MacBook case installeren? - Zo installeer je een MacBook case

Met een MacBook case zorg je ervoor dat je MacBook goed wordt beschermd. Het kunststof materiaal is namelijk in staat om de klap van een eventuele val of stoot goed op te vangen, zodat de kans op schade aan je MacBook drastisch afneemt. Voor een goede bescherming van de MacBook is het wel noodzakelijk dat de case op de juiste manier op de MacBook wordt geplaatst. Hieronder vind je daarom een eenvoudig stappenplan voor het installeren van een MacBook case, zodat je dit gemakkelijk zelf thuis kunt doen.

Hoe plaats ik een MacBook case?

In onderstaande video laten we je zien hoe je de MacBook case op je MacBook kunt plaatsen. Onder de video vind je ook nog een stappenplan, zodat je de stappen nog even rustig kunt nalezen.

STAP 1: Maak de gehele MacBook eerst goed schoon met een doek en gebruik eventueel een reinigingsvloeistof, zodat de MacBook schoon in de case kan.

STAP 2: Begin met het onderdeel wat aan de bovenkant van de MacBook moet worden geplaatst. Leg de MacBook hiervoor met de onderkant naar beneden op tafel en klap de MacBook half open. In de binnenkant van de case zijn kleine haakjes te vinden waarmee je de case op de MacBook vast kunt klikken. Haak eerst de haakjes om de rand van de MacBook waar het beeldscherm aan de rest van de MacBook vast zit en beweeg vervolgens de andere kant van de case naar de bovenkant van het beeldscherm. Controleer of de haakjes aan de achterkant nog steeds goed vast haken en druk vervolgens de haakjes aan de bovenkant voorzichtig om de rand van het beeldscherm van de MacBook vast, tot je deze vast hoort klikken.

STAP 3: Klap de MacBook nu dicht en draai deze om zodat hij met het Apple-logo op tafel ligt.

STAP 4: Plaats nu de onderkant van de MacBook case. Begin weer met de haakjes aan de kant van de MacBook waar het beeldscherm aan de rest van de laptop bevestigd zit, en laat de andere kant van de case weer tegen de MacBook zakken. Controleer weer of de haakjes aan de achterkant nog steeds goed vasthaken en druk vervolgens de haakjes van de voorkant van de case weer vast om de voorkant van de onderkant van de MacBook.

STAP 5: Draai de MacBook weer om en klap deze open, zodat je kunt controleren of alle haakjes goed zijn vastgeklikt. Als dit niet het geval is, dan kun je de haakjes alsnog vastklikken.

Als alle haakjes goed zijn vastgeklikt en de case naadloos om je MacBook aansluit, dan is de installatie van de case succesvol voltooid en kun je genieten van optimale bescherming!

Bestel de perfect passende MacBook case

Ben je nog op zoek naar een case voor jouw MacBook, maar weet je niet zeker welke versie van de MacBook je precies hebt? Op de pagina Welke MacBook heb ik? kun je gemakkelijk achterhalen welke versie van de MacBook je precies hebt en kun je direct doorklikken naar het assortiment cases die perfect op jouw MacBook zullen passen.