Glazen screenprotectors
Ben je op zoek naar een screenprotector van gehard glas? Dan zul je in deze categorie vinden wat je zoekt! Met een tempered glass screenprotector is het beeldscherm van je toestel goed beschermd tegen krassen en barsten. Bij het selecteren van een gehard glas screenprotector kun je kiezen uit verschillende soorten. Kies bijvoorbeeld voor de populaire ultra-clear variant, of kies juist voor een van de varianten met matte afwerking, antiblauwlicht afwerking of privacy afwerking.
Wat is een glazen screenprotector?
Een screenprotector is een accessoire wat bescherming biedt aan het beeldscherm van een smartphone of tablet. Als deze van glas wordt gemaakt, dan noemen we het een glazen screenprotector. Bij de productie van glazen screen protectors wordt echter geen simpel glas gebruikt, maar wordt er gebruik gemaakt van een sterkere vorm van glas, namelijk gehard glas. Deze sterke variant glas biedt een perfecte bescherming voor het display van het device en gaat lang mee.
Waarom zou ik kiezen voor een glazen screen protector?
Screenprotectors zijn verkrijgbaar van verschillende materialen. Je kunt kunststof en vloeibare exemplaren vinden in het assortiment, maar we zullen in de meeste gevallen aanraden om te kiezen voor een tempered glass screenprotector. Dit raden wij aan, omdat deze variant screenprotector op verschillende vlakken het best presteert.
Allereerst geeft een glass protector screen een extreem goede bescherming. Het stevige geharde glas vormt een goede beschermende laag over het display. Daarnaast geeft een bescherm glas altijd een mooie afwerking op het device. De tempered glass screenprotector plakt netjes vast op het toestel, en blijft goed zitten voor langere tijd. Het glas heeft een luxe uitstraling tegenover bijvoorbeeld een kunststof screenprotector waarbij de hoekjes na verloop van tijd los kunnen raken en om kunnen krullen. Daarbij is een glazen screen protector het meest gebruiksvriendelijk.
Met een tempered glass screenprotector is er geen enkel verlies van de touch-ervaring. Het touchscreen is nog even gevoelig als wanneer je geen screen protector op het scherm hebt zitten. Ook het glazen materiaal voelt fijn aan wanneer je met je vingers het scherm wilt bedienen, omdat dit natuurlijk sterk overeenkomt met het originele gevoel wat je zou hebben wanneer je het scherm van je smartphone aanraakt.
Hoe beschermt een tempered glass screenprotector jouw smartphone?
Een screen protector vormt een extra laagje over het display van jouw smartphone. Hiermee blijft het echte beeldscherm veilig beschermd. Mocht er iets gebeuren met jouw device, dan zorgt de tempered glass screenprotector ervoor dat het dure display van je smartphone niet beschadigd raakt. Laat je je toestel bijvoorbeeld weleens uit je handen glippen, dan kan het zijn dat deze op het scherm ergens op valt. Misschien valt je device bijvoorbeeld wel uit je handen wanneer je over straat loopt, en valt je toestel met het beeldscherm op de straat.
Mocht je toestel zo hard zijn gevallen dat de klap schade heeft veroorzaakt, dan zal deze schade enkel te zien zijn in de tempered glass screen protector. Wanneer je deze beschermlaag van je toestel verwijderd, zul je zien dat het daadwerkelijke dure display van je toestel ongedeerd is. Het is dan toch fijn dat het scherm niet kapot is. Het kan namelijk ontzettend duur worden als je je beeldscherm wilt laten ontvangen. In ergere gevallen is de telefoon helemaal niet meer te redden, en moet een smartphone volledig worden vervangen door een nieuwe smartphone.
Om al deze vervelende hoge kosten te voorkomen kun je investeren in een optimale bescherming voor het scherm van jouw smartphone: een tempered glass screenprotector.
Hoe bevestig ik een beschermglas op mijn toestel?
Het installeren van tempered glass screen protectors kan lastig lijken, maar is eigenlijk heel gemakkelijk zelf thuis te doen. Voor het succesvol laten verlopen van het opplakken van een screen protector raden we je aan om onze pagina over het aanbrengen van een screenprotector te bekijken. Hierop vind je een duidelijk stappenplan en een video waarop één van onze medewerkers het opplakken voordoet.
Zijn er verschillende glazen screenprotectors?
Er zijn verschillende varianten screen protectors van gehard glas verkrijgbaar. Zo is er bijvoorbeeld een groot verschil tussen case-friendly en full screen/edge to edge. Een case-friendly tempered glass screenprotector is, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt om te combineren met een beschermhoesje wat je om het toestel wilt doen voor extra bescherming. In dat geval is het glasplaatje iets kleiner uitgesneden, zodat de screenprotector en het hoesje niet in conflict komen.
Mocht dit wel het geval zijn, dan is er een grotere kans dat de tempered glass screenprotector los komt van het toestel. Hiermee biedt het minder bescherming, en is er grote kans dat de screenprotector breekt. Met een case-friendly screenprotector zal dit niet gebeuren. Doorgaans zijn alle screen protectors case-friendly, tenzij er iets anders bij vermeld staat.
De screenprotector zal niet goed combineren met een hoesje als het een variant betreft waarbij termen als “full screen” of “edge to edge” vermeld staan in de titel van het product. In dat geval betreft het een screenprotector die tot de absolute randen van het toestel doorloopt. Deze variant screenprotector is eigenlijk enkel geschikt voor mensen die geen beschermhoesje om het toestel doen, en deze enkel willen beschermen met een screenprotector.
Met deze full screen variant tempered glass screenprotector is het natuurlijk wel mogelijk om het toestel in bijvoorbeeld een insteekhoesje te doen, omdat deze niet op een verkeerde manier tegen de randen van een screenprotector zal drukken.
Voor welke afwerking kan ik kiezen bij het aanschaffen van een tempered glass screen protector?
Er zijn screen protectors verkrijgbaar met verschillende afwerkingen. De populairste variant is de transparante glanzende tempered glass screenprotector. Deze zijn daarom ook volop verkrijgbaar. Echter is het ook mogelijk om te kiezen voor een matte afwerking van de tempered glass screen protector. Deze variant wordt ook wel de “anti-glare” screenprotector genoemd. Of je moet kiezen voor een glanzende of een matte variant is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke smaak. Beide soorten screen protectors bieden de beste bescherming, en zijn zeer gebruiksvriendelijk.
Ben je gesteld op je privacy, en heb je liever niet dat een vreemdeling in het openbaar vervoer met jou mee kan lezen op je smartphone? Dan is een privacy screen protector waarschijnlijk een goede variant voor jou. Met deze screenprotector is het enkel mogelijk om het scherm te lezen wanneer je recht op het scherm kijkt. Als je vanaf de zijkant mee probeert te lezen, dan is dit niet mogelijk.
Dit is een fijne variant voor mensen die hun smartphonegebruik in het openbaar graag privé houden. Een bijkomstigheid bij deze variant screenprotector is wel dat het scherm iets donkerder uit zal vallen, omdat de privacy screenprotector iets getint is. Dit is echter gemakkelijk te verhelpen door de helderheid van het beeldscherm iets hoger te zetten.
Wil je graag nog meer te weten komen over screen protectors? Dan raden we je aan om onze adviespagina over screenprotectors eens te bekijken. Hierop lees je alles wat je te weten wilt komen over screenprotectors, zodat je gemakkelijk een exemplaar uit kunt kiezen wat aan al je wensen voldoet.