Screenprotector verwijderen? 6 Eenvoudige Tips

Heb je een screenprotector op je telefoon, tablet of ander device en wil je de screenprotector verwijderen? Bijvoorbeeld omdat deze beschadigd is en je daardoor je telefoon niet meer goed kunt bedienen of gebruiken. Of als je een nieuw exemplaar wilt plakken. Dan vraag je jezelf misschien af hoe je de oude screenprotector van je device af kunt halen zonder het scherm te beschadigen of lijmresten achter te laten. In dit artikel gaan we je helpen met enkele tips. Daarmee is je screenprotector verwijderen eenvoudig, snel en veilig te doen!

Glazen screenprotector verwijderen

Als je een glazen screenprotector op je toestel hebt en door een val of stoot een barst is ontstaan wil je deze natuurlijk vervangen door een nieuwe. Een glazen screenprotector verwijderen doe je eenvoudig met enkele handige tips. Om je touchscreen niet te beschadigen als je de screenprotector van tempered glass gaat verwijderen is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Volg deze stappen als je een gehard glas screenprotector verwijdert, zodat je er zeker van bent dat er geen schade en krassen ontstaan.

Tip 1: Haal je hoesje van het toestel af

De makkelijkste manier om je screenprotector eraf te halen is als je overal goed bij kunt. Haal daarom je hoesje van je telefoon of tablet. Tijdens het verwijderen van een screenprotector moet je goed bij de randen van het scherm kunnen. Een hoesje zit dan vaak in de weg waardoor je niet overal bij kunt. Haal je hoesje eraf en je kunt een stuk eenvoudiger je screenprotector verwijderen.

Tip 2: Gebruik een tandenstoker

Je wilt misschien met je nagel de screenprotector losmaken. Een glazen screenprotector los maken met je nagel is niet de beste manier. De randen kunnen scherp kunnen zijn en in je vinger snijden. Pak ook geen gereedschap van metaal. Deze kunnen een kras veroorzaken. Pak dus geen mes, schroevendraaier of ander metalen gereedschap.

Het ideale hulpmiddel is een plastic of houten tandenstoker. Een tandenstoker van hout of plastic heeft een dunne punt waarmee je de randen van je screenprotector kunt losmaken van het scherm. Een tandenstoker zal je scherm niet beschadigen, zodat je niet bang hoeft te zijn voor krassen. Probeer voorzichtig vanaf de hoekjes en randen de screenprotector los te krijgen. Als je eenmaal een hoekje los hebt, wrik je met de tandenstoker eenvoudig de hele screenprotector eraf.

Tip 3: Gebruik een pasje

Een handig hulpmiddel wat je altijd wel bij de hand hebt is een pasje. Denk aan een klantenkaart, pinpas of ID kaart. Met een plastic pasje hoef je niet bang te zijn dat je krassen veroorzaakt. Je kunt met een pasje wat druk zetten op de hoek van een screenprotector. Als het hoekje eenmaal los komt druk je het pasje verder onder de screenprotector. Je kunt dan eenvoudig de hele screenprotector los drukken door het pasje er onder te bewegen.

Tip 4: Verwarm de screenprotector licht met een föhn

Een screenprotector verwijderen kan lastig zijn als deze al lange tijd op je telefoon of tablet zit. Een screen protector zit vast met een lijmlaag. Deze is na verloop van tijd uitgehard en zal niet eenvoudig los laten. Als je moeite hebt om de screenprotector los te maken van je scherm, kun je proberen om een föhn op lauwe stand te gebruiken om het scherm te verwarmen.

De lijm zal door de warme lucht wat vloeibaar worden. Daardoor kun je de screen protector iets makkelijker losmaken. Probeer na het verwarmen steeds voorzichtig vanaf de hoekjes met een tandenstoker de protector los te maken. Gebruik geen verfafbrander of heteluchtpistool. Die worden vaak te warm waardoor je toestel kan beschadigen. Zet de föhn ook niet op de hoogste stand en probeer eerst op de laagst mogelijke temperatuur of de lijm loslaat.

Plastic screenprotector verwijderen

Een plastic screenprotector verwijderen is een stuk eenvoudiger dan een glazen variant. Om de protector te verwijderen heb je vaak geen hulpmiddelen nodig. De dunne beschermlaag is niet scherp en je kunt veilig met je vingers proberen om het folie eraf te halen.

Tip 1: Verwijder je telefoonhoesje of tablethoes

In ieder geval is het handig om je hoesje te verwijderen. Je kunt dan overal gemakkelijk bij zonder dat je hoesje in de weg zit.

Tip 2: Gebruik plakband of duct tape

Plastic screenprotectors zitten op je scherm vast met een lijmlaag. Deze lijmlaag onder het folie kan na lange tijd best stevig vast zitten. Bij het verwijderen van de screenprotector wil je geen krassen veroorzaken. Gebruik daarom nooit gereedschap of een mes. Bij een plastic screenprotector lukt het vaak al met een stukje plakband of ducttape. Plak dit op de screenprotector bij een hoekje en trek het voorzichtig naar boven. Als het goed is komt de screenprotector dan los vanaf een hoek en kun je hem in een keer helemaal los trekken.

Als tip 1 en tip 2 niet werken, kun je ook de tips van de glazen screenprotector verwijderen erbij pakken.

Nieuwe screenprotector kopen

Als je screenprotector is verwijderd kun je het scherm schoon maken. Vervolgens is dit het beste moment om een nieuwe screenprotector aan te brengen en je scherm gelijk weer goed te beschermen. Als je nog geen nieuwe screen protector hebt besteld kun je deze bij hoesjesdirect.nl vinden voor alle telefoons, tablets en laptops. Je kunt het beste kiezen voor een glazen screenprotector. Deze zijn het makkelijkst te plakken en geven de beste bescherming en touch ervaring. Check het grote aanbod screenprotectors en shop gelijk een nieuwe glazen screenprotector voor extra bescherming van jouw device!