Advies over powerbanks

Ben jij op zoek naar een powerbank of wil je meer informatie over powerbanks? Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse soorten powerbanks met verschillende capaciteiten, daardoor is het nog lastiger geworden om een keuze te kunnen maken. In dit artikel zullen wij je adviseren over de verschillende soorten powerbanks en welke het beste bij jouw apparaat past.

Wat is een powerbank?

Een powerbank is een draadloze oplader of externe batterij waarmee je een smartphone, tablet of laptop mee kunt opladen. Een draadloze oplader is ideaal omdat het vaak klein is waardoor je het overal mee kunt nemen. Is jouw batterij halverwege de dag al leeg? Dan kan je met een powerbank je apparaat opladen zodat je de hele dag gebruik kunt maken van je smartphone, tablet of laptop.

Hoe kies ik de beste powerbank?

Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij het kopen van een powerbank. De capaciteit van een externe batterij wordt uitgedrukt in mAh (Milliampère-uur). De mAh geeft aan hoe lang een externe batterij stroom kan geven. Voorbeeld: een powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh wordt aangesloten op een smartphone met een capaciteit van 1000 mAh, de powerbank kan dan 10 keer de smartphone volledig opladen.

 

Hoe vaak je een apparaat kunt opladen met een powerbank wordt ook wel de geschatte laadcycli genoemd. Daarnaast moet je ook goed letten op welke USB aansluitingen er zijn en de hoeveelheid. Sommige powerbanks komen met een ingebouwde USB stekker, het is daarom belangrijk om de juiste te kiezen voor jouw apparaat. Gebruik je de powerbank voor het hele gezin? Dan is het handig om meerdere USB poorten te hebben zodat je meerdere apparaten tegelijk kunt laden.

Ga direct naar: Smartphone | Tablet | Laptop | Smartwatch

De beste powerbank voor mijn apparaat

Zoek jij een powerbank voor een smartphone, tablet, laptop of Smartwatch? Hieronder lees je per type apparaat welke capaciteit je het beste kunt kiezen.

powerbank-smartphone-250x250

Smartphone

Voor een smartphone raden wij aan om een powerbank met een capaciteit van 0 - 5.000 mAh te kopen. Hoe hoger, hoe vaker je jouw smartphone kunt opladen. Een powerbank met een capaciteit van 5.000 mAh kan een smartphone vaak meerdere keren opladen, afhankelijk van de capaciteit van de smartphone accu.

powerbank-tablet-250x250

Tablet

Voor een tablet is een powerbank met een capaciteit van 5.000 - 10.000 mAh aan te raden. Hiermee kun je een tablet volledig opladen. Kies je voor een lagere capaciteit? Dat is mogelijk maar dan kun je waarschijnlijk je tablet niet volledig opladen.

  • 5.000 - 10.000 mAh
powerbank-laptop-250x250

Laptop

Een laptop is krachtiger en heeft meer stroom nodig, daarom raden wij een powerbank aan met een capaciteit van 10.000 mAh en hoger. Ook hier geldt hoe hoger hoe beter. Kies daarom voor de de hoogste capaciteit als je een powerbank voor laptop zoekt.

  • 10.000 mAh en hoger
powerbank-smartwatches-250x250

Smartwatch

Een smartwatch heeft een kleine accu waardoor bijna elke powerbank geschikt is. Kies je voor een powerbank met een laag capaciteit? Dan kun je hoogstwaarschijnlijk jouw smartwatch meerdere keren opladen. Heb je liever een powerbank met een hoog capaciteit? Dan is jouw smartwatch sneller opgeladen.

  • Elk capaciteit mogelijk