Categorie
  1. Screenprotectors (2102)
   1. Glas (1431)
   2. Beschermfolie (715)
   3. Vloeibaar (2)
  2. Opladers (354)
  3. Kabels (348)
  4. Telefoonhouders (201)
  5. Tablet houder (49)
  6. Powerbanks (64)
  7. Speakers & koptelefoons (135)
  8. Stylus Pennen (9)
  9. Touchscreen handschoenen (24)
  10. Geheugen en opslag (34)
  11. Gadgets (77)
  12. Smart Life (25)
  13. Tablet toetsenborden (16)
  14. Gereedschap (52)
  15. Sportarmbanden (1115)
Productgroep
 1. Overige (1)
 2. Screenprotectors (2100)
 3. Telefoonhoesje (1)
Kleur
 1. TransparantZwartWitGoudZilverRozeBlauw
Prijs
 1. 5
  100
Merk
 1. Artwizz (3)
 2. Baseus (5)
 3. Celly (1)
 4. Displex (69)
 5. Doro (1)
 6. Toon 29 extra opties
Materiaal
 1. Hard kunststof (46)
 2. TPU (11)
 3. Gehard glas (1)
Materiaal screenprotector
 1. Glas (1413)
 2. Folie (plastic) (681)
 3. Vloeistof (2)
Model screenprotector
 1. Voorkant (2011)
 2. Voorkant + achterkant (14)
 3. Full body (3)
 4. Achterkant (68)
Type screenprotector
 1. Ultra-Clear (2014)
 2. Anti-Glare / Mat (13)
 3. Anti Blue Light (5)
 4. Privacy (53)
 5. Impact-Proof (5)
 6. Self-Healing (3)
 7. Skins (1)
 8. Nanotechnologie (1)

Screenprotectors voor Telefoon, Tablet en MacBook

Meer: Advies over screenprotectors | iPhone screenprotectors

Zoek screenprotectors voor jouw toestel

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. ...
 6. 36

De beste bescherming voor het beeldscherm jouw toestel

Een smartphone is altijd een kostbare aankoop. Je wilt daarom natuurlijk graag voorkomen dat je smartphone beschadigd raakt. Het zou ontzettend vervelend zijn als je noodgedwongen offline moet zijn omdat het beeldscherm van je toestel brak toen je je toestel per ongeluk uit je handen liet glippen.

Naast het feit dat het erg onhandig is om niet online te kunnen zijn, komen er vaak ook nog eens hoge kosten bij kijken wanneer je je beeldscherm wilt laten repareren of wilt laten vervangen. Om het beeldscherm van je smartphone te beschermen, kun je deze voorzien van een screenprotector. 

Wat is een screenprotector?

Onder de term “screenprotectors” verstaan we de producten die een bescherming bieden aan het beeldscherm van een smartphone. In de meeste gevallen is een screenprotector een product wat je op het beeldscherm van je smartphone kunt plakken.

Wanneer je je toestel dan een keer uit je handen laat glippen, en deze valt op het beeldscherm op de grond, dan zal het daadwerkelijke beeldscherm van je toestel ongedeerd blijven, omdat de screenprotector de eerste klap opvangt. Het is dan mogelijk dat de screenprotector breekt, mocht je voor een glazen variant hebben gekomen. Dit is een teken dat de screenprotector zijn werk goed heeft gedaan, en de schade op zit heeft genomen. Het display van je toestel blijft in dit geval onbeschadigd.

Van welk materiaal worden screenprotectors gemaakt?

Een screenprotector kan van verschillende materialen worden gemaakt. Zo zijn er screenprotectors die zijn gemaakt van glas. Het betreft dan wel een sterkere variant, namelijk; gehard glas. Een gehard glas screenprotector wordt altijd precies op maat uitgesneden voor een specifiek toestel, zodat de uitsparingen in de glazen screenprotector goed overeenkomen met bijvoorbeeld de speaker of sensoren die in jouw toestel verwerkt zitten. Het stevige glazen materiaal zorgt voor een goede bescherming voor het beeldscherm van de smartphone.

Er zijn ook kunststof screenprotectors beschikbaar. Een dergelijk beschermfolie wordt als een soort sticker aangeleverd, en is gemakkelijk op het beeldscherm van je toestel te plakken. Ook bij de kunststof screenprotector wordt het materiaal precies uitgesneden op de afmetingen van jouw toestel, zodat het goed past.

Een kunststof beschermfolie is in de meeste gevallen niet de beste optie wanneer je je toestel wilt voorzien van bescherming voor het beeldscherm. Bij kunststof screenprotectors kan het namelijk voorkomen dat de gevoeligheid van het touchscreen verminderd, en dat de touch-ervaring minder fijn aanvoelt. Het kunststof materiaal voelt immers niet hetzelfde aan als glas, zoals een beeldscherm normaal gesproken aanvoelt.

Dergelijke problemen zullen niet voorkomen bij een glazen screenprotector. De kunststof screenprotectors bieden daarentegen wel een goede bescherming voor je toestel, en zijn relatief goedkoop als je ze vergelijkt met de glazen screenprotectors.

Tegenwoordig zijn er ook vloeibare screenprotectors verkrijgbaar. Een vloeibare screenprotector is een soort vloeistof die over het gehele toestel wordt aangebracht. Door middel van innovatieve technieken kan er bescherming worden geboden aan het beeldscherm van de smartphone, zonder dat er iets op het beeldscherm hoeft te worden geplakt.

Echter, een vloeibare screenprotector zal enkel tegen krassen beschermen, maar biedt geen bescherming tegen wanneer je je toestel op het beeldscherm laat vallen. In dat geval kunnen er nog steeds barsten ontstaan op het toestel. Een vloeibare screenprotector is dus voornamelijk bedoelt om ervoor te zorgen dat het toestel er netjes uit blijft zien, en niet bekrast raakt. 

Hoe breng ik een screenprotector aan?

Glazen screenprotectors en kunststof beschermfolies worden aangebracht op het toestel door middel van een plaklaag. Je kunt de protector gemakkelijk op het toestel plakken. Het is belangrijk dat je het toestel goed schoon maakt met de meegeleverde doekjes. 

Allereerst poets je het beeldscherm schoon met het meegeleverde natte doekje. Hiermee verwijder je het ergste vuil wat op het beeldscherm zit. Vervolgens poets je met het droge doekje het beeldscherm schoon om ervoor te zorgen dat alle achtergebleven stofdeeltjes ook worden verwijderd van het display.

Als het beeldscherm van je smartphone volledig vuil- en stofvrij is, kun je overgaan op het aanbrengen van de screenprotector. Het is daarbij belangrijk dat je ervoor zorgt dat er geen luchtbellen blijven zitten onder de screenprotector.

Als je van één kant van het beeldscherm langzaam naar de andere kant werkt, dan heb je de meeste kans op een succesvolle installatie van de screenprotector op het toestel. Hiervoor kun je ook onze handige instructie-video bekijken, om er zeker van te zijn dat het in één keer goed lukt om de screenprotector aan te brengen op je toestel. 

Kan ik een screenprotector combineren met een beschermend hoesje om het toestel?

Het is volledig afhankelijk van de screenprotector of deze te combineren is met een beschermhoesje. Het is namelijk mogelijk dat een screenprotector te ver doorloopt tot de absolute randen van het toestel. In dat geval is er kans dat een beschermhoesje tegen de screenprotector aan drukt, wat ervoor kan zorgen dat de screenprotector sneller los komt van het beeldscherm. Hiermee wordt de screenprotector ook breekbaarder, en dat wil je natuurlijk voorkomen.

In de meeste gevallen is het wel mogelijk zijn om een screenprotector te combineren met een cover. Het is dan verstandig om te letten op de product-omschrijving. Als hierin termen als “full screen” of edge to edge” voorkomen, dan betreft het een screenprotector die niet goed te combineren is met een beschermende case. Deze producten zijn puur bedoeld voor mensen die enkel het beeldscherm van hun smartphone willen beschermen, en ervoor kiezen om het toestel niet te voorzien van een hoesje.

Als deze genoemde termen in de product-omschrijving niet staan, dan kun je ervan uit gaan dat de screenprotector goed zal combineren met een hoesje. Mocht je hierover toch nog twijfelen, dan kun je het altijd even bij ons navragen via onze klantenservice. 

Wat is de beste screenprotector? 

Als je je afvraagt welke screenprotector het beste zal zijn voor jouw toestel, dan kunnen we in de meeste gevallen aanraden om voor een screenprotector van gehard glas te kiezen. Deze variant biedt een perfecte bescherming voor je toestel. Daarbij hoef je niet in te leveren op andere aspecten. De gevoeligheid van het touchscreen blijft behouden, en de touch-ervaring blijft optimaal.

Daarnaast geeft een glazen screenprotector de mooiste afwerking. Als de screenprotector eenmaal is geplaatst, blijft deze goed zitten, en merk je eigenlijk bijna niet dat de protector op het toestel zit geplakt. 

Zijn er screenprotectors beschikbaar met andere afwerkingen?

Ben je op zoek naar een screenprotector met een andere afwerking dan de standaard glanzende afwerking? Binnen het assortiment screenprotector zijn ook matte screenprotectors te vinden. Daarnaast zijn er ook screenprotectors met een privacy-afwerking. Bij deze variant is het enkel mogelijk om op het beeldscherm te kijken wanneer je recht voor je beeldscherm zit. Een onbekende die naast jou zit zal jouw berichten dan niet mee kunnen lezen. 

De service van hoesjesdirect.nl

Heb je een screenprotector uitgekozen? Als je deze voor 19:00 bestelt op en werkdag, dan wordt je screenprotector dezelfde dag nog verzonden. De volgende bezorgdag staat de bezorger voor je deur om jouw nieuwe screenprotector bij je af te leveren. Het is mogelijk dat een screenprotector een langere levertijd heeft. Dit staat dan altijd vermeld op de product-pagina tijdens het plaatsen van de bestellen. 

Is er iets fout gegaan met jouw bestelling? Of heb je vragen over de bestelde producten? Dan kun je terecht bij onze klantenservice. Onze professioneel opgeleide medewerkers helpen je graag bij eventuele problemen, en adviseren je graag over onze producten. Je kunt de klantenservice altijd bereiken per e-mail, en je kunt telefonisch contact opnemen met onze klantenservice-medewerkers op werkdagen van 9:00 tot 17:00. 

Bekijk ook het assortiment kabels voor jouw toestel, of het assortiment hoesjes voor jouw toestel