Screenprotectors voor Telefoon Tablet en MacBook

Meer: Advies over screenprotectors | iPhone screenprotectors | PanzerGlass screenprotectors

Zoek jouw toestel

  De beste bescherming voor het beeldscherm jouw toestel

  Een smartphone is altijd een kostbare aankoop. Je wilt daarom natuurlijk graag voorkomen dat je smartphone beschadigd raakt. Het zou ontzettend vervelend zijn als je noodgedwongen offline moet zijn omdat het beeldscherm van je toestel brak toen je je toestel per ongeluk uit je handen liet glippen.

  Naast het feit dat het erg onhandig is om niet online te kunnen zijn, komen er vaak ook nog eens hoge kosten bij kijken wanneer je je beeldscherm wilt laten repareren of wilt laten vervangen. Om het beeldscherm van je smartphone te beschermen, kun je deze voorzien van een screenprotector.

  Wat is een screenprotector?

  Onder de term “screenprotectors” verstaan we de producten die een bescherming bieden aan het beeldscherm van een smartphone, tablet, of laptop. In de meeste gevallen is een screenprotector een product wat je op het beeldscherm van je smartphone kunt plakken.

  Wanneer je je toestel dan een keer uit je handen laat glippen, en deze valt op het beeldscherm op de grond, dan zal het daadwerkelijke beeldscherm van je toestel ongedeerd blijven, omdat de screenprotector de eerste klap opvangt. Het is dan mogelijk dat het tempered glass breekt, mocht je voor een glazen screenprotector hebben gekozen. Dit is een teken dat de screenprotector zijn werk goed heeft gedaan, en de schade op zit heeft genomen. Het display van je toestel blijft in dit geval onbeschadigd.

  Van welk materiaal worden screenprotectors gemaakt?

  beeldschermbescherming kan van verschillende materialen worden gemaakt. Zo zijn er screenprotectors die zijn gemaakt van glas. Het betreft dan wel een sterkere variant, namelijk; gehard glas. Een gehard glas screenprotector wordt altijd precies op maat uitgesneden voor een specifiek toestel, zodat de uitsparingen in de glazen screenprotector goed overeenkomen met bijvoorbeeld de speaker of sensoren die in jouw toestel verwerkt zitten. Het stevige glazen materiaal zorgt voor een goede bescherming voor het beeldscherm van het toestel.

  Er zijn ook kunststof screenprotectors beschikbaar. Een dergelijk beschermfolie wordt als een soort sticker aangeleverd, en is gemakkelijk op het beeldscherm van je toestel te plakken. Ook bij de kunststof screenprotectors wordt het materiaal precies uitgesneden op de afmetingen van jouw toestel, zodat het goed past.

  Een kunststof beschermfolie is in de meeste gevallen niet de beste optie wanneer je je toestel wilt voorzien van bescherming voor het beeldscherm. Bij kunststof screenprotectors kan het namelijk voorkomen dat de gevoeligheid van het touchscreen vermindert, en dat de touch-ervaring minder fijn aanvoelt. Het kunststof materiaal voelt immers niet hetzelfde aan als glas, zoals een beeldscherm normaal gesproken aanvoelt.

  Dergelijke problemen zullen niet voorkomen bij een screenprotector van gehard glas. De kunststof screenprotectors bieden wel een goede bescherming voor je toestel en zijn relatief goedkoop als je ze vergelijkt met de glazen screenprotectors.

  Tegenwoordig zijn er ook vloeibare screenprotectors verkrijgbaar. Een vloeibare screenprotector is een soort vloeistof die over het gehele toestel wordt aangebracht. Door middel van innovatieve technieken kan er bescherming worden geboden aan het beeldscherm van de smartphone, zonder dat er iets op het beeldscherm hoeft te worden geplakt.

  Echter, een vloeibare screenprotector zal enkel tegen krassen beschermen, maar biedt geen bescherming wanneer je je toestel op het beeldscherm laat vallen. In dat geval kunnen er nog steeds barsten ontstaan op het toestel. Een vloeibare screenprotector is dus voornamelijk bedoeld om ervoor te zorgen dat het toestel er netjes uit blijft zien en niet bekrast raakt. 

  Hoe breng ik een screenprotector aan?

  Gehard glas screenprotectors en kunststof beschermfolies worden aangebracht op het toestel door middel van een plaklaag. Je kunt de protector gemakkelijk op het toestel plakken. Het is belangrijk dat je het toestel goed schoon maakt met de meegeleverde schoonmaakdoekjes. 

  Allereerst poets je het beeldscherm schoon met het meegeleverde natte doekje. Hiermee verwijder je het ergste vuil wat op het beeldscherm zit. Vervolgens poets je met het droge doekje het beeldscherm schoon om ervoor te zorgen dat alle achtergebleven stofdeeltjes ook worden verwijderd van het display.

  Als het beeldscherm van je smartphone volledig vuil- en stofvrij is, kun je overgaan op het aanbrengen van de screenprotector. Het is daarbij belangrijk dat je ervoor zorgt dat er geen luchtbellen blijven zitten onder de screenprotector.

  Als je van één kant van het beeldscherm langzaam naar de andere kant werkt tijdens het plakken, dan heb je de meeste kans op een succesvolle installatie van de screenprotector op het toestel. Hiervoor kun je ook onze handige instructie-video bekijken, om er zeker van te zijn dat het in één keer goed lukt om de screenprotector aan te brengen op je toestel. 

  Kan ik een glazen screenprotector combineren met een beschermend hoesje om het toestel?

  Het is volledig afhankelijk van de screenprotector of deze case friendly is en te combineren is met een beschermhoesje. Het is namelijk mogelijk dat een glazen screenprotector te ver doorloopt tot de absolute randen van het toestel. In dat geval is er kans dat een beschermhoesje tegen de screenprotector aan drukt, wat ervoor kan zorgen dat de screenprotector los komt van het beeldscherm. Hiermee wordt de screenprotector ook breekbaarder, en dat wil je natuurlijk voorkomen.

  In de meeste gevallen is het wel mogelijk zijn om een screenprotector te combineren met een hoesje. Het is dan verstandig om te letten op de product-omschrijving. Als hierin termen als “full screen” of edge to edge” voorkomen, dan betreft het een screenprotector die niet goed te combineren is met een beschermende case. Deze producten zijn puur bedoeld voor mensen die enkel het beeldscherm van hun smartphone willen beschermen, en ervoor kiezen om het toestel niet te voorzien van een hoesje.

  Als deze genoemde termen in de product-omschrijving niet staan, dan kun je ervan uit gaan dat de screenprotector goed zal combineren met een hoesje en dus case friendly is. Mocht je hierover toch nog twijfelen, dan kun je het altijd even bij ons navragen via onze klantenservice. 

  Wat is de beste screenprotector? 

  Als je je afvraagt welk van de beschikbare screenprotectors de beste bescherming zal bieden aan jouw toestel, dan kunnen we je in de meeste gevallen aanraden om voor een screenprotector van gehard glas te kiezen. Deze variant biedt een perfecte bescherming voor je toestel. Daarbij hoef je niet in te leveren op andere aspecten. De gevoeligheid van het touchscreen blijft behouden en de touch-ervaring blijft optimaal.

  Daarnaast geven glazen screenprotectors de mooiste afwerking. Als de screenprotector eenmaal is geplaatst, blijft deze goed zitten en merk je eigenlijk bijna niet dat de protector op het toestel zit geplakt. 

  Van laag naar hoog sorteren

  1 - 24 van 2153

  per pagina
  Van laag naar hoog sorteren

  1 - 24 van 2153

  per pagina