AirPods verbinden met laptop - Zo doe je dat!

Apple AirPods en AirPods Pro zijn draadloze oortjes die oorspronkelijk zijn ontworpen om naadloos te werken met Apple-apparaten, zoals iPhones, iPads en Macs. Hoewel de oortjes van Apple primair bedoeld zijn om te gebruiken met een Apple apparaat, is het ook mogelijk om ze te verbinden met laptops van andere merken die Bluetooth verbinding ondersteunen. In dit artikel zullen we je een stapsgewijze handleiding geven om je te helpen bij het verbinden van je AirPods (Pro) met een laptop van een ander merk. Wil je je AirPod verbinden met laptop? Lees dan snel verder!

Compatibiliteit van Apple AirPods met andere laptops

Voordat we ingaan op hoe AirPods verbinden precies werkt, is het belangrijk om te begrijpen dat de compatibiliteit van Apple AirPods met laptops van andere merken afhangt van de Bluetooth-mogelijkheden van de laptop. In feite zijn AirPods namelijk Bluetooth oortjes, zoals ook verkrijgbaar van andere merken. Zolang je laptop Bluetooth verbinding ondersteunt, zou je in staat moeten zijn om de AirPods ermee te verbinden. Airpods zijn dus niet exclusief in combinatie met Apple-apparaten te gebruiken. Wil je dus je AirPods verbinden met bijvoorbeeld een windows laptop? Dan is dat mogelijk!

Stapsgewijze handleiding: Apple AirPods koppelen met een laptop

Aan de hand van onderstaande stappen kun je gemakkelijk je Apple AirPods verbinden met je laptop van een ander merk dan Apple.

Stap 1: Inschakelen van Bluetooth op de (windows) laptop

Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld op je laptop. Ga naar de instellingen van je laptop en zoek naar de Bluetooth-optie. Schakel Bluetooth in als dat niet al zo was.

Stap 2: Inschakelen van de AirPods in de koppelmodus

Open het oplaaddoosje van je AirPods, laat de oordopjes in het oplaaddoosje zitten en houd de knop op de oplaadcase ingedrukt totdat het LED-lampje wit knippert. Dit geeft aan dat de AirPods in koppelmodus zijn en klaar zijn om verbinding te maken met een apparaat.

Stap 3: Verbinden van de AirPods met de laptop

Ga terug naar de Bluetooth-instellingen op je laptop en zoek naar beschikbare apparaten. Je zou een apparaat met de naam "AirPods" of iets vergelijkbaars moeten zien. Klik op de naam om verbinding te maken.

Stap 4: Controleren en aanpassen van de geluidsinstellingen

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, wijzigt je laptop het audio-uitvoerapparaat naar de draadloze AirPods. Controleer of het geluid wordt afgespeeld via de AirPods door bijvoorbeeld een muziekbestand af te spelen via je laptop en te luisteren of deze via je AirPods kunt horen. Indien nodig kun je de geluidsinstellingen aanpassen op je laptop om het volume en andere audio-parameters te regelen.

AirPods-verbinden-met-laptop2

Veelvoorkomende problemen en oplossingen bij AirPods koppelen

Soms kunnen er problemen optreden bij AirPods koppelen met een laptop van een ander merk dan Apple. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en mogelijke oplossingen:

  • Verbindingsproblemen oplossen: Als de AirPods niet worden weergegeven in de lijst met beschikbare apparaten, zorg er dan voor dat de AirPods zich nog steeds in de koppelmodus bevinden en dat Bluetooth is ingeschakeld op je laptop. Probeer ook de AirPods uit en weer in het oplaaddoosje te plaatsen en herhaal de stappen voor het verbinden.
  • Problemen met audiokwaliteit: Als je problemen ondervindt met de audiokwaliteit, controleer dan of de AirPods goed in je oren zitten en of er geen obstructies zijn die de signaaloverdracht kunnen belemmeren. Probeer ook de AirPods schoon te maken, omdat vuil of oorsmeer de audiokwaliteit kan beïnvloeden.
  • Firmware-updates voor de AirPods: Houd er rekening mee dat Apple periodiek firmware-updates uitbrengt voor AirPods. Controleer of je de nieuwste firmware hebt geïnstalleerd op je AirPods door de AirPods te verbinden met een Apple-apparaat en de instellingen van de AirPods te controleren in de Bluetooth-instellingen.

AirPods verbinden met een laptop zonder Bluetooth-functie

Heeft jouw laptop geen Bluetooth-functie, maar wil je toch graag je AirPods met je laptop verbinden? In dat geval kun je gebruik maken van een Bluetooth-adapter. Dit is een klein apparaatje wat je via een USB-ingang met je laptop kunt verbinden, zodat je alsnog je AirPods met je laptop kunt verbinden.

Veelgestelde vragen en tips

Hier zijn enkele veelgestelde vragen en handige tips die je kunnen helpen bij het verbinden van je AirPods met een PC van een ander merk dan Apple:

Welke Bluetooth-versie is vereist voor AirPods en/of AirPods Pro?

Wat als ik problemen blijf ervaren bij het verbinden?

Hoe kan ik de batterijstatus van mijn AirPods controleren op mijn laptop?

Kan ik de AirPods gebruiken tijdens het videoconferencen op mijn laptop?

Kan ik de AirPods bedienen vanaf mijn (windows) PC?

Hoe kan ik mijn AirPods loskoppelen van mijn laptop?