkom je dat je veel te weinig geld vraagt voor je MacBook. Daarnaast is het ook waardevol voor een potentiële koper om te weten welk MacBook type je precies verkoopt, zodat die een idee kan krijgen van de waarde en functionaliteit van de MacBook. Mocht je je MacBook Pro of MacBook Air willen verkopen, dan raden we je aan om de originele verpakking erbij te verkopen. Veel mensen hebben namelijk meer geld over voor een MacBook als de originele verpakking erbij zit.

Je MacBook updaten

Is er een nieuwe macOS update beschikbaar? Dan wil je waarschijnlijk graag weten of jouw versie van de Apple MacBook voor deze update in aanmerking komt. Na verloop van tijd komen MacBooks immers niet meer in aanmerking voor nieuwere updates, omdat deze te oud zijn om te updaten. Door precies te weten welk type MacBook je hebt, kun je dit gemakkelijk controleren voor jouw MacBook.

De verschillende MacBook series

Sinds dat Apple in 2006 de eerste MacBook uitbracht, zijn er inmiddels ontzettend veel verschillende modellen verschenen. Zo kennen we bijvoorbeeld de MacBook Pro serie en de MacBook Air. Daarnaast is er ook een MacBook serie uitgebracht, welke bestond uit een aantal MacBooks die niet bij de MacBook Pro noch bij de MacBook Air serie konden worden ingedeeld. Binnen deze 3 series zijn diverse generaties aan laptops uitgebracht in verschillende formaten.

De MacBook Air serie

De MacBook Air serie staat bekend om een dun en lichtgewicht design. Een MacBook Air is bijna net zo licht als "lucht", waardoor hij perfect geschikt is voor mensen die vaak onderweg zijn en geen zin hebben om een relatief zwaardere MacBook Pro te dragen. Hoewel de draagbaarheid van een MacBook Air natuurlijk ideaal is, is een dergelijke MacBook wel minder krachtig dan een laptop uit de MacBook Pro serie. Was je toch al niet van plan om al te zware software te draaien en vind je draagbaarheid belangrijk, dan is een MacBook Air natuurlijk ideaal.

MacBook Pro modellen

De MacBook Pro serie staat bekend om krachtige technische specificaties waarmee je relatief zwaardere software kunt draaien. Kies je voor een laptop uit de Pro serie, dan is je MacBook uitgerust met krachtige hardware. Een MacBook Pro is bijvoorbeeld zeer geschikt voor bijvoorbeeld grafisch ontwerpers, muziekproducers en webdevelopers, die doorgaans zwaardere software gebruiken om hun werk uit te voeren. Hoewel de specificaties van MacBook Pro laptops een stuk krachtiger zijn, zijn de laptops uit deze serie wel iets zwaarder dan modellen uit de MacBook Air serie. Heb je nu eenmaal een krachtige laptop nodig en vind je het niet erg als de laptop iets zwaarder is, dan is een MacBook Pro de perfecte keuze voor jou.

Waarom je de inch-maat van je MacBook niet kunt vertrouwen

Apple brengt MacBooks altijd uit met een bepaald formaat in inches in de titel van de laptop. Handig, zul je misschien denken, want dan weet je meteen welke accessoires goed zullen passen. Helaas werkt het in de realiteit toch een beetje anders.

Met het inch-formaat in de titel van de MacBook wordt de diagonaal van het beeldscherm van de MacBook omschreven. Echter, dit klopt niet altijd helemaal. Laten we de verschillende generaties van de MacBook Pro 13 inch als voorbeeld gebruiken. Vaak is het beeldscherm ongeveer 13 inch en kiest Apple ervoor om dit getal af te ronden op hele inches omdat dat mooier staat. Daarnaast zit er, afhankelijk van de versie van je MacBook, nog een zwarte rand om het absolute beeldscherm, welke niet wordt meegerekend in het inch-formaat. De daadwerkelijke lengte en breedte van een MacBook Pro 13 inch kunnen daardoor heel anders uitvallen. De ene MacBook Pro 13 inch is daardoor de andere MacBook Pro 13 inch niet, wat toch wel erg verwarrend kan zijn bij het uitzoeken van een passend accessoire.

Bij het selecteren van passende accessoires is het dus belangrijk om eerst goed te controleren welk model MacBook je hebt. Op basis daarvoor kun je op onze website doorklikken naar een overzicht accessoires die zeker goed op jouw Apple MacBook zullen passen. Alle producten uit ons assortiment zijn namelijk getest en opgemeten, zodat jij ze met een gerust hart kunt bestellen, mits je in de juiste MacBook categorie voor jouw MacBook kijkt.

Zeker wanneer je van plan bent om een MacBook case te bestellen, is het belangrijk om goed te weten welke MacBook je hebt. MacBook cases zitten namelijk als een soort tweede huid om de buitenkant van je MacBook. Hierbij is dus niet alleen de lengte en breedte van de MacBook belangrijk, maar ook de exacte pasvorm.

Lukt het niet om te achterhalen welk MacBook model je hebt?

Heb je de verschillende opties om te testen welk type MacBook je hebt geprobeerd, maar wil het nog niet lukken? Geen zorgen! In dat geval kun je namelijk altijd contact opnemen met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen je graag bij het uitzoeken welke MacBook Pro of MacBook Air je precies hebt en welke producten hierop zullen passen. Je kunt zowel per mail als telefonisch contact opnemen met onze klantenservice.

Kunnen wij je helpen?

E-mail

Werkdagen 09:00 - 17:00 uur.

Mail naar service@hoesjesdirect.nl

Reactietijd: ± 2 uur

Live Chat

Werkdagen 09:00 - 12:45 uur / 14:00 - 17:00 uur.

Klik hier om een gesprek te starten

Wachttijd: ± 30 seconden