Wiko is in 2011 opgericht door de Franse zakenman Laurent Dahan te Marseille, Frankrijk. Sinds 2014 is het bedrijf echter grotendeels in handen van het Chinese bedrijf ‘Tinno Mobile’. In Nederland zijn de smartphones van Wiko nog relatief onbekend, maar daarentegen heeft Wiko in Frankrijk al jarenlang een van de grootste aandelen in de smartphonemarkt. Het bedrijf is de afgelopen jaren enorm snel gegroeid en heeft nu ook zijn weg gevonden naar Afrika en Azië. De missie van Wiko is om een van de grootste smartphonefabrikanten ter wereld te worden, waarbij de focus met name ligt in het lagere prijssegment. Alle Wiko smartphones draaien op het Android besturingssysteem van Google. Door gebruik te maken van de Google Play Store is er dan ook toegang tot alle mogelijkheden die Google te bieden heeft.

Met het aanschaffen van een Wiko smartphone kies je voor een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Mocht je echter niet helemaal zeker weten welk model Wiko telefoon je nu precies hebt, kun je dat op deze pagina in een paar simpele stappen checken. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je een perfect passend Wiko hoesje of andere Wiko accessoire bestelt.

Controleer je model in de instellingen app

Je kunt de modelnaam van jouw Wiko smartphone of tablet achterhalen door het instellingenmenu op je toestel te raadplegen.
  1. Open de "Instellingen" of "Settings" app
  2. Klik nu op "Info telefoon" of "About phone"Bij sommige versies van het Android besturingsysteem moet je eerst op"Systeem" klikken voordat je de optie "Info telefoon" of "About phone" ziet staan
  3. Vervolgens zie je jouw "modelnaam" en "modelnummer" in beeld staan
  4. Zoek jouw model in de onderstaande tabellen en klik deze aan om direct alle hoesjes en accessoires voor jouw toestel te bekijken

Heb je hulp nodig bij de vraag: Welke Wiko heb ik?

Wil je een Wiko hoesje of ander accessoire aanschaffen, en weet je niet zeker welk Wiko model je hebt? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Dan kijken we met je mee, en helpen we je antwoord te geven op de vraag 'Welke Wiko heb ik?'.