Advies over telefoonhoesjes

Advies over telefoonhoesjes

In onze webshop vind je tal van telefoonhoesjes. Zo zijn er telefoon hoesjes voor ontzettend veel toestellen te verkrijgen, maar ook op het gebied van bijvoorbeeld model en materiaal zijn er verschillende opties voorhanden. Om ervoor te zorgen dat jij goed op de hoogte bent van alles wat je over smartphonehoesjes moet weten, lichten wij in dit artikel de belangrijkste dingen uit. Dus wil jij meer weten over smartphone hoesjes? Lees dan vooral verder!

Wat voor telefoonhoesjes zijn er?

Om te beginnen zijn er een heleboel verschillende soorten telefoon hoesjes te verkrijgen. Zo vind je ook in onze webshop verscheidene modellen. We starten daarom graag met het uitlichten van de belangrijkste soorten smartphonehoesjes. Ieder model telefoonhoesje heeft namelijk weer bepaalde kenmerken en voor- en nadelen. 

1. Bookcase

Een bookcase hoesje is momenteel een van de populairste telefoonhoesjes die je kunt verkrijgen. Alleen wat maakt dit model dan zo populair? Een heel groot voordeel van een book case is dat deze rondom bescherming biedt aan je toestel. Dit type hoesje beschermt namelijk door middel van een flap die je open en dicht kunt klappen ook het display van je telefoon, waardoor ook dit gedeelte goed beschermd is. Aangezien het scherm van je smartphone het meest kwetsbare onderdeel van het toestel is, vindt een groot aantal mensen een book cover een erg fijne beschermhoes.

Een bookcase biedt echter in de meeste gevallen behalve optimale bescherming ook nog handige extra functies. Zo vind je vaak aan de binnenkant van de flap die over het scherm slaat ruimte voor wat briefgeld en pasjes. Een book case wordt daarom ook wel een wallet case genoemd. Daarnaast kan de flap soms dusdanig gevouwen worden dat deze als standaard voor je telefoon kan dienen. Bovendien worden binnenkomende meldingen afgeschermd, wat veel mensen fijn vinden.

Doordat je de flap open- en dichtklapt precies zoals je dat ook bij een echt boek doet, wordt dit type smartphonehoesje ook wel een bookcase genoemd.

Mobigear Cowboy Bookcase Bruin voor Apple iPhone 13 Pro

2. Backcover

Ook een backcover hoesje hoort zeker thuis tussen de meest populaire telefoonhoesjes, maar staat wel haaks tegenover de hiervoor besproken bookcase. Een back cover betreft namelijk een compact smartphonehoesje en zit alleen om de achterkant en zijkanten van het toestel bevestigd.

Zo een compacte backcover is enerzijds erg handig omdat je telefoon op die manier nog makkelijk in je broekzak past, maar anderzijds mist het de bescherming van het display en handige extra functies die een book case wel biedt. Een backcover kun je echter wel combineren met een screenprotector, waardoor je scherm alsnog optimaal beschermd is tegen krassen en barsten. Bovendien beschikken veel backcovers over opstaande randen rondom het scherm van je telefoon, waardoor het toestel nooit plat op het scherm kan liggen.

Verder is het in geval van een back cover juist handig dat je direct zicht hebt op binnenkomende meldingen. Mocht je op een gegeven moment even niet gestoord willen worden, dan kun je je meldingen natuurlijk altijd nog uit- of stilzetten.

Mobigear Groove TPU Backcover Blauw voor Samsung Galaxy S22

3. Telefoonhoesje met koord

Een telefoonhoesje met koord wordt steeds populairder. Zo een soort smartphonehoesje is in principe gewoon een backcover, maar dan met een koord eraan vast. Dit telefoon hoesje zit dus ook om de achterkant en zijkanten van het toestel bevestigd. Op die manier biedt het optimale bescherming die je nog een boost zou kunnen geven met een screenprotector.

Het koord dat vastzit aan het telefoonhoesje is echter niet alleen een fashion item, maar biedt ook zekere bescherming. Hoe zit dat dan precies? Het koord kun je bijvoorbeeld om je nek hangen of om je pols wikkelen, waardoor je je telefoon enerzijds niet kunt kwijtraken en je anderzijds nog minder kans hebt dat je je telefoon per ongeluk laat vallen. Mocht dat wel gebeuren, dan wordt de val opgevangen door het koord.

Verder zit het koord altijd aan de onderkant van het hoesje bevestigd en kun je het in de meeste gevallen ook nog verstellen. Op die manier heeft jouw koord altijd de gewenste lengte. Mocht je het telefoonhoesje met koord even zat zijn, dan kun je het koord vaak ook gewoon verwijderen en houd je een backcover over.

Shop hier zelf telefoonhoesjes met koord!

Mobigear Lanyard TPU Hoesje met koord rood voor Apple iPhone 13

4. Doorzichtig hoesje

Verder behoort ook een doorzichtig telefoonhoesje tot de meest populaire soorten. Net zoals bij een telefoonhoesje met koord gaat het ook hier in principe om een backcover. Een doorzichtig hoesje zit dus bevestigd om de achterkant en zijkanten van je toestel en biedt op die manier optimale bescherming tegen vuil en schade.

Wat echter voor veel mensen een groot voordeel is, is dat deze smartphonehoesjes transparant zijn. Waarom zou je kiezen voor een transparant telefoonhoesje? Tegenwoordig wordt er door smartphonefabrikanten steeds meer aandacht geschonken aan het design van een smartphone, wat resulteert in steeds fraaier uitziende toestellen. Veel mensen vinden het hierdoor zonde om hun smartphone te bedekken met een beschermhoesje. Geen beschermhoesje is echter ook geen optie, want dan raakt het toestel gemakkelijk beschadigd. Hier komt het transparante hoesje om de hoek kijken. Een doorzichtig hoesje biedt namelijk optimale bescherming en doet tegelijkertijd niets af aan het mooie design van je smartphone. Kortom, het beste van beide werelden.

Doorzichtige telefoonhoesjes hebben alleen als nadeel dat ze na verloop van tijd kunnen verkleuren. Dit is een welbekende reactie van doorzichtige hoesjes. Wij hebben er een uitgebreid artikel over geschreven. Ook over wat je ertegen kunt doen. Lees dus zeker eens: Doorzichtig hoesje schoonmaken.

Mobigear Crystal Hardcase Transparant voor Apple iPhone 12 Pro Max

5. Extra stevige hoesjes

Speciaal voor de brokkenpiloten onder ons of voor mensen die bijvoorbeeld in de bouw werken, zijn er ook nog extra stevige telefoonhoesjes. Dit zijn over het algemeen ook weer backcovers, maar dan dusdanig ontworpen dat ze extra stevig zijn. Ook extra stevige hoesjes zitten dus om de achterkant en zijkanten van je toestel bevestigd. Zo is je smartphone supergoed beschermd tegen stoten en vallen, maar ook een screenprotector kan zeker geen kwaad.

Wat maakt deze telefoonhoesjes extra stevig? De extra stevige hoesjes zijn gemaakt van extra goede of een combinatie van schokabsorberende materialen. Ook kan er gebruikgemaakt zijn van een bepaalde technologie die voor betere bescherming zorgt. Deze extra stevig telefoonhoesjes zijn hierdoor nog beter in staat schokken op te vangen, waardoor je telefoon nog beter beschermd is en onbeschadigd blijft. Ook onder extremere omstandigheden.

Een bijkomend voordeel is dat veel extra stevige hoesjes ook direct een robuuste en stoere look hebben. Daarnaast hebben sommige van deze telefoonhoesjes een handige ring op de achterkant, wat de grip op je smartphone versterkt. Ook worden er soms ruwere materialen gebruikt, wat zorgt voor een betere grip. Op die manier kun je het toestel niet zomaar uit je handen laten glijden.

Mobigear Armor Ring Hardcase Bordeaux Rood voor Apple iPhone 11 Pro

6. Bumper hoesje

Bumper hoesjes nemen langzaam wat in populariteit af, maar zijn desalniettemin goede beschermhoesjes voor je smartphone. Een bumper hoesje zit uitsluitend bevestigd om de randen van het toestel. Daarnaast steekt een bumper hoesje zowel aan de voor- als achterkant ietwat uit, zodat ook die oppervlaktes optimaal zijn beschermd.

Het is echter wel oppassen geblazen als je je telefoon niet op een vlakke ondergrond legt, want dan kan de voor- of achterkant alsnog beschadigen. Verder geldt natuurlijk dat het toestel nog altijd met de voor- of achterkant op iets zoals een punt kan vallen en dan heb je aan een bumper hoesje iets minder. Ook hier kun je dus goed gebruikmaken van in ieder geval een screenprotector.

Nog een voordeel van een bumper hoesje is dat het design van het toestel gewoon zichtbaar blijft, net zoals dat bij een doorzichtig hoesje het geval is. Dus als je jouw prachtige smartphone goed wilt blijven zien, dan is ook een bumper hoesje een uitstekende optie.

RhinoShield CrashGuard NX Hard Kunststof Bumper Royal Blue voor Apple iPhone XS

7. Sportarmband of -heupband

Een sportarmband of -heupband is weer een heel ander soort telefoonhoesje dan de voorgaande soorten. Het gaat hier namelijk om een speciaal telefoon hoesje voor tijdens het sporten. Dit is een onwijs handig accessoire omdat je op die manier geen last hebt van je smartphone, maar wel gebruik kunt maken van handige functies tijdens het sporten. In dat kader kun je denken aan muziek luisteren of het bijhouden van bepaalde statistieken. Bovendien ben je dankzij een sportarmband of -heupband nog altijd bereikbaar, dus ook als je bijvoorbeeld een rondje gaat hardlopen.

Daarnaast zijn sportarmbanden of -heupbanden gemaakt van zowel reflecterend als waterafstotend materiaal. Deze telefoonaccessoires zijn hierdoor ideaal om buiten te gebruiken, ongeacht het tijdstip of de weersomstandigheden. Je bent met een speciale sportarmband of -heupband namelijk goed te zien in het donker en deze is prima bestand tegen regen en zweet. Bovendien is dus ook je telefoon hier goed tegen beschermd. Niet geheel onbelangrijk immers.

Verder past een sportarmband of -heupband om nagenoeg iedere arm of heup, omdat deze verstelbaar zijn. Je kunt hierdoor de band dus ook zo strak aantrekken als je zelf prettig vindt. Ook zijn deze accessoires gemaakt van ademend en lichtgewicht materiaal, waardoor ze aangenaam zijn om te dragen.

Mobigear Easy Fit Neopreen Sportarmband Blauw voor Apple iPhone 11

Veel gebruikte materialen voor smartphonehoesjes

Bij het produceren van smartphone hoesjes worden verschillende materialen gebruikt. Dit resulteert in onder meer hardcase hoesjes, softcase hoesjes en leren telefoonhoesjes. Elk type materiaal heeft weer eigen kenmerken en voor- en nadelen. Welke dat precies zijn? Je leest het hieronder!

Polycarbonaat

Veel smartphonehoesjes worden geheel of gedeeltelijk gemaakt van hard kunststof. Het gaat hier ook wel om polycarbonaat (PC). Dit materiaal is onwijs stevig, hard en helder transparant. Bovendien kan polycarbonaat in tegenstelling tot veel andere kunststoffen goed tegen hoge temperaturen. Als een smartphonehoesje geheel of gedeeltelijk van polycarbonaat is gemaakt, dan spreken we ook wel van een hardcase hoesje. Een hardcase is dan ook zeer sterk en zit erg stevig om het toestel heen. Daarnaast voelt deze materiaalsoort vaak glad aan, waardoor je smartphone bijvoorbeeld gemakkelijk in je broekzak glijdt. 

TPU

Ook TPU wordt veel gebruikt bij de productie van telefoonhoesjes. TPU staat voor thermoplastisch polyurethaan. Dit materiaal kun je zien als een combinatie van polycarbonaat en siliconen. Het is namelijk licht buigbaar en goed bestand tegen slijtage. Dankzij de buigbaarheid zijn smartphonehoesjes van TPU gemakkelijk te bevestigen en verwijderen. Verder is TPU net als polycarbonaat een glad materiaal. Bang dat je smartphone hierdoor uit je hand glijdt? Kies dan voor een telefoon grip voor meer grip op je toestel. TPU zien we voornamelijk terug bij backcover hoesjes, maar ook bij bookcase hoesjes.

Siliconen

Nog een materiaalsoort wat veel gebruikt wordt bij het maken van telefoon hoesjes is silicoon oftewel siliconen. Dit zijn synthetische stoffen die erom bekendstaan goed tegen hitte te kunnen. Daarnaast is het een rubberachtig materiaal, wat wordt gebruikt voor veel uiteenlopende producten. Denk bijvoorbeeld aan kit, lijm, borstimplantaten en dus ook telefoonhoesjes. Een belangrijk kenmerk van siliconen telefoonhoesjes is dat ze erg flexibel zijn. Dit zijn dan ook ideale hoesjes voor iedereen die graag regelmatig van hoesje wisselt, omdat ze gemakkelijk te bevestigen en verwijderen zijn.

Kunstleer

Verder wordt ook kunstleer ofwel imitatieleer veel gebruikt voor het maken van smartphone hoesjes. Deze materiaalsoort is dus een imitatie van echt leer en bestaat uit een kunststof die is aangebracht op een textiele ondergrond. Op de kunststof laag wordt een tekening en structuur aangebracht die met echt leer overeenkomt. Een groot voordeel van kunstleer is dat het geen vocht kan doorlaten of opnemen. Tegenwoordig zijn kunstleren hoesjes bijna niet meer te onderscheiden van echte lederen hoesjes. Telefoon hoesjes van kunstleer zijn doorgaans wel een stuk voordeliger in vergelijking met hoesjes van echt leer.

Leer

Naast kunstleren telefoonhoesjes wordt er in sommige gevallen ook echt leer gebruikt. Leer wordt gemaakt van dierenhuid en gaat door voor luxueus materiaalsoort, wat is terug te zien in een hogere prijs. Hoewel het gebruik van leer tegenwoordig meer omstreden is, kent het veel voordelen. Zo hebben leren telefoonhoesjes niet alleen een luxe uitstraling, maar zijn ze ook erg flexibel en schokabsorberend. Leer heeft echter wel enig onderhoud nodig, om ook op de lange termijn soepel te blijven. Als leer goed onderhouden wordt, dan kan het superlang meegaan en is het in dat opzicht ook duurzaam. 

Overige materialen

Daarnaast zijn er ook nog andere materialen die soms worden gebruikt bij het maken van telefoonhoesjes. Zo zijn er bijvoorbeeld ook smartphonehoesjes van materialen zoals aluminium, gehard glas, hout, stof of een combinatie van de voorgaande materialen. Ook zie je tegenwoordig steeds meer telefoonhoesjes van eco friendly materialen. Deze zijn dan gemaakt van bijvoorbeeld gerecycled plastic of composteerbare materialen. Kortom, telefoon hoesjes worden van onwijs veel materialen gemaakt en er komen ook steeds meer materialen en mogelijkheden bij.

Telefoon hoesjes met handige extra's

Daarnaast zijn er nog een heleboel telefoonhoesjes te verkrijgen die beschikken over handige extra's. Haal dan ook alles uit jouw telefoonhoesje en smartphone met de volgende handige opties.

Waterdicht hoesje

Een waterdicht hoesje is dusdanig ontworpen dat het je telefoon beschermt tegen water. Is een telefoonhoesje waterdicht, dan zit dat hoesje meestal helemaal om het toestel heen en worden knoppen en uitsparingen goed afgesloten. Zo kun je bijvoorbeeld onderwaterfoto's maken.

Ingebouwde screenprotector

Sommige hoesjes beschikken over een ingebouwde screenprotector. Ook hier geldt dan dat het hoesje helemaal om de smartphone heen bevestigd zit. Op die manier wordt het toestel rondom optimaal beschermd en hoef je geen aparte screen protector aan te schaffen.

MagSafe hoesje

Een MagSafe hoesje ondersteunt de MagSafe technologie van Apple. Deze telefoonhoesjes beschikken over een ingebouwde magneet. Met een MagSafe hoesje kun je optimaal gebruikmaken van andere MagSafe accessoires zoals telefoonhouders, kaartenhouders en opladers.

Smart view

Deze handige functie is van toepassing op sommige bookcase hoesjes. Normaliter wordt met een bookcase het display van je smartphone bedekt, maar een hoesje met smart view toont wel bepaalde gegevens. Denk bijvoorbeeld aan de tijd of een binnenkomende oproep.

De beste merken

In onze webshop vind je uitsluitend de beste merken als het gaat om telefoonhoesjes. Op onze merkenpagina vind je een uitgebreid overzicht van alle merken die wij aanbieden. Daartussen vind je uiteraard ook ons eigen merk Mobigear. Onze Mobigear hoesjes bestaan uit een perfecte combinatie van betaalbaarheid en kwaliteit. Met andere woorden zijn het dus relatief goedkope telefoonhoesjes, maar desalniettemin van goede kwaliteit. Nog een voordeel is dat Mobigear telefoonhoesjes beschikbaar zijn voor een groot aantal toestellen. Bovendien zijn er ontzettend veel verschillende soorten Mobigear hoesjes. Het moge dus duidelijk zijn dat onze fantastische hoesjes van Mobigear voor iedereen toegankelijk zijn!

Keuzehulp

Welk toestel heb ik?

Check binnen 1 minuut jouw toestel!

Bestel gegarandeerd een goed passend product en maak gebruik van de hoesjesdirect.nl 100% pasgarantie. Check eenvoudig jouw toestel in enkele stappen!

welk-toestel-heb-ik