Kies jouw MacBook model:

Keuzehulp - Welke MacBook heb ik?

Check binnen 1 minuut jouw MacBook model!

Bestel gegarandeerd een goed passend product en maak gebruik van de hoesjesdirect.nl 100% pasgarantie. Check eenvoudig jouw MacBook model in enkele stappen!

welke-macbook-heb-ik

Ben je op zoek naar een MacBook case?

Ben je op zoek naar een hardcase voor je Apple MacBook? In onze webshop vind je een uitgebreid assortiment MacBook Cases. Een MacBook case is de perfecte accessoire om jouw MacBook Pro of MacBook Air een nieuwe look te geven en tegelijkertijd optimaal te beschermen tegen schade. Bij hoesjesdirect.nl kun je kiezen uit diverse stevige hardcases in mooie kleuren. Daarnaast hebben wij ook de populaire marmer varianten in diverse kleuren als wit, zwart en bijvoorbeeld goud in het assortiment zitten.

Bescherm je Apple MacBook met een hardcase

Bij het uitzoeken van een nieuwe Mac kiezen steeds meer mensen voor een laptop van Apple, een MacBook. Een Mac is zeer gebruiksvriendelijk en heeft altijd een strak en stijlvol design. De MacBooks zijn te herkennen aan het appeltje op de bovenzijde van de computer wat afhankelijk van de versie ook is verlicht.

Over het algemeen zijn MacBooks toch wel redelijk aan de prijs. Het zou daarom ontzettend zonde zijn als jouw nieuwe Apple MacBook beschadigd raakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan krassen of deuken. Om dit te voorkomen kun je een MacBook case om de laptop doen voor optimale bescherming. Hiermee voorkom je dat het toestel beschadigd raakt. Daarnaast kun je met een MacBook case ook nog eens een persoonlijk uiterlijk geven aan jouw MacBook Pro of MacBook Air. Dan ziet iedereen in één oogopslag dat het jouw Mac is.

Alle kleuren van de regenboog

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hardcase in jouw favoriete kleur, of juist voor een MacBook case in een kleur die goed bij je interieur past. Naast de verschillende hardcases in egale kleuren zijn er ook een heleboel met prints beschikbaar. Geef je Mac een fleurig uiterlijk met een vrolijke print. Je vindt de mooiste cases voor je MacBook bij hoesjesdirect.nl. Klik hierboven jouw versie van de Apple MacBook aan en bekijk het beschikbare assortiment

Hoe werkt een MacBook case?

Een MacBook case is een soort hoes van hard kunststof. De hoes is precies op maat gemaakt voor jouw versie van de Apple MacBook, zodat hij precies goed op je Mac past. Door middel van een slim design zijn er kleine bevestigingspunten in de hoes verwerkt. Hierdoor blijft de hardcase perfect op de MacBook zitten en valt hij er niet zomaar vanaf tijdens gebruik.

De gebruiksvriendelijkheid wordt volledig behouden

Wanneer je de MacBook wilt gebruiken, kun je de hardcase dus gerust om het toestel laten zitten. De Mac blijft gemakkelijk open en dicht te klappen en alle functies en ingangen blijven met een MacBook case vrij om te gebruiken. Daarbij zul je geen last ervaren van de hoes die om de MacBook zit. Je kunt nog steeds optimaal gebruik maken van de Mac met de hardcase er omheen en je zult na verloop van tijd waarschijnlijk niet eens meer merken dat je Mac is voorzien van een beschermende hardcase.

Hoe bevestig ik een MacBook case?

Het bevestigen van een MacBook case is eigenlijk heel gemakkelijk. Allereerst is het belangrijk om de buitenkant van je Apple MacBook grondig schoon te maken. Je wilt namelijk voorkomen dat er nog vuil onder de hoes zit wanneer deze bevestigd zit. Zodra je de gehele buitenkant van de MacBook hebt gereinigd, kun je overgaan tot het plaatsen van de hardcase.

Je begint eerst met de bovenkant van de hardcase. Je haakt allereerst de ene kant van de hardcase achter de rand van de onderkant van het beeldscherm van de MacBook, de kant waar het beeldscherm aan de rest van de computer vast zit. Vervolgens laat je de hardcase zakken tegen de bovenkant van het beeldscherm en druk je deze vast. Je hoort een klikje als de hardcase vastklikt.

Vervolgens leg je de MacBook andersom op tafel, zodat de kant waar nog geen hardcase op zit naar boven ligt. Nu herhaal je weer hetzelfde. Haak de onderkant van de case eerst aan de koppel-kant (waar het beeldscherm aan de rest van de MacBook vast zit), en vervolgens laat je dit onderdeel van de hardcase weer naar de MacBook zakken. Ook bij dit onderdeel van de hardcase kun je het materiaal gemakkelijk vast klikken. Je hoort weer een klikje als de hardcase vast zit.

Vervolgens klap je de Apple MacBook open en controleer je of de verschillende haakjes vast zijn geklikt en of de hardcase goed aansluit op je Mac. Mocht je er nog niet helemaal uitkomen, dan kun je onze handige instructie-video bekijken voor een visuele demonstratie van het bevestigen van de hardcase.

Zit jouw lievelingskleur in het assortiment?

Binnen het assortiment MacBook cases zijn een heleboel verschillende kleuren te vinden. De kans dat jouw lievelingskleur er tussen zit is daarom erg groot. Ga jij voor een hardcase in je lievelingskleur, of kies je voor een kleur op basis van andere factoren? Misschien wil je juist een hardcase die helemaal past bij jouw interieur, of eentje die juist bij de kleuren van je onderneming past.

Naast het aanbod egale kleuren zijn er ook een groot aantal hardcases voor de MacBook Pro en MacBook Air verkrijgbaar met mooie prints erop. Kies bijvoorbeeld voor een stijlvolle marmeren look, of kies voor een exemplaar met een andere mooie afbeelding. Je vindt een heleboel hardcases met verschillende soorten vrolijke prints bij hoesjesdirect.nl. Met een MacBook case in jouw persoonlijke stijl kun je je MacBook Pro of Air een passend uiterlijk geven en is jouw computer gemakkelijk te onderscheiden wanneer je bijvoorbeeld met andere mensen werkt die ook een Mac gebruiken.

Ga je voor een glanzende of een matte MacBook case?

Bij het selecteren van een hoes kun je niet alleen op kleur en print selecteren, maar kun je ook je voorkeur uiten voor de afwerking van het materiaal. Kies bijvoorbeeld voor een glanzende hardcase, of kies voor een exemplaar met een matte afwerking. Het is maar net wat jij mooi vindt.

Kan de Apple MacBook nog steeds ventileren met een case erop?

Je zou natuurlijk niet willen dat je MacBook oververhit raakt. Door het omhullen van de MacBook met een hardcase zou je kunnen denken dat de MacBook zijn warmte minder goed kwijt kan. Hier hebben de ontwerpers van de hardcases echter ook over nagedacht en rekening mee gehouden. In het onderste onderdeel van de hardcase zitten namelijk altijd uitsparingen verwerkt, waardoor de Mac nog steeds zijn warmte kwijt kan. Met een MacBook hardcase hoef je je dus geen zorgen te maken over een oververhitte Mac.

Hardcase voor de MacBook Pro en MacBook Air

Door de jaren heeft het Apple verschillende versies en inch formaten van de MacBook uitgebracht. Zo zijn er bijvoorbeeld twee series in omloop, de MacBook Pro varianten en de MacBook Air varianten. Daarnaast zijn deze twee varianten ook in verschillende inch-maten uitgebracht zoals bijvoorbeeld 11, 13 , 14, 15 en 16 inch. Ook binnen de inch maten zijn weer verschillende versies en generaties uitgebracht die elk weer een andere formaat hardcase vereisen. Zo kan de ene MacBook Pro 13 inch bijvoorbeeld verschillen van de andere MacBook Pro 13 inch wat betreft buitenmaten. Ben je op zoek naar een MacBook Pro case of een MacBook Air Case, dan raden we je aan om goed te controleren welke versie je precies hebt.

Welke versie van de Apple MacBook heb jij?

Om wat orde te scheppen in de verwarrende naamgeving van de diverse modellen van de MacBook, hebben we een handig systeem bedacht voor het uit elkaar houden van de verschillende MacBook Pro en MacBook Air varianten. Deze zijn namelijk gemakkelijk uit elkaar te houden als we kijken naar het modelnummer van de Apple MacBook. Aan de onderzijde van elke MacBook is namelijk het modelnummer af te lezen, welke bestaat uit een 4-cijferig getal met aan het begin de letter A. Op basis van deze A-code weet je precies welke MacBook je hebt en kun je op hoesjesdirect.nl doorklikken naar de juiste categorie met enkel MacBook hardcases die precies zullen passen op jouw versie van de MacBook Pro of MacBook Air.

Naast het controleren van de A-code is er nog een manier om te achterhalen welk type MacBook je precies hebt. Je kunt namelijk ook in de computer zelf opzoeken wat het MacBook Model ID is. Als je dit ID vervolgens opzoekt in het overzicht waar je ook de A-codes kunt vinden, kun je ook gemakkelijk doorklikken naar het beschikbare assortiment. Zo weet je zeker dat je een hardcase voor het juiste model MacBook bestelt en dat deze ook echt goed zal passen.